toomas napisał(a):Żółte stacje to chyba Tifon. Ale hotelu nie kojarzę. I co masz na myśli dalej - dalej w stronę HR czy w stronę PL
toomas napisał(a):Ja jeżdżąc przez CZ A SLO przeważanie nocowałem w Oekotel Graz ale w tym roku chyba przetestuję Opinie dobre. Ktoś korzystał?
elland napisał(a):toomas napisał(a):Ja jeżdżąc przez CZ A SLO przeważanie nocowałem w Oekotel Graz ale w tym roku chyba przetestuję Opinie dobre. Ktoś korzystał?
Cześć;
w 2016 oraz 2017 było bardzo ok. Na plus jest że do 22.00 można jeszcze coś zjeść a następny dzień zacząć od śniadania przed dalszą drogą. Nie wiem jak w tym roku ale w poprzednich latach ze względu na remonty w Ptuj i okolicach ciężko było dojechać omijając płatną autostradę.
toomas napisał(a):elland napisał(a):toomas napisał(a):Ja jeżdżąc przez CZ A SLO przeważanie nocowałem w Oekotel Graz ale w tym roku chyba przetestuję Opinie dobre. Ktoś korzystał?
Cześć;
w 2016 oraz 2017 było bardzo ok. Na plus jest że do 22.00 można jeszcze coś zjeść a następny dzień zacząć od śniadania przed dalszą drogą. Nie wiem jak w tym roku ale w poprzednich latach ze względu na remonty w Ptuj i okolicach ciężko było dojechać omijając płatną autostradę.
A mnie wiesz od której śniadanie serwują?
elland napisał(a):
Na pewno jedliśmy o 7 ale nie pamiętam czy można wcześniej. Przez booking.com możesz dopytać. w tym roku pewnie też byśmy tam nocowali ale w moim przypadku 2+2 są tańsze alternatywy.
toomas napisał(a):elland napisał(a):
Na pewno jedliśmy o 7 ale nie pamiętam czy można wcześniej. Przez booking.com możesz dopytać. w tym roku pewnie też byśmy tam nocowali ale w moim przypadku 2+2 są tańsze alternatywy.
Dopytam. My tez 2+2 i jakoś dużo tańszego w tej okolicy ze śniadaniem nie znalazłem
elland napisał(a):Zerknij Turistična kmetija Lovrec. Tam nocowaliśmy w 2018. Dużo lepszy dojazd i bajeczny widok na okolice. Taniej niż w Beno a jak masz ochotę samemu coś przygotować to domki są z zapleczem kuchennym. To teren plantacji winorośli wiec wieczorem można oddać się degustacji lokalnego wina którym zresztą właściciel częstuje po przyjeździe.
toomas napisał(a):elland napisał(a):Zerknij Turistična kmetija Lovrec. Tam nocowaliśmy w 2018. Dużo lepszy dojazd i bajeczny widok na okolice. Taniej niż w Beno a jak masz ochotę samemu coś przygotować to domki są z zapleczem kuchennym. To teren plantacji winorośli wiec wieczorem można oddać się degustacji lokalnego wina którym zresztą właściciel częstuje po przyjeździe.
No ciut taniej..322 ze śniadaniem płacę w Beno a tutaj 257 bez śniadania które dodatkowo kosztuje 21zł/os. Ale miejsce niczego sobie . I w Beno mam w razie czego bezpłatne odwołanie rezerwacji do 2 sierpnia a tu do 2 maja . Wszystko sprawdzałem na booking.
Mars06 napisał(a):Witam, jedziemy z dziećmi 2 i 7 lat + 3 osoby dorosłe. Szukam jakiegoś noclegu w okolicach Grazu (może być też dalej w kierunku Cro lub początek Słowenii) tak, żeby zamknąć się w sumie do ok. 250zł. Nie chodzi oczywiście o luksusy, ale o to, żeby się przespać i odpocząć. Macie coś ciekawego do polecenia?
Mam na oku dobrą alternatywę, ale trzeba do trasy przelotowej jechać przez ponad godzinę - w sumie ponad dwie godziny na całość trasy, a to już nie tak mało
valverde20 napisał(a):Witajcie. Jestem nowy na forum, ale w Chorwacji już z rodzinką byliśmy. Ostatnio, a było to już z 5-6 lat temu nocowaliśmy tranzytowo w Austrii w Motelu Verde (Schonau koło Wiednia). Zapamiętałem go jako nowoczesny nocleg o wysokim standardzie (mógłbym powiedzieć że nawet "hotelowym"), jedynym mankamentem była masa pająków na zewnątrz budynku. W tym roku jedziemy znów do Chorwacji i chcielibyśmy znów zrobić nocleg w tym miejscu. Minęło jednka parę ładnych lat i stąd mam pytanie - czy coś się tam zmieniło na gorsze czy nadal warto? Wiem ze cenowo to nawet gasthausy maja problemy żeby im podskoczyć. Zastanawiałem się też nad jazda nieco dalej do Grazu, ale w Oekotel nie ma juz miejsc w moim terminie wyjazdu.
Proszę o aktualne opinie o Verde
lub o polecenie czegoś na podobnym poziomie jakościowym i cenowym na trasie Wiedeń - Graz.
Dziękuję
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi