Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad
napisał(a) jackuc » 15.02.2019 13:46
Cezaryna napisał(a):Uwaga.
Oekotel Graz poszedł w dzierżawę. Przejął go jakiś "przedsiębiorczy" jegomość, który nierzetelnie informuje o cenach.
Cena na stronie
http://www., czyli np. 25 E za trójkę, dotyczy tylko rezerwacji i natychmiastowej płatności internetowej. Przy rezerwacji telefonicznej i płatności w recepcji przy meldunku, w "dziwny" sposób wzrasta o 2E od osoby. Nie ma dyskusji. Niby nic, ale nieuczciwie jednak ...
Dodam, idąc dalej po "cwaniackiej drodze" nowego ajenta, że rezerwacja i płatność internetowa możliwa jest tylko dla małej części pokoi (jedno piętro).
Nie działa też dawna metoda pozostawiania kluczy dla spóźnionych z trasy w skrytce nocnej bez opłaty "z góry" kartą bądź przelewem zaksięgowanym przed faktem.
Cena na reklamie na dachu hotelu (26E p.p. za noc) też nieaktualna.
Drobiazgi, a jednak niesmacznie ...
Panie w recepcji twierdzą, że to 2E to za ich pracę przy meldunku i rachunku.
Pękać ze śmiechu można ...
No ja zaryzykuję, dzisiaj zrobiłem rezerwację internetową przez booking.
Być może rzeczywiście lepiej jechać dalej, ale z Wawy mi starczy tym bardziej, że następnego dnia rano od razu ruszam na objazd M-L-P i potem Cvetlin i Durmanec więc nie chciałem już w tym pierwszym dniu się tam jeszcze pakować.
Pokój dwuoosobowy ze śniadaniem:
Zameldowanie XX sierpnia 2019 (15:00–21:30)
Wymeldowanie XX sierpnia 2019 (06:00–11:00)
Przedpłata Nie musisz dokonywać przedpłaty. Jednak obiekt może pobrać depozyt z użytej przez Ciebie do rezerwacji karty. To rutynowa procedura, mająca na celu potwierdzenie, że karta jest prawidłowa i nie została zgubiona ani skradziona. Blokada jest tymczasowa, a cała kwota zostanie Ci zwrócona.
Koszt anulowania rezerwacji:
• Do XX sierpnia 2019 23:59 [Kalsdorf bei Graz] : € 0
• Od XX sierpnia 2019 00:00 [Kalsdorf bei Graz] : € 69
Majolka wychodziła mi niemalże w tej samej cenie:
Room for two (2) persons 50 €
Additional payments
Breakfast – 5 €