macvw napisał(a):Cześć! Polecam Ci tutaj: http://nartywaustrii.eu/ pomiędzy Wiedniem, a Grazem. Spałem u nich już 6 razy, 15km od autostrady, w malowniczej alpejskiej miejscowości, gdzie można dobrze i tanio zjeść i przy okazji zrobić sobie spacer z pięknymi widokami. Pensjonat prowadzą przesympatyczni Polacy (odpada bariera językowa). Zapewniam Cię, że będziesz bardzo zadowolony. Pozdrav
Greg3136 napisał(a):macvw napisał(a):Cześć! Polecam Ci tutaj: http://nartywaustrii.eu/ pomiędzy Wiedniem, a Grazem. Spałem u nich już 6 razy, 15km od autostrady, w malowniczej alpejskiej miejscowości, gdzie można dobrze i tanio zjeść i przy okazji zrobić sobie spacer z pięknymi widokami. Pensjonat prowadzą przesympatyczni Polacy (odpada bariera językowa). Zapewniam Cię, że będziesz bardzo zadowolony. Pozdrav
Z czwartku na piątek spaliśmy u p. Ewy i p. Józefa - "gasthaus" godny polecenia, w malowniczej górskiej wioseczce w Alpach. Prowadzą go bardzo sympatyczni Polacy. Nie ma problemu, żeby dogadać się co do godziny podania śniadania, które jest podawane do stołu. Widoki z pokoju mieliśmy super.
Sama miejscowość bardzo mała ale ludzie bardzo przyjaźni.
ps. polecamy desery w Gasthaus Kirchenwirt - obsługują bardzo sympatyczni starsi państwo, którzy podają super wypieki oraz kawę.
Greg3136 napisał(a):sneer My mieliśmy w pokoju czysto, bez pajęczyn - przynajmniej ich nie zauważyliśmy. Były dostępne ręczniki do rąk i do ciała oraz mydło. Nie było innych kosmetyków jak w hotelach ale w końcu to nie hotel.
Jeżelu klimat rodzinny i spoufalanie gospodarzy Wam nie odpowiada to po prostu następnym razem już tam nie trzeba jechać. Ale te osoby, którym to nie przeszkadza jeszcze raz polecam.
Potwierdzam fakt "miasta duchów" - wynika chyba to z tego, że większość osób mieszkających w miasteczku to osoby "starsze". Ale rano jak wyjeżdżaliśmy to panował duży ruch jak na poprzednie popołudnie - chyba duża większość wyszła na zakupy.
W każdym razie jeszcze raz polecam!
Kotełka napisał(a):Kochani wyjeżdżamy w piątek z Oświęcimia, a ja nadal nie mam pewnego noclegu w trasie. Spisałam sobie kilka miejsc na Węgrzech, ale wolałabym jednak spać już w Chorwacji. Granicę będziemy przekraczać w Letenye. Polecicie mi jakiś nocleg w okolicy przejścia granicznego? Jedziemy pierwszy raz więc doświadczenia brak
Z góry dziękuję za pomoc
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi