Z Wrocławia zawsze jadę do Krapiny do Jurinjaka.
Polecam. Było wielokrotnie na forum
Jurinjak.net
wojstar napisał(a):Jadąc z Grodziska Wielkopolskiego zawsze zatrzymuję się na odpoczynek w Mirjana Rastoke ( http://www.mirjana-rastoke.com/ ) przed Slunj (około 1060km).
Mars06 napisał(a):Witam wszystkich.
Planuję wyjazd do Chorwacji z 1,5 rocznym dzieckiem. Myślę o tym, żeby zatrzymać się po drodze w okolicach Balatonu.
W kierunku Chorwacji: wyjazd z Wrocławia około godziny 20. Myślę, że na miejscu będę około 5. Chciałbym w dzień się trochę przespać i odpocząć i wyruszyć do Chorwacji około 1-2.
Z powrotem myślę, że około 13 przyjazd i wyjazd z Balatonu około godziny 20-22.
Godziny nietypowe, więc tu pojawia się pytanie - czy można tam znaleźć/zarezerwować pokój tak, żeby zapłacić za jedną dobę, czy to zawsze wyjdzie jak za dwie? Chodzi mi głównie o pierwszy pobyt
Mars06 napisał(a):Niestety córka bardzo nie lubi jeździć. Jak śpi to nie ma problemu, gorzej jak nie śpi. Godzinkę - półtorej może jakoś wytrzyma, ale dłużej już ciężko - zaczynają się klasyczne dolegliwości choroby lokomocyjnej, podróż wydłuża się dwukrotnie. Mnóstwo razy musiałem się zatrzymywać na drodze, bo akurat zaczynało się żyganie i trzeba było ją wyciągnąć z fotelika... Dlatego w tak długiej podróży wolałbym tego uniknąć.
Jest też opcja, żeby wyjechać trochę później i poczekać nad ranem nad jeziorem aż udostępnią nam pokój - zawsze to jakieś rozwiązanie
czesiu1976 napisał(a):Mars06 napisał(a):Niestety córka bardzo nie lubi jeździć. Jak śpi to nie ma problemu, gorzej jak nie śpi. Godzinkę - półtorej może jakoś wytrzyma, ale dłużej już ciężko - zaczynają się klasyczne dolegliwości choroby lokomocyjnej, podróż wydłuża się dwukrotnie. Mnóstwo razy musiałem się zatrzymywać na drodze, bo akurat zaczynało się żyganie i trzeba było ją wyciągnąć z fotelika... Dlatego w tak długiej podróży wolałbym tego uniknąć.
Jest też opcja, żeby wyjechać trochę później i poczekać nad ranem nad jeziorem aż udostępnią nam pokój - zawsze to jakieś rozwiązanie
Nie jestem znachorem ale dobrym i starym sposobem mojej babci i nie tylko na chorobę lokomocyjną jest zaklejenie dziecku pępka zwykłym plastrem takim kwadratowym Proszę spróbować u nas działało
Senegal napisał(a):Witam
W tym roku po raz pierwszy będę jechał do cro z noclegiem (podróż z rocznym dzieckiem). Start z Wrocławia, meta w Breli. Możecie polecić mi jakiś nocleg w Słowenii? Potrzebuję by pokój był dostępny już od samego rana 9-10. Planuję przejechać 7-8 godzin nocą, potem odpoczynek i wyjazd również w nocy, także nie potrzebuję śniadania itp.
Z góry dzięki
emok napisał(a):Witam forumowiczów. Polecamy Pensjonat Frans Josef w Monichkirchen między Wiedniem a Gratzem. Dobry zjazd i wjazd na autostradę. Noclegi ze śniadaniem, polscy gospodarze. Byliśmy dwa razy i jeszcze zajedziemy. Pozdrawiamy.
corrina napisał(a):emok napisał(a):Witam forumowiczów. Polecamy Pensjonat Frans Josef w Monichkirchen między Wiedniem a Gratzem. Dobry zjazd i wjazd na autostradę. Noclegi ze śniadaniem, polscy gospodarze. Byliśmy dwa razy i jeszcze zajedziemy. Pozdrawiamy.
Rozważam właśnie ten pensjonat po lekturze tego wątku. Cena dla naszej czwórki to 90 EUR (30 dorosły, 15 dziecko). To chyba niezła cena (o ile ze śniadaniem)? Pierwotnie chciałam w samym Grazu, ale tam poniżej tej ceny nic nie znalazłam przez booking.
Może ktoś sypnąć jakąś alternatywą w okolicy Grazu ? W sumie właśnie wolałabym coś poza miastem, żeby nie kusiło wydawanie kasy wieczorem podczas spaceru
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi