Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kadetdudi
Cromaniak
Re: Nocleg w okolicach Karlovac

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 08.06.2017 12:15

monikap76 napisał(a):Czy ktoś może polecić jakiś nocleg ze śniadaniem dla 5 osob blisko Karlovac w Chorwacji ?

Podpinam się. Z tym, że dla 2+2. Fajnie gdyby był jakiś mały plac zabaw. Interesuje mnie nocleg od przekroczenia granicy w Letenye do 100-150 km wgłąb Chorwacji lub wzdłuż autostrady. \Dziękuję bardzo.
adkli
zbanowany
Re: Nocleg w okolicach Karlovac

Nieprzeczytany postnapisał(a) adkli » 08.06.2017 12:55

kadetdudi napisał(a):
monikap76 napisał(a):Czy ktoś może polecić jakiś nocleg ze śniadaniem dla 5 osob blisko Karlovac w Chorwacji ?

Podpinam się. Z tym, że dla 2+2. Fajnie gdyby był jakiś mały plac zabaw. Interesuje mnie nocleg od przekroczenia granicy w Letenye do 100-150 km wgłąb Chorwacji lub wzdłuż autostrady. \Dziękuję bardzo.

100 km od granicy to okolice Zagrzebia. Na booking znajdziesz dużo miejscówek. My nocowaliśmy 2 lata temu w Otocacu niedaleko jezior plitwickich, duży dom z ogrodem i huśtawką, apartament dla 4-osób z osobnym wejściem za 50 euro, w tym potężne śniadanie od właścicielki. W tej okolicy jest dużo takich noclegów nastawionych pod osoby jadące do jezior.
PiotrekS
Croentuzjasta
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) PiotrekS » 09.06.2017 17:56

Slunj apartament Lucija są na Bookingu i mają swoją stronę. W 2015 za przyjemny pokoik dla 3 osób 40 Euro.
Kilka minut do wodospadów Rastoke i knajpek.
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 10.06.2017 09:22

Coś takiego znalazłem: http://www.guesthouseseperic.com Był ktoś może lub może polecić coś w miejscowości Jastrebarsko dla 2 + 2 (4 i 2 lata).
I jeszcze jeden. Poruszany już na forum. Penzion Herkules w Nagykanizsa na Węgrzech. Czy ktoś był w ostatnim czasie i może coś powiedzieć. Głównie chodzi mi o jedzenie czy warto i czy samochód na noc stoi na zamkniętej posesji.
Marecki37
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marecki37 » 10.06.2017 22:23

[url][/url]A tutaj może ktoś bywał ?? : Főnix Fogadó (http://fonixfogado.hu/w Lenti na Węgrzech ??

Proszę o info jak ktoś się tam "zaczepił :)
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 11.06.2017 06:36

viltob08 napisał(a):można zobaczyć muzeum N e a r d e l t a ńczyka

Nie, żebym się czepiał, ale człowiek uczy się przez całe życie. Zarówno Ty, jak i ja.
Nie ma takiego muzeum.

"Near delta" znalazłem (w google) kilka hoteli przy ujściach rzek.
A jeśli chodzi prehistorię, to człek ów został nazwany N e a n d e r t a l czykiem.
Nazwa pochodzi od dolinki (rzeka Düssel) niedaleko Düsseldorfu (Niemcy), która to nazwa ma upamiętniać pastora Joachima Neander'a.
(wcześniej dolinka nazywała się Hundsklipp).
Neandertal - czyli dolina Neander'a
(tal = dolina)

Jak kto będzie w pobliżu - polecam. Ładny spacer przez lasy i łąki (są bizony i turopodobne bydełko) wzdłuż meandrów rzeczki Düssel, no i oczywiście samo muzeum.
Podemus
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Podemus » 11.06.2017 15:14

My z Legnicy zawsze jedziemy przez Niemcy troszkę drożej ale szybciej i spokojnie zawsze postój na początku Chorwacji bez rezerwacji. A to już 5 raz i zawsze w grupie 7-12 osób z dziećmi. Więc po co rezerwować?
elpojo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) elpojo » 11.06.2017 20:04

Podzieli się ktoś sprawdzoną miejscówką na nocleg w Mikulovie lub okolicy? Będę zobowiązany.
ogi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ogi » 12.06.2017 04:52

elpojo napisał(a):Podzieli się ktoś sprawdzoną miejscówką na nocleg w Mikulovie lub okolicy? Będę zobowiązany.

Kiedyś spałem tu
http://www.hotelreva.cz/en/
Standard może nie najwyższy, ale blisko rynku, dobre śniadanie i niedrogo. Jak na nocleg tranzytowy może być.
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 12.06.2017 07:02

boboo napisał(a):
viltob08 napisał(a):można zobaczyć muzeum N e a r d e l t a ńczyka

Nie, żebym się czepiał, ale człowiek uczy się przez całe życie. Zarówno Ty, jak i ja.
Nie ma takiego muzeum.

"Near delta" znalazłem (w google) kilka hoteli przy ujściach rzek.
A jeśli chodzi prehistorię, to człek ów został nazwany N e a n d e r t a l czykiem.
Nazwa pochodzi od dolinki (rzeka Düssel) niedaleko Düsseldorfu (Niemcy), która to nazwa ma upamiętniać pastora Joachima Neander'a.
(wcześniej dolinka nazywała się Hundsklipp).
Neandertal - czyli dolina Neander'a
(tal = dolina)

Jak kto będzie w pobliżu - polecam. Ładny spacer przez lasy i łąki (są bizony i turopodobne bydełko) wzdłuż meandrów rzeczki Düssel, no i oczywiście samo muzeum.

:oops: Pomyliłam się :oczko_usmiech:
Oczywiście chodzi o to miejsce :-)

http://www.tzg-krapina.hr/en/museum_of_early_man
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 12.06.2017 07:15

kadetdudi napisał(a):Coś takiego znalazłem: http://www.guesthouseseperic.com Był ktoś może lub może polecić coś w miejscowości Jastrebarsko dla 2 + 2 (4 i 2 lata).
I jeszcze jeden. Poruszany już na forum. Penzion Herkules w Nagykanizsa na Węgrzech. Czy ktoś był w ostatnim czasie i może coś powiedzieć. Głównie chodzi mi o jedzenie czy warto i czy samochód na noc stoi na zamkniętej posesji.

Będziemy w Herculesie spać chyba już 3-ci raz.
- Parking na posesji zamykany
- śniadanie bardzo smaczne , nie da się przejeść ;)
- kontakt w jęz. polskim
- polecam dzwonić , tak najszybciej
- pokoje w sam raz na 1 noc , nie jest to Sheraton - ale na przerwę w podróży w sam raz.
- pensjonat umieszczony w willowej częsci Nagyknizsa - spokojnie, cicho.
satia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) satia » 12.06.2017 11:05

Witajcie
wątek ma 206 stron... próbowałam grzebac, ale nie znalazłam odpowiedzi - czy ma ktoś doświadczenia z noclegiem w Autrii, blisko Graz, gdzie 4 osoby PLUS PIES zanocują za mniej lub równo 100 euro? Pies rozwala lekko system i nie jest lekko.
Dziękuję :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.06.2017 11:27

satia napisał(a):blisko Graz, gdzie 4 osoby PLUS PIES zanocują za mniej lub równo 100 euro?

Mam rezerwację w Semriacherhof w lipcu w czasie trasy do Chorwacji, z info na stronie wynika iż akceptują zwierzęta domowe. My płacimy 72 €/noc za cztery osoby bez śniadania, rezerwacja przez Booking.com. http://www.semriacherhof.at/
satia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) satia » 12.06.2017 11:35

Pięknie dziękuję, juz obczajam miejsce :)
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 12.06.2017 12:36

elpojo napisał(a):Podzieli się ktoś sprawdzoną miejscówką na nocleg w Mikulovie lub okolicy? Będę zobowiązany.

My w ostatni weekend majowy spaliśmy tutaj:
http://www.penzioneuro-mikulov.cz/
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone