Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
elpojo
Plażowicz
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) elpojo » 17.05.2017 15:41

Proszę o podpowiedź gdzie za półmetkiem Wrocław - Tucepi wybrać nocleg tak, by było blisko trasy i w miarę niedrogo. Nie wymagam atrakcji w okolicy, ot czysty kąt do odświeżenia się i spania. Postudiowałem forum i wychodzą mi okolice Graz’u (np. Oekotel Graz) ale może jeszcze cisnąć dalej?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 17.05.2017 18:52

elpojo napisał(a):Proszę o podpowiedź gdzie za półmetkiem Wrocław - Tucepi wybrać nocleg tak, by było blisko trasy i w miarę niedrogo. Nie wymagam atrakcji w okolicy, ot czysty kąt do odświeżenia się i spania. Postudiowałem forum i wychodzą mi okolice Graz’u (np. Oekotel Graz) ale może jeszcze cisnąć dalej?

Ja radziłbym pojechać trochę dalej i noclegu szukać już w Chorwacji. Jedziesz na początku czerwca, więc korków raczej nie będzie, ale według mnie lepiej w pierwszy dzień się trochę dłużej pomęczyć a na drugi już tylko końcówka trasy. :papa:
Peter1981
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Peter1981 » 17.05.2017 22:13

Witam,
Na początku czerwca pierwszy raz wybieram się na Chorwację. Trasa Rybnik-Podgora.
Nie mam doświadczenia akurat na tej trasie. Jadąc do Chorwacji zaplanowałem nocleg w Plitvička Jezera. Wracając do domu planuje nocleg w Wiedniu.
Pytanie do doświadczonych podróżników, czy to jest dobre rozwiązanie? Co polecacie?
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 17.05.2017 22:22

Peter1981 napisał(a):Witam,
Na początku czerwca pierwszy raz wybieram się na Chorwację. Trasa Rybnik-Podgora.
Nie mam doświadczenia akurat na tej trasie. Jadąc do Chorwacji zaplanowałem nocleg w Plitvička Jezera. Wracając do domu planuje nocleg w Wiedniu.
Pytanie do doświadczonych podróżników, czy to jest dobre rozwiązanie? Co polecacie?

Wybierasz się DO Chorwacji...nie wiem jakie masz doświadczenie za kółkiem i jakim składem jedziecie, ale te 1100 km to bez noclegu można spokojnie zrobić...
Darek9634
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darek9634 » 17.05.2017 22:25

Dzień dobry wszystkim po długiej nieobecności :D Po 8 latach znowu jedziemy do Chorwacji. Dużo się zmieniło. W kwestii noclegów też. Wyjeżdżając z Gdańska nocleg mieliśmy tu http://www.horskyhotel-eva.sk/ , raz nocowaliśmy w Mosonmagyaróvár ale nie pamiętam gdzie.
Teraz też chciałbym przejechać jeszcze jakieś 150-200 km dalej od Svatego Jura i nocować po węgierskiej stronie. Pojedziemy jak zawsze trasą 86. Przejrzałem jakieś 15 ostatnich stron i nic nie znalazłem. Czy ktoś coś poleci ?
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 17.05.2017 22:28

elpojo napisał(a):Proszę o podpowiedź gdzie za półmetkiem Wrocław - Tucepi wybrać nocleg tak, by było blisko trasy i w miarę niedrogo. Nie wymagam atrakcji w okolicy, ot czysty kąt do odświeżenia się i spania. Postudiowałem forum i wychodzą mi okolice Graz’u (np. Oekotel Graz) ale może jeszcze cisnąć dalej?

Ja jadę z Wrocławia na Brać i zatrzymuję się w Słowenii (Turistična kmetija Lovrec, Jiršovci - 4os 50 euro). Znalazłem pozytywne opinie na forum i jak pisał dids76 zawsze to bliżej celu. Do tej pory zatrzymywałem się w hostelu w centrum Grazu (A&O Graz Hauptbahnhof 4 os 63 euro)
Peter1981
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Peter1981 » 17.05.2017 22:39

słoma79 napisał(a):
Wybierasz się DO Chorwacji...nie wiem jakie masz doświadczenie za kółkiem i jakim składem jedziecie, ale te 1100 km to bez noclegu można spokojnie zrobić...

Wybacz mój błąd, zmęczenie. Przepraszam.
Doświadczenie takie sobie, około 90 tyś na rok. Może nie chodzi o sam odpoczynek ale i zobaczenie czegoś. Skład taki że lepiej żebym prowadził sam osobiście.
acidnb
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) acidnb » 18.05.2017 09:33

Witam czy ktoś ma doświadczenie lub może podpowiedzieć gdzie najlepiej nocować jadąc z Białegostoku do Fazana k. Puli? Trasa 1480 km. Kierowca doświadczony ale jazda z 3 letnim synkiem 16 godz odpada... Z góry dziękuję za odpowiedź.
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 18.05.2017 09:41

Peter1981 napisał(a):Witam,

My jadąc z Żor nocowaliśmy raz niedaleko Krapiny (można zobaczyć muzeum Neandertalczyka), ale to trochę blisko nas :-) Zdecydowanie lepszą opcją było przejechanie Zagrzebia w porze popołudniowej (pustki) i nocleg w Rastoke niedaleko Plitvic. My akurat nie zwiedzaliśmy, ale Rastoke daje namiastkę tego, co można tam zobaczyć ;-) Poza tym dla nas to był nocleg tak trochę w połowie drogi, bo jechaliśmy na Peljesac :-)
Ostatnio edytowano 12.06.2017 07:03 przez viltob08, łącznie edytowano 1 raz
elpojo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) elpojo » 18.05.2017 10:50

Habanero napisał(a):Ja jadę z Wrocławia na Brać i zatrzymuję się w Słowenii (Turistična kmetija Lovrec, Jiršovci - 4os 50 euro). Znalazłem pozytywne opinie na forum i jak pisał dids76 zawsze to bliżej celu.

Mocno rozważę tą lokalizację, a gdzie zatrzymujesz się w drodze powrotnej?
tommypop
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tommypop » 18.05.2017 11:06

acidnb napisał(a):Witam czy ktoś ma doświadczenie lub może podpowiedzieć gdzie najlepiej nocować jadąc z Białegostoku do Fazana k. Puli? Trasa 1480 km. Kierowca doświadczony ale jazda z 3 letnim synkiem 16 godz odpada... Z góry dziękuję za odpowiedź.

Witaj, ja też wybieram się do Fazany i też zastanawiam się nad noclegiem po drodze bo jadę z dwójką dzieci 7 i 2 latka z tym, że
ja mam o jakiś 200 km bliżej od ciebie do miejsca docelowego i może dałbym rade dojechać bez noclegu z krótkimi przerwami na rozprostowanie kości. A można się dowiedzieć kiedy jedziesz? Ja 24 czerwca planuje wyjazd.
acidnb
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) acidnb » 18.05.2017 14:10

[quote]
Witaj, ja też wybieram się do Fazany i też zastanawiam się nad noclegiem po drodze bo jadę z dwójką dzieci 7 i 2 latka z tym, że
ja mam o jakiś 200 km bliżej od ciebie do miejsca docelowego i może dałbym rade dojechać bez noclegu z krótkimi przerwami na rozprostowanie /quote]
My jedziemy 19.07. Także z chęcią usłyszę relację z wyjazdu. :) pozdraiwam serdecznie
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 18.05.2017 14:16

Peter1981 napisał(a):
słoma79 napisał(a):

Doświadczenie takie sobie, około 90 tyś na rok. Może nie chodzi o sam odpoczynek ale i zobaczenie czegoś. Skład taki że lepiej żebym prowadził sam osobiście.

To widzę, że masz skład podobny do mojego :mrgreen: też lepiej żebym prowadził ja :papa:
slawekkg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekkg » 18.05.2017 19:06

Peter1981 napisał(a):
słoma79 napisał(a):

Takie sobie??? 8O
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 18.05.2017 19:10

slawekkg napisał(a):
Peter1981 napisał(a):
słoma79 napisał(a):

Takie sobie??? 8O

Też robiłem po 7 tysięcy miesięcznie w poprzedniej firmie...w roku wychodzi pod 90kkm...tak sobie :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone