Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad
napisał(a) damianołódź » 02.05.2017 20:35
sikoku78 napisał(a):Witam wszystkich.
Jedziemy z żoną z początkiem lipca do Breli. Chcemy jechać za dnia, więc rozważamy kimanie po drodze, bo pokój mamy od 11-stej. Myślałem o kimaniu w okolicach Ptuj (objeżdżamy autostradę w Słowenii). Nie jedziemy z daleka, wyruszamy z Tychów (okolice Katowic) i nocleg nie byłby konieczny - rok temu machnęlśmy to na raz, ale kimanie w aucie w oczekiwaniu na pokój nie było zbyt fajne. Tylko jazda za dnia, więc chyba jednak nocleg. Co o tym myślicie? Na dziś znalazłem spanie w Krčevina pri Vurbergu - niedaleko Ptuj za 150 zł za noc dla dwóch osób - chyba nieźle. Doradźcie coś...
pozdrawiamy. Jacek i Iwona.
Pozdrawiam z Breli, gdzie spędzam majówkę
15 raz w Chorwacji, więc mogę podrzucić dobrą radę.
Jeśli wyjeżdżacie z Tychów, koniecznie dojedźcie za Zagrzeb. Będziecie miel za sobą granicę SLO-HR i bramki Lućko.
Jadąc przed weekendem majowym w piątek z Łodzi, miałem nocleg tu:
http://kolaric-vina.hr/Wyjeżdżając z Łodzi o 10:00m mijając korki pod Częstochową, Ołomuńcem, Brnem, jadąc godzinę przez Wiedeń, stojąc godzinę na granicy, dojechałem do Jastrebarska o 22:00.
Pokoje fajne, czyściutkie, super śniadanie - możliwość kupna wina prosto od producenta (świetne wina!!!)
Koszt za 3 osoby 60,00 Euro.
I najważniejsze, do autostrady macie 13 km, bez korków i nerwówki na granicy, a do Breli 465 km. Wyjeżdżając z Jastrebarska o 9:00, byłem w Breli o 13:00. Tylko że ja po autostradzie cisnę minimum 170 km/h
Miłego urlopu