Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zosia2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 06.06.2010 15:18

Większośc forumowiczów mówi o omijaniu płatnych autostrad na Słowenii - objazdem jedzie sie przez Mureck. Chciałabym zapytć czy ktoś zna jakieś kwatery/hotele/motele w okolicy miasteczka Mureck / w samym miasteczku albo po Słoweńskiej stronie? Jadąc z południa Polski wydaje mi się że optymalnie dobrze wyspać sie przed upałem na drodze w HR
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.06.2010 17:21

ttom napisał(a):Jedziemy w sierpniu do Dalmacji z przystankiem w Sarajevie na zwiedzanie. Czy ktoś może polecić godziwy nocleg w tym mieście ?
Kolego osobiście polecam Hotel Hollywood http://www.hotel-hollywood.com.ba/. Mieszkałem tam kilka razy. Cena i standard bardzo przyzwoity restauracja hotelowa OK (spore śmiadania) a i w okolicy sporo tanich i nie tanich knajpek, pizzerii itp. Hotel bardzo dobrze skomunikowany z centrum. Blisko jest pętla tramwajowa, i z tego co pamiętam 9 pod samą Bibliotkę i centrum. Przed hotelem aquapark Thermal Ilidża (duzy basen z falą - polecam) a w hotelu basen, sauna itp. Dodatkowo po sąsiedzku oddane do użytku w zeszłym roku centrum handlowe. No i jeszcze jedno parking strzeżony dla gości hotelu za Free. Pozdrawiam
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 06.06.2010 18:34

Gdzie najlepiej zaplanować nocleg na Zachodnich Węgrzech na trasie nr 86.
kra
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kra » 11.06.2010 12:42

Dzień dobry!

Zapytać chciałem jeśli ;) pozwolicie.

Czy ma ktoś sprawdzoną kwaterę na nocleg tranzytowy (znaczy, że czysto i miło ale bez luksusów i w dolnych przedziałach cenowych)

w wioskach Klentnice lub Pavlov obok Mikulov'a

oraz sprawdzoną miłą z dobrym jedzeniem i piwkiem knajpkę tamże ?

:oops: Dziękuję!
Bosm@n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 13.06.2010 14:30

Ja szukam noclegu tranzytowego w Chorwacji w okolicy autostrady A1 między np. Otocac a Sveti Rok.
Jade z Wrocławia, to byłoby dobre miejsce.
Rok temu spałem gdzieś na parkingu w aucie, ale w tym roku wole wyspać się normalnie. Chce docelowo dojechać gdzieś do okolic Gradaca (jadę w ciemno) więc w okolicy Svetego rocka spanie będzie najlepsze.
bosman
AndyN
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndyN » 15.06.2010 09:58

W tym zdaje się wątku ktoś podawał namiary na kwaterę w Cieszynie. Chodzi mi o nocleg w drodze powrotnej.

Nie mogę teraz znaleźć. Mógłby ktoś pomóc? :roll:
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 15.06.2010 10:45

AndyN napisał(a):W tym zdaje się wątku ktoś podawał namiary na kwaterę w Cieszynie. Chodzi mi o nocleg w drodze powrotnej.

Proszę :wink:
Sprawdzone miejsce na nocleg w okolicach Cieszyna
AndyN
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndyN » 15.06.2010 10:53

jorgus111 napisał(a):
AndyN napisał(a):W tym zdaje się wątku ktoś podawał namiary na kwaterę w Cieszynie. Chodzi mi o nocleg w drodze powrotnej.

Proszę :wink:
Sprawdzone miejsce na nocleg w okolicach Cieszyna

Hmmm

Tam nie ma żadnej odpowiedzi na moją prośbę ...
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 15.06.2010 11:34

AndyN napisał(a):Tam nie ma żadnej odpowiedzi na moją prośbę ...

Sorki... :oops: nie tego linka wkleiłem
forum/viewtopic.php?t=24641&view=previous
zosia2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zosia2005 » 20.06.2010 23:02

A czy ktoś poleci tani nocleg w okolicach KRAPINY? - albo LENART
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 23.06.2010 17:04

Mam pytanie do jeżdżącyh przez Węgry. Czy w euro można płacić za kwatery na Węgrzech, czy trzeba je koniecznie zamieniać na forinty. Czy przemieszczając się po Zachodnich Węgrzech słynną 86 stką od Csorny do przejścia granicznego w Redics można przy drodze wynjąć pkoje, kwatery agroturystyczne itp. Kilkakrotnie byłem w Chorwacji ale trasą przez Węgry jadę pierwszy raz. Czas na jakieś odmiany w końcu. Pozdrawiam
Inka75
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inka75 » 23.06.2010 18:52

darek1 napisał(a):Mam pytanie do jeżdżącyh przez Węgry. Czy w euro można płacić za kwatery na Węgrzech, czy trzeba je koniecznie zamieniać na forinty. Czy przemieszczając się po Zachodnich Węgrzech słynną 86 stką od Csorny do przejścia granicznego w Redics można przy drodze wynjąć pkoje, kwatery agroturystyczne itp. Kilkakrotnie byłem w Chorwacji ale trasą przez Węgry jadę pierwszy raz. Czas na jakieś odmiany w końcu. Pozdrawiam

Nie radziłabym płacić w euro bo potrafią nieźle naciągnąć. Jak jest możliwość to lepiej kartą. Dwa lata temu nocowaliśmy nad j. Balaton w małym moteliku. No i trochę nas oszukali na euro ale następnym razem płaciliśmy kartą i wyszło o wiele taniej :wink:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 30.06.2010 07:45

Mam pytanko do Was. Mimo wielu wyjazdów do Cro jak dotąd nigdzie po drodze nie spaliśmy. W tym roku jest inaczej. Zastanawiamy się nad Oekotelem, ale....lepiej w Wiedniu czy w Graz i bynajmniej nie o standard czy coś takiego mi chodzi tylko o wygodę dojazdu itp.
Dla 3 osób dorosłych + 1 dziecko 2,5 roku to rezerwować pokój 2 os + jeden 1 os czy pokój 3 osobowy. Co radzicie?
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 30.06.2010 08:07

zosia2005 napisał(a):A czy ktoś poleci tani nocleg w okolicach KRAPINY? - albo LENART

Podłączę się do prośby :roll:
Jeżeli ktoś, coś... to ładnie proszę o jakieś informacje.
halski
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) halski » 30.06.2010 15:33

Roksa_ napisał(a):
zosia2005 napisał(a):A czy ktoś poleci tani nocleg w okolicach KRAPINY? - albo LENART

Podłączę się do prośby :roll:
Jeżeli ktoś, coś... to ładnie proszę o jakieś informacje.

To i ja chętnie podłącze się do prośby. Szukam czegoś w rejonie Lenart, Ptuj.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone