macvw napisał(a):JuliaG napisał(a):Witam!
Przeczytałam kilkadziesiąt stron na tym wątku i zrobił mi się totalny mętlik w głowie od tego wszystkiego, więc może mi ktoś doświadczony po prostu podpowie jak zrobić najlepiej? Jedziemy samochodem w sierpniu pierwszy raz do Chorwacji, do tego z dziećmi (1 i 7 lat), po drodze trzeba się gdzieś przespać, najlepiej w jakimś ładnym miejscu, aby przy okazji móc coś pozwiedzać, pooglądać okoliczną przyrodę itp.
Będziemy jechać spod Warszawy do Drvenik Veliki , początkowo myśleliśmy żeby jechać przez Austrię, teraz nie wiem czy może jednak przez Węgry nie byłoby lepiej? w Vodole , wygląda cudnie, ale to już chyba za blisko celu i boję się ze dzieciaki nie dadzą rady tyle km przejechać...
Proszę podrzućcie kilka namiarów, ale takich, żeby było jak najtaniej
Z góry dziękuję
Witaj! Jeżeli zdecydujesz się jechać przez Austrię, polecam Ci to miejsce: nartywaustrii Bardzo ładna, klimatyczna alpejska wioska, /pomiędzy Wiedniem, a Grazem 15km od autostrady/ gdzie można odpocząć, zobaczyć ładne widoki, zjeść itp. Pensjonat prowadzą przesympatyczni Polacy /odpada bariera językowa/. Zapewniam Cię, że będziesz bardzo zadowolona. My w tym roku śpimy u nich po raz 6! Pozdrawiam
Dziękuję, widziałam, że to miejsce również mocno polecane, ale taniej to niezły hotel w Budapeszcie ze śniadaniami byśmy sobie znaleźli z travelist'a bez problemu, a jak już wspominałam zależy nam na jak najtańszym noclegu. W przeliczeniu wychodzi ok 280zeta za jedną noc- to jednak wcale nie jest tanio wg mnie.