PiotrekS napisał(a):W drodze do CRO znalazłem na Bookingu nocleg w Zalakaros ORWA Apartman (15/16.08) bardzo mili ludzie, dobre warunki, dość blisko na baseny termalne.Jedyny feler noclegu to burza, która nas wygoniła z basenów. Cena noclegu dla 3 osób z podatkami 41,50 EUR.
Przy powrocie też tam zarezerwowaliśmy nocleg, ale już bez Bookinga.
poludnica napisał(a):Uważam też, że dobrą relację jakości do ceny ma dwugwiazdkowy Ibis w Wiedniu i Grazu. Rozwiązanie z prysznicem, do którego wchodzi się od razu z pokoju, krępujące przy dzieciach wchodzących w wiek nastoletni, ale poza tym ok. Za 45 euro za 3 osoby mieliśmy czysty pokój, ręczniki, kosmetyki, klimę, wi-fi i dobrą lokalizacje w Wiedniu (łatwy zjazd z autostrady). Jeśli przyjedziecie późnym wieczorem lub będziecie jechać bez śniadanie pewnie docenicie automaty z kawą, herbatą, wodą, przekąskami. Śniadanie jak na tę cenę (5 euro, dziecko chyba 3) też jest bardzo ok, nie ma ciepłych dań, ale jest pyszna kawa z ekspressu, chrupiące bułeczki i spory wybór do nich (ser, twarożek, wędliny, jajka na twardo, konfitura, nutella, jogurty, soki, płatki, warzywa). Polecam (choć bez uniesień, jak w przypadku Tourist Farm Johannes).
Missiakkuss napisał(a):Od czasu gdy mamy dziecko zacząłem podróżować w nocy ponieważ jazda z dzieckiem za dnia to mordęga dla dziecka i rodziców. Już teraz planuje wakacje na przyszły rok i myślę o takiej trasie:
- Piekary Śląskie - Wyjazd w godzinach wieczornych
- Nad ranem, po przejechaniu około 1000 km odpoczynek przez cały dzień i noc
- Następnego dnia z samego rana wyjazd do Splitu żeby zdążyć na prom, który startuje około 10
I teraz pytanie, czy ktoś z Was może polecić jakąś miejscówkę, gdzie za rozsądne pieniądze będzie można spędzić dzień i noc w bliskiej okolicy autostrady. Zaznaczę, żę nie chce zjeżdzać do miejscowości turystynych na wybrzeżu. Obszar, który mnie interesuje +/- zaznaczyłem na mapce:
Fynnie napisał(a):Hej!
Szukamy z Lubym dwóch noclegów w okolicy Wiednia pomiędzy 13-15.09. Czy możecie coś fajnego polecić?
Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi