Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 16.04.2010 10:07

podziękował koledze jorgus111 przeczytałem chyba się wstrzymam z rezerwacją niby mam do Graz 1200 km jadąc przez Niemcy więc jadąc przez Monachium mam około 100km dalej więc chyba zatrzymam się na nocleg w Irchenbergu poszukam może na forum jakiś noclegów w Mariborze ale dzięki za linki
matrix02
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matrix02 » 21.04.2010 13:44

Obok OEKOTEL Graz jest sympatyczny Gasthof http://www.gasthof-pendl.at/5/H_O_M_E.html
flaminio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) flaminio » 04.05.2010 15:35

matrix02 napisał(a):Obok OEKOTEL Graz jest sympatyczny Gasthof http://www.gasthof-pendl.at/5/H_O_M_E.html

Pokoje prezentują się dobrze jednak nie widzę na stronie cennika.
DarioG
Croentuzjasta
okolice Karlovac

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 04.05.2010 18:15

Witam, w tym roku po raz czwarty do CRO, pierwszy raz z noclegiem. Jedziemy pod koniec lipca na wyspę HVAR i postanowiliśmy przespać się w okolicy Karlovac'a. Czytałem, że w okolicy, wokół drogi do Plitvic jest dużo kwater w niedalekiej odległości od autostrady. Pytanie, czy w przypadku jednego noclegu dla trzech rodzin należy zarezerwować sobie tam nocleg, biorąc pod uwagę, że jest to szczyt sezonu ?
Pozdrawiam D
darek1
zbanowany
Re: okolice Karlovac

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 04.05.2010 19:20

Nie potrzeba rezerwować. Jadąc z Karlovaca w stronę Plitvickich Jezior mijasz dużo kwater. Tam Chorwaci są przyzwyczajeni, że kwatery wynajmuje się z dnia na dzień. Nocowałem kilkakrotnie w 8 osób i bez problemu.
legs
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) legs » 05.05.2010 11:31

A znacie jakieś namiary na kwatery prywatne, pensjonaty w Austrii niedaleko A9.
ttom
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ttom » 18.05.2010 20:53

Jedziemy w sierpniu do Dalmacji z przystankiem w Sarajevie na zwiedzanie. Czy ktoś może polecić godziwy nocleg w tym mieście ?
AnkaP.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnkaP. » 19.05.2010 17:41

Jedziemy pierwszy raz. Planujemy spanko zaraz po przekroczeniu granicy z Chorwacją. Czy można znaleźć jakieś moteliki, pokoje prywatne wzdłuż A2 - może w okolicy Krapiny, Zaboka? Może ktoś już tam nocował? Proszę o informacje i ewentualne dobre rady. :)
Fajnie by było dojechać dalej i szukać za Zagrzebiem, na drodze do Plitwickich Jezior, ale nie wiem, czy nas sen nie zmorzy....
Ostatnio edytowano 19.05.2010 20:23 przez AnkaP., łącznie edytowano 1 raz
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 20.05.2010 10:02

AnkaP. napisał(a):Jedziemy pierwszy raz. Planujemy spanko zaraz po przekroczeniu granicy z Chorwacją. Czy można znaleźć jakieś moteliki, pokoje prywatne wzdłuż A2 - może w okolicy Krapiny, Zaboka?

Odmorište Plitvice - motel i kamp przed Zagrzebiem
AnkaP.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnkaP. » 20.05.2010 15:53

Dzięki, Arku :)
digame
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) digame » 20.05.2010 16:40

Jadę z Piły przez Niemcy na Peljesac. Rodzina 2+2. Dzieci 4 i 10 lat. Pokój 2-osobowy z dostawką. Koszt (tak było w 2009) to 70 euro + śniadanie. Śniadania nie ma w sobotę i niedzielę, niestety. W drodze powrotnej nocleg w tym samym miejscu. Blisko Grazu (15 km). Zjazd z autostrady. Adres: www.thomahan.at . Kontakt w języku angielskim. Pozdrawiam serdecznie. :lol:
AndyN
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndyN » 24.05.2010 12:11

marcek_pl napisał(a):
kaszpir napisał(a):
A takie pytanie.

Zakładamy że są 2 osoby dorosłe i 2 dzieci poniżej 12 lat (doładnie 3 latka) ;)

Płacicie za pokój 2 osobowy a dostajecie 4 osobowy ?
Czy mimo 4 osób płacicie za 2 osoby , ale sa tylko 2 łóżka ?

Bo to duża różnica ;)

Kaszpir, ja nocowałam już 6 razy w Oekotelach (w Grazu i okolice Wiednia), mam dwoje dzieci poniżej 12 r.ż. i zawsze było tak samo: dostawaliśmy pokój dwuosobowy z dostawkami, przy czym spanie wyglądało tak, że było jedno b. duże łoże małżeńskie i dwa tapczaniki. Teraz będę nocować po raz kolejny w trzecim hotelu tej sieci, mam nadzieję, że będzie identycznie :-)

Wiem, "archeologia" ;)

Za taką konfigurację ile płaciliście? Tylko za dwie dorosłe osoby czy może jednak więcej?
madakol
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) madakol » 30.05.2010 20:24

Cześc.Po raz 1-szy na forum(jakimkolwiek...)Wertuję stronki od kilku godzin .I postanowiłam jednak napisac.Dostałam w przydziale zadań załatwic nocleg w drodze do Cro dla 12 osób.Do tej pory jeżdziłam z Limbą,ale przez to biuro nie jest tak tanio,jak byśmy chcieli.Jedziemy przez Węgry na Molat.Najlepiej wypada nam nocleg w okolicach Balatonu.Znalazłam na forum nr telefonu do p.Tereski,ale nie odbiera(może nieaktualny...)Interesuje mnie przedział cenowy 10-15 euro.w miarę sprawdzony,bo mamy na pokładzie 5 dzieci(masochistka!).Z góry dziękuję za info.Pozdrawiam
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 30.05.2010 20:30

Arek napisał(a):
AnkaP. napisał(a):Jedziemy pierwszy raz. Planujemy spanko zaraz po przekroczeniu granicy z Chorwacją. Czy można znaleźć jakieś moteliki, pokoje prywatne wzdłuż A2 - może w okolicy Krapiny, Zaboka?

Odmorište Plitvice - motel i kamp przed Zagrzebiem

w Oroslavje

http://zagi.hr/
Natko_
Croentuzjasta
Re: Nocleg na Wegrzech

Nieprzeczytany postnapisał(a) Natko_ » 03.06.2010 10:54

Olisia napisał(a):mam zarezerwowany w Nagykanizsa przed granicą prawie z Cro.
Ale odpisali mi też z Lenti, że mają miejsca - fajnie wygląda nawet - 3000HUF za osobę - nam policzyli 105 euro za 7 osób + dzieci 2 szt.
tu właśnie
http://www.vorosmartyapartman.hu/

Olisiu - możesz powiedzieć jak rezerwowałaś nocleg?
Telefonicznie? Dogadam się tam z kimś po angielsku?
Bo mi strony w "normalnych" językach się nie otwierają, same węgierskie dla tego apartamentu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone