Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
OlegK
Globtroter
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) OlegK » 07.07.2016 07:46

witam wszystkich
udało nam sie dzieki informacjom z forum zaklepać nocleg w pierwszą stronę (w Topazie w Ptuj) jednakże w międzyczasie urodził się pomysl noclegu w tych samych okolicach z powrotem, ale niestety nasza miejscówka już zajęta:( mam w związku z tym pytanie i prośbę o podpowiedź czystego, w miarę niedrogiego noclegu gdzieś na trasie objazdu w Słowienii (okoloce Ptuj).

Okolice Ptuj, czy nie za wcześnie w drodze powrotnej?
Może spróbujcie zatrzyma się gdzieś dalej żeby coś jeszcze zwiedzic np. zamek w Riegersburgu i nocleg gdzieś w okolicy. http://www.riegersburg.com/

Pzdr
barmir
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) barmir » 07.07.2016 08:39

Witam wszystkich Proszę o pilną pomoc . jestem w o misiu i popsuła mi się Klimatyzacja nie wiem jak wrócimy do Polski z małymi dziećmi...Potrzebuję namiary na solidnego mechanika w omisiu lub w okolicy.
Pozdrawiam
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 07.07.2016 09:20

Arias napisał(a):Witam.

Mam pytanie odnośnie noclegu w Oekotel Graz - od której godziny serwowane tam jest śniadanie? ;) Może trochę nietypowe pytanie ale będziemy pewnie chcieli wyjechać jak najwcześniej, pewnie koło 7.00, może ciut szybciej i najlepiej jakbyśmy byli już po śniadaniu.

I jeszcze jedno pytanie - dojazd od autostrady jest skomplikowany? Dużo kilometrów trzeba nadrobić?

pozdrawiam

Z tego co pamiętam to my na śniadanie schodziliśmy ok 8, a niektórzy już kończyli, więc jest pewnie od 7 :)
Dojazd z autostrady jest banalnie prosty- ok 7km. Zjazd, na skrzyżowaniu w lewo, później prosto przez bodajże dwa ronda, po prawej mijamy lotnisko i po lewej widać żółciutki hotel ;).
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 07.07.2016 09:24

barmir napisał(a):Witam wszystkich Proszę o pilną pomoc . jestem w o misiu i popsuła mi się Klimatyzacja nie wiem jak wrócimy do Polski z małymi dziećmi...Potrzebuję namiary na solidnego mechanika w omisiu lub w okolicy.
Pozdrawiam

namiarów na mechanika nie mam, ale jak jeździliśmy z dziećmi samochodem bez klimy, to praktykowaliśmy pieluchy na okno ( cień) i wodę w spryskiwaczu ręcznym, którym od czasu do czasu pryskaliśmy w stronę nawiewu. Robiło się przyjemnie chłodno i wilgotno. A klimę możecie naprawić już po powrocie.
szalonaona77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) szalonaona77 » 07.07.2016 09:49

OlegK napisał(a):
witam wszystkich
udało nam sie dzieki informacjom z forum zaklepać nocleg w pierwszą stronę (w Topazie w Ptuj) jednakże w międzyczasie urodził się pomysl noclegu w tych samych okolicach z powrotem, ale niestety nasza miejscówka już zajęta:( mam w związku z tym pytanie i prośbę o podpowiedź czystego, w miarę niedrogiego noclegu gdzieś na trasie objazdu w Słowienii (okoloce Ptuj).

Okolice Ptuj, czy nie za wcześnie w drodze powrotnej?
Może spróbujcie zatrzyma się gdzieś dalej żeby coś jeszcze zwiedzic np. zamek w Riegersburgu i nocleg gdzieś w okolicy. http://www.riegersburg.com/

Pzdr

tylko my w dzien wyjazdu chcilismy jeszcze jakies miasto zwiedzic po drodze np. Split i stamtad poznym popołudniem na nocleg, wybralismy tez okolice Ptuja ze wzgledu na to ze bedziemy omijac autostrade (w jedna str na pewno wiec w druga bez sensu byloby nie omijac prawda?) chyba że ma ktos inne pomysły ? droga z Baska Voda (po drodze zwiedzanie Splitu badz Szybenika)
myslowska
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) myslowska » 07.07.2016 14:35

Szukam noclegu w Austrii (między Graz a Wiedniem).
Potrzebny jest namiar na nocleg dla 4 osób (2 dorosłych i 2 małych dzieci). Niestety wiele hoteli ma wariant 2+1.
Ostatnio edytowano 07.07.2016 21:43 przez myslowska, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 07.07.2016 14:46

barmir napisał(a):Witam wszystkich Proszę o pilną pomoc . jestem w o misiu i popsuła mi się Klimatyzacja nie wiem jak wrócimy do Polski z małymi dziećmi...Potrzebuję namiary na solidnego mechanika w omisiu lub w okolicy.
Pozdrawiam

Może tutaj coś znajdziesz..
macvw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macvw » 09.07.2016 17:05

myslowska napisał(a):Szukam noclegu w Austrii (między Graz a Wiedniem).
Potrzebny jest namiar na nocleg dla 4 osób (2 dorosłych i 2 małych dzieci). Niestety wiele hoteli ma wariant 2+1.

Dokładnie pomiędzy Wiedniem, a Grazem: http://www.nartywaustrii.eu/ Spaliśmy u nich w tym roku po raz 5! Wczoraj wróciliśmy z Primosten. Przesympatyczni Polacy, piękna alpejska wioska - jest gdzie odpocząć, pochodzić i zjeść po podróży.
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 09.07.2016 18:59

Arias napisał(a):Witam.

Mam pytanie odnośnie noclegu w Oekotel Graz - od której godziny serwowane tam jest śniadanie? ;) Może trochę nietypowe pytanie ale będziemy pewnie chcieli wyjechać jak najwcześniej, pewnie koło 7.00, może ciut szybciej i najlepiej jakbyśmy byli już po śniadaniu.

I jeszcze jedno pytanie - dojazd od autostrady jest skomplikowany? Dużo kilometrów trzeba nadrobić?

pozdrawiam

Śniadanie jest od 6 z tego co pamiętam. Dojazd do autostrady jest banalnie prosty https://goo.gl/maps/Gws22tUy9VC2
myslowska
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) myslowska » 10.07.2016 11:47

Dzięki za namiar. Nocleg zarezerwowany :D
macvw napisał(a):

Dokładnie pomiędzy Wiedniem, a Grazem: http://www.nartywaustrii.eu/ Spaliśmy u nich w tym roku po raz 5! Wczoraj wróciliśmy z Primosten. Przesympatyczni Polacy, piękna alpejska wioska - jest gdzie odpocząć, pochodzić i zjeść po podróży.
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 10.07.2016 20:34

gdyby ktoś jadąc dalej chciał po drodze zajrzeć na wodospady Krka... z powodu małej zmiany planów odstąpię jeden lub dwa noclegi w Skradinie- 12 i 13. 07 - więc tuż tuż.
3 osoby, 40 euro za nockę. Klimatyzacja. Nie zaliczkowane.
:papa:
macvw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macvw » 11.07.2016 16:34

Nie ma za co, będziecie bardzo zadowoleni i na pewno do nich wrócicie :D
Pozdrav :papa:
myslowska napisał(a):Dzięki za namiar. Nocleg zarezerwowany :D
macvw napisał(a):

JulitaZet
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) JulitaZet » 12.07.2016 20:09

witam, pod koniec lipca wybieramy się z rodziną do Chorwacji, mogę prosić o namiary na nocleg w Słowenii? Najlepiej w okolicach Lublany. Plusem będzie śniadanie w cenie :)

Z góry dziękuję za pomoc :)
ogi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ogi » 12.07.2016 21:27

Witam
Czy ktoś wypróbował nocleg w obiekcie Petar Pan w m. Krapinskie Teplice http://www.tz-krapinsketoplice.hr/hr/sm ... n,122.html

Wiem, ze było spore zainteresowanie tym obiektem. Wszelkie opinie mile widziane :)
damianołódź
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianołódź » 16.07.2016 09:58

Ja mam rezerwację w tym obiekcie na 09.08-10.08 w drodze do Gradac. Znajomi nocowali i generalnie ok. Pokój rodzinny duży, czysto schludnie, cena 40E. Miasteczko małe, bardzo blisko do centrum, ryneczku i Aquaparku. Na jedną noc miejsce idealne i w dobrej cenie. Po 10cio godzinnej jeździe fajnie jest wypić kieliszek białego wina, wskoczyć do basenu. Dodatkowo jeśli okaże się że z uwagi na budowę autostrady jest duży korek od Ptuj do Macelj, to wtedy można kierować się na przejście Rogatec, i dalej na Krapinskie Toplice, a rano dojechać do A2 węzeł Krapina.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone