Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Brutaka
Croentuzjasta
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brutaka » 12.06.2016 19:59

Witajcie!

Nocleg dojazdowy mamy w Austrii (Motel Verde), mieliśmy nocować u nich również w drodze powrotnej, ale podjęliśmy decyzję, że lecimy aż do Czech. Zatem szukamy noclegu dla 4 + 4 bezpośrednio po przekroczeniu granicy Austria - Czechy.

Czy szanowne grono może polecić coś sprawdzonego w mieście Mikulov lub okolicy?

Bardzo często polecany jest http://www.pensioneuro.pl/, warto?
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 12.06.2016 20:16

Nocowałem w Euro. Typowa klasa turystyczna z typowym śniadaniem w każdym razie wystarczającym - Pani rano przywiozła świeże bułeczki, takie tam masełko, dżem, miodzik, plasterki szynki, sera żółtego, kawa, herbata bodajże jajecznica czy parówki były. Dość czysto i do starego miasta blisko. Osbługa miła. Ceny przystępne. Parking na podwórku za brama zamykaną. Wokół kamery. Polecam.
Brutaka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brutaka » 12.06.2016 20:18

Ural napisał(a):Nocowałem w Euro. Typowa klasa turystyczna z typowym śniadaniem w każdym razie wystarczającym - Pani rano przywiozła świeże bułeczki, takie tam masełko, dżem, miodzik, plasterki szynki, sera żółtego, kawa, herbata bodajże jajecznica czy parówki były. Dość czysto i do starego miasta blisko. Osbługa miła. Ceny przystępne. Parking na podwórku za brama zamykaną. Wokół kamery. Polecam.

SUPER, czekam na odpowiedź pensjonatu i biorę w ciemno :papa:
ogi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ogi » 12.06.2016 20:42

Ja dopiero w tym roku przetestuję Pension Euro, ale z całą odpowiedzialnością mogę polecić hotel Reva http://www.hotelreva.cz/en/.
Pokój dość duży, czysty. Śniadanie dobre i jest z czego wybierać. Lokalizacja bardzo blisko centrum. Parking przed hotelem.

Z noclegiem powrotnym w Czechach to dobra decyzja. W zeszłym roku wracając z Tucepi spałem roku tu: http://www.nartywaustrii.eu/ i to był błąd. Ponieważ na miejscu byłem około 15, a po drodze zwiedziłem jeszcze zamek w Reiegersburgu (polecam). Jak dla mnie strata czasu można było na spokojnie przejechać jeszcze kawałek i spać już w Czechach.

W tym spanie zaplanowałem w Krapinskich Teplicach, a w drodze powrotnej w Mikulovie.
Slavko1974
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavko1974 » 13.06.2016 11:19

U mnie zaczyna dochodzić do głosu opcja spania w Mikulovie. Za radą pasażera chyba wyjadę 2-3 godziny wcześniej, żeby koło północy doturlać di do Mikulova. Znowu musze się cofnąć ze 30 stron tego wątku i wyselekcjonować miejscówki w Czechach.
A do wyjazdu został tydzień...
Brutaka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brutaka » 13.06.2016 11:33

ogi napisał(a):Ja dopiero w tym roku przetestuję Pension Euro, ale z całą odpowiedzialnością mogę polecić hotel Reva http://www.hotelreva.cz/en/.
Pokój dość duży, czysty. Śniadanie dobre i jest z czego wybierać. Lokalizacja bardzo blisko centrum. Parking przed hotelem.

Z noclegiem powrotnym w Czechach to dobra decyzja.

Jedyny minus decyzji noclegu w Czechach to późniejsze dotarcie do kwater, dlatego im szybciej tym lepiej, padło na pierwsze miasto tranzytowe.

Dwa lata temu był hardkore, gdyż nocleg mieliśmy zaplanowany na szybcika .... aż w Pradze :D, gdzie przez korki w AUT na miejsce dotarliśmy o 3.00 nad ranem przy pomocy miłego taksówkarza, który pilotował nas (nie chciał pieniążków za pomoc!) kilka km po Pradze pod sam parking noclegu :)

Bez problemu przedłużono nam dobę hotelową :)

Planujemy maksimum przed północą przy założeniu wyjazdu z chorwackiej kwatery max do godziny 11.00 (po śniadanku) i pożegnaniu się z gospodarzami. Będziemy wracać w dzień powszedni więc nie powinno być korków.

Obecnie czekam na odpowiedź pensjonatu Euro (na razie bez echa).
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 13.06.2016 13:00

Slavko1974 napisał(a):U mnie zaczyna dochodzić do głosu opcja spania w Mikulovie. Za radą pasażera chyba wyjadę 2-3 godziny wcześniej, żeby koło północy doturlać di do Mikulova. Znowu musze się cofnąć ze 30 stron tego wątku i wyselekcjonować miejscówki w Czechach.
A do wyjazdu został tydzień...

My w zeszłym roku nocowaliśmy w Mikulovie i opcja jest spokojnie optymalna. Ze Słupska wyjechaliśmy o 04.00 nad ranem a na miejscu w Mikulovie byliśmy ok 16.00. Sporo czasu n zwiedzanie tego ładnego miasteczka, do tego kolacja za niewielkie pieniądze. W tym roku nocujemy troszkę bliżej bo w Pradze gdyż postanowiliśmy zatrzymać sie tam na troche dluzej...głupio przejezadzac tak bliskoa nie zwiedzić tak pieknego miasta:(. Niestety coś za coś pozniej będzie trioszke dalej i trudniej na miejsce docelowe do Lokvy...ale cóz.
Slavko1974
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavko1974 » 13.06.2016 13:18

Tylko, że ja mam na myśli nocleg powrotny. Stratuję z Tribunj. I mam do wyboru, ruszyć ok 18ej i dojechać gdzieś w okolice Graz - Wiedeń, czy wyruszyć wcześniej i dojechać do Mikulova. I nie będę na pewno nic po drodze próbował zwiedzać. Może kiedyś w przyszłości jak dzieci podrosną.
Brutaka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brutaka » 13.06.2016 14:14

amatus1 napisał(a):My w zeszłym roku nocowaliśmy w Mikulovie i opcja jest spokojnie optymalna. Ze Słupska wyjechaliśmy o 04.00 nad ranem a na miejscu w Mikulovie byliśmy ok 16.00.

Tylko w tym konkretnym przypadku rozważamy nad noclegiem powrotnym, a to jest zasadnicza różnica :)
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 13.06.2016 14:56

Slavko1974 napisał(a):Tylko, że ja mam na myśli nocleg powrotny. Stratuję z Tribunj. I mam do wyboru, ruszyć ok 18ej i dojechać gdzieś w okolice Graz - Wiedeń, czy wyruszyć wcześniej i dojechać do Mikulova. I nie będę na pewno nic po drodze próbował zwiedzać. Może kiedyś w przyszłości jak dzieci podrosną.
.
My z Rogoznicy (podobna do Twojej odległość) wyjechalismy rano o 05 i w Mikulovie byliśmy o 14 z groszami. Było nam to za szybko i postanowiliśmy dalej jechać ile się da. I tak dojechalismy do samego Słupska bez noclegu chodz końcówka była ciężka...2 godz. na MOP na A1 musiało byc na podładwanie baterii. Teraz nie odwazył bym się na raz brac tej trasy. Korki w Czechach były tragiczne...
Slavko1974
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavko1974 » 14.06.2016 08:46

Dla mnie szkoda tracić dnia na podróż. Poza tym małe dzieci na pokładzie.
Ten pensioneuro i hotelreva całkiem interesujące, ale macie jakiś namiar na nocleg nie w centrum Mikulova?
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 14.06.2016 09:02

Crocodyl napisał(a):...Godny polecenia jest także Penzion Zatisi w Mikulowie. Trochę na uboczu ale do zamku i centrum blisko. Śniadania spore, pokoje duże i czyste, WiFi, parking, sympatyczni właściciele.

Przypomnę swój wpis z 2015. Uzupełniając jest tam bardzo spokojnie i cicho w odróżnieniu od hoteli/pensjonatów w centrum. Mikulow w nocy potrafi być bardzo głośny, niestety. Namiary znajdziesz na booking. lub przez wujka Google bo mają swoją stronę.
Slavko1974
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavko1974 » 14.06.2016 09:07

pasażer napisał(a):
Slavko1974 napisał(a):Ale ja szukam coś na drogę powrotną, więc najlepsze miejsce na nocleg byłoby właśnie między Grazem a Wiedniem. Do Czech nie dam chyba rady dojechać

Rok temu startowałem z Peljesaca - około 7.00 rano. Zdążyłem przed nocą zajechać do Mikulova i poszukać nocleg. Na autostradach równa jazda 140, Słowenia objazdem z przystankiem w pizzerii - Janežovci koło Ptuja.
Z Tribunj masz o 300km bliżej, to nie dasz rady do Czech? Do Gdańska jeszcze spory kawałek...
Namiary na pensjonat/hotel (dużo tańszy niż w Austrii) zostawiłem w tym temacie - str 166.

pozdrav

Pasażer - w jakim języku się porozumiewałeś z gospodarzem tego pensjonatu? Rozumie cos po polsku? Chociaż dla mnie to nie problem jeśli trzeba po angielsku. I w jakich granicach kształtują się tam ceny za osobę?
Brutaka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brutaka » 15.06.2016 11:13

EURO w Mikulovie w miesiącu lipiec oblegane :)

Szukam dalej, najwyżej 2 rodziny na czas noclegu się rozdzielą, nie ma stresu.

Na booking.com jest cała masa fajnych i sprawdzonych ofert.
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 15.06.2016 11:25

Brutaka napisał(a):EURO w Mikulovie w miesiącu lipiec oblegane :)

Szukam dalej, najwyżej 2 rodziny na czas noclegu się rozdzielą, nie ma stresu.

Na booking.com jest cała masa fajnych i sprawdzonych ofert.

a w jakim terminie poszukujesz?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone