Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dagmara2003
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagmara2003 » 30.12.2009 20:02

No faktycznie, nie doczytałam że przy granicy włoskiej ;). Ale dla tych co jadą dalej nocleg polecam. My z Łodzi wyjechaliśmy o 6 rano, w Podlehniku byliśmy o 19tej. Rano dobre sniadanko i o 9 wyjazd, w Podgorze byliśmy o 17tej zwiedzając jeszcze po drodze Zadar. Pięknie sie jedzie:)
Toranaga
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Toranaga » 29.01.2010 23:38

elamar napisał(a):My z powrotem nocowaliśmy w Svaty Jur k.Bratysławy= 4,5 euro od osoby, czysto i miło.Polecam.

Możesz podać namiary?
nassau
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nassau » 30.01.2010 14:23

darek1 napisał(a):Najleprzy półmetek na spanie to miejscowość Turanji tuż za Karlovacem. Zjeżdza się z autocesty w Karlovacu i jedzie na jeziora Plitvickie ze 3 km. Ceny od 10 euro do 12, 5 za osobę. Trzeba przejechac miejscowosc i czytac ogłoszenia o noclegach. Pozdrawiam.

Gdzieś widziałem jak kolega darek1[b] zwracał komuś uwagę na ortografię 8O Powiem koledze, że zacytowany "najleprzy" w Twoim wydaniu, to masakryczna masakra zmasakrowanego języka polskiego :lol: :lol: :lol:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 30.01.2010 18:17

To jakiś fotomontaż i próba zamachu stanu na moją skromną i nikomu nie wadzącą osobę. Znajdują się na forum jednostki antyspołeczne o bliżej nieskrystalizowanych poglądach ideowo-politycznych. Osoby te próbują za wszelką cenę mnie oczernić. Tak Kolego Nasrau jesteś ich idealnym bezwolnym narzędziem. Narzedzie mierne ale środowisku wywrotowemu wierne. Pozdrawiam. Niech kolega będzie bardziej czujny i nieufny.
Ostatnio edytowano 30.01.2010 19:22 przez darek1, łącznie edytowano 1 raz
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 30.01.2010 19:21

:D
nassau
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nassau » 01.02.2010 12:40

darek1 napisał(a):To jakiś fotomontaż i próba zamachu stanu na moją skromną i nikomu nie wadzącą osobę. Znajdują się na forum jednostki antyspołeczne o bliżej nieskrystalizowanych poglądach ideowo-politycznych. Osoby te próbują za wszelką cenę mnie oczernić. Tak Kolego Nasrau jesteś ich idealnym bezwolnym narzędziem. Narzedzie mierne ale środowisku wywrotowemu wierne. Pozdrawiam. Niech kolega będzie bardziej czujny i nieufny.

Kolego, rozumiem, że poczułeś się głupio i zamieniłeś wszystko w żart. Jest to pewnego rodzaju obrona osobników trudno dostosowujących się do życia wśród normalnych jednostek i nie przyznawanie się do własnych słabostek. Mimo wszystko nie zmienię swojego zdania na Twój temat, ponieważ nawet w tak wydawałoby się wesołej i sympatycznej odpowiedzi przemyciłeś coś obraźliwego i nie miłego. Jesteś widać nieszkodliwy jednak potrzebujesz dodatkowej opieki, skoro zabrakło tej matczynej. Proponuję jakiś dobry Ośrodek Pomocy Społecznej, czy psychologicznej, jako ostatnią deskę ratunku na zdecydowanie postępującą chorobę powodującą rozdwojenie jaźni :lol: Obawiam się, że już jutro, we własnym mniemaniu możesz się zacząć przenosić w czasie 8O
kkk6969
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkk6969 » 14.02.2010 13:09

Toranaga napisał(a):
elamar napisał(a):My z powrotem nocowaliśmy w Svaty Jur k.Bratysławy= 4,5 euro od osoby, czysto i miło.Polecam.

Możesz podać namiary?

E tam - chyba chodzi o hotel eva - ogólnie brudno ale tanio
pocztówka28
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pocztówka28 » 15.02.2010 11:38

kkk6969 napisał(a):
Toranaga napisał(a):

Możesz podać namiary?

E tam - chyba chodzi o hotel eva - ogólnie brudno ale tanio

Widzę, że kolega/koleżanka kkk6969 jest z tej samej miejscowości co ja. Jadąc do Cro pewnie nocowaliście gdzieś po drodze (ciężko taką trasę przebyć jednym "tchem"? Moja druga połowa wymyśliła wyjazd skoro świt ok 5-6 i mamy dopjechać aż do Graz pod koniec Austrii (trasa Cieszyn-Bratysława bokiem-Wiedeń bokiem-Graz) i tam nocleg. Czy nie mamy zbyt ambitnych planów? A może zasugerujesz nam coś innego, jakąś inną sprawodzoną przez siebie trasę?
gaba_zabrze
Autostopowicz
Nocleg na Wegrzech

Nieprzeczytany postnapisał(a) gaba_zabrze » 22.03.2010 12:01

Witam!!
Z góry proszę o wyrozumiałość, jestem nowa:)
Poszukuje namiarów na nocleg ma Wegrzech w okolicach miejscowości Buk, gdzie są baseny termalne. Od razu piszę, ze w Pensjonacie Maraczi o ktrórym przeczytałam na forum nie ma już miejsc:) Pozdrawiam wszystkich.
jorgus111
Cromaniak
Re: Nocleg na Wegrzech

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 22.03.2010 12:09

gaba_zabrze napisał(a):Poszukuje namiarów na nocleg ma Wegrzech w okolicach miejscowości Buk, gdzie są baseny termalne.

http://accessibility.buk.hu/?base=services&c=1
:wink:
Olisia
Croentuzjasta
Re: Nocleg na Wegrzech

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olisia » 23.03.2010 08:25

gaba_zabrze napisał(a):Witam!!
Z góry proszę o wyrozumiałość, jestem nowa:)
Poszukuje namiarów na nocleg ma Wegrzech w okolicach miejscowości Buk, gdzie są baseny termalne. Od razu piszę, ze w Pensjonacie Maraczi o ktrórym przeczytałam na forum nie ma już miejsc:) Pozdrawiam wszystkich.

W Mariaczi też już nie było, jak szukałam z miesiąc temu :wink:
mam zarezerwowany w Nagykanizsa przed granicą prawie z Cro.
Ale odpisali mi też z Lenti, że mają miejsca - fajnie wygląda nawet - 3000HUF za osobę - nam policzyli 105 euro za 7 osób + dzieci 2 szt.
tu właśnie
http://www.vorosmartyapartman.hu/

Jeszcze tu jest sporo noclegów
http://www.szallas.net/buk-bukfurdo.html
Buk czy inne miejscowości
kkk6969
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkk6969 » 30.03.2010 19:31

Witaj "pocztówka28" - co do dojazdu to w zeszył roku jechaliśmy z soboty na niedzielę 4,00 przez Polskę "1" przez Cieszyn do Bratysławy 16,00 (tu nocleg) i dalej rano dalej przez Węgry. A w tym roku sam się zastanawiam - i chyba w tamtą stronę tak samo co Cieszyna dalej Czechy i Austria (nocleg) Graz a powrót przez Niemcy - jedno i drugie do przemyślenia.
Pozdrawiam
pocztówka28
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pocztówka28 » 30.03.2010 19:46

Dziękuję. U nas już postanowione: do CRO Cieszyn---Graz---nocleg---Bratus, natomiast z powrotem najprawdopodbniej przez Węgry i Budapeszt-chcemy przespracerować się po Budapeszcie i gdzieś w pobliżu przenocować.
Pozdrawiam
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 15.04.2010 14:19

Witam wszystkich pierwszy mój post na forum bo i pierwszy wyjazd do CRO My z żoną i 6 letnim dzieckiem i innym małżeństwem wraz z 3 letnim dzieckiem też gonimy do CRO, a dokładnie od 9.08 padło na Vodice z tym że nie bardzo uśmiecha mi się jazda przez nasz cudny kraj więc postanowiliśmy jechać przez Niemcy, Austrię omijając Czechy może ciut dalej ale krzywdy nie ma i przenocować się w Graz w OEKOTEL ja w nim osobiście nie spałem bo do CRO to my pierwszy raz gonimy, wcześniej też Adriatyk ale po włoskiej stronie głównie Rimini i wtedy mieliśmy sprawdzony nocleg za Monachium Rasthause Irchemnberg świetne warunki plac zabaw dla dzieciaków śniadanko w cenie i piękny widok na alpy na stronce tego motelu jedno zdjęcie bardzo byłbym wdzięczny o jakieś większe info z tego co się doczytałem nie przyjmują kart only cash :D bo jedni mówią że ok inni że jakieś lotnisko w pobliżu a jeszcze inni że jedne wielki syf bo cały tydzień mieszkają tam jacyś robotnicy co drogę robią i sam już nie wiem czy rezerwować go czy sobie odpuścić. Bylibyśmy wdzięczni za każde info od osób co tam spali. Pozdrawiam
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 15.04.2010 15:45

barti75 napisał(a):Witam wszystkich pierwszy mój post na forum

Witaj :D

barti75 napisał(a):... przenocować się w Graz w OEKOTEL ja w nim osobiście nie spałem bo do CRO to my pierwszy raz gonimy... byłbym wdzięczny o jakieś większe info z tego co się doczytałem nie przyjmują kart only cash :D bo jedni mówią że ok inni że jakieś lotnisko w pobliżu a jeszcze inni że jedne wielki syf ...

poczytaj sobie... :wink:
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=27231&highlight=
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=24645&highlight=
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=24635&highlight=
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=19666&highlight=
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone