Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pablos77
Cromaniak
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablos77 » 20.02.2016 23:14

Potrzebuje jakiś sprawdzony nocleg w drodze na wakacje, może być jeszcze na Węgrzech lub tuż za granicą już w Cro.
Ostatnio edytowano 25.02.2016 15:15 przez pablos77, łącznie edytowano 1 raz
ogi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ogi » 21.02.2016 07:25

A dokładnie ile i za jaki skład ?
My już mamy nocleg zabukowany ale jeśli się znajdzie coś w podobnej cenie jak mam dotychczas ( 1300 ck - 2+2 ) to na kolejny wyjazd się przyda :wink:

A gdzie takie przyjazne ceny występują?
Nemhain
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nemhain » 21.02.2016 09:20

Planujemy zarezerwować nocleg w polecanej na forum kwaterze http://nartywaustrii.eu/pensjonat, z tego co widzę śniadanie jest w cenie, a czy jest możliwość wykupienia kolacji lub gdzieś obok jest jakaś knajpka żeby coś przekąsić?
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 21.02.2016 09:44

ogi napisał(a):Dziękuję za namiary :)
Poczytałem o pensjonacie Euro, przeliczyłem koszt noclegu i chyba skorzystam z oferty pensjonatu.

W zeszłym roku jedliśmy obiad w Restaurace Pod Radnici i bylismy bardzo zadowoleni. Na plus trzeba zaliczyć menu dla dzieci.

Ja w zeszłym roku przy powrocie tam jadłem i niestety mi nie bardzo smakowało,jeśli zatrzymasz się w Euro to niedaleko jest fajna knajpka w bramie
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 21.02.2016 20:17

Nemhain napisał(a):Planujemy zarezerwować nocleg w polecanej na forum kwaterze http://nartywaustrii.eu/pensjonat, z tego co widzę śniadanie jest w cenie, a czy jest możliwość wykupienia kolacji lub gdzieś obok jest jakaś knajpka żeby coś przekąsić?

Nie wiem czy jest możliwość wykupienia kolacji ale na miejscu jest gdzie zjeść. Spytasz to Cię właściciele zaprowadzą ;)
Nemhain
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nemhain » 22.02.2016 11:37

Lechoo napisał(a):Nie wiem czy jest możliwość wykupienia kolacji ale na miejscu jest gdzie zjeść. Spytasz to Cię właściciele zaprowadzą ;)

Dziękuję :)
anulka78
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) anulka78 » 25.02.2016 14:54

Kochani, w tym roku wyjątkowo potrzebny nam nocleg na trasie. Jestem w ciąży i nie damy rady dojechac do Cro za jednym zamachem, musimy podzielic trasę na pół, a że jedziemy z Warmii to Słowacja będzie chyba idealnym miejscem. Najbardziej interesuja mnie miasta przez które przejezdzamy czyli Czadca, Żylina, Trenczyn... Standard może być mini :) Dwójka dorosłych, troje dzieci i pies :/ Orientujecie się może gdzie jest szansa na niedrogie przenocowanie? Bez wyzywienia. Nie mamy większych wymagań, to tylko nocleg na trasie :) Będę wdzięczna za podpowiedź :)
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 25.02.2016 15:00

Chce wam się tłuc z Warmii przez Słowację? To ciężka droga będzie,jeszcze w takim składzie.
anulka78
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) anulka78 » 25.02.2016 18:19

Co roku jeździmy z Warmii i właśnie przez Słowację. Zawsze trasa była taka: Polska-Słowacja-Węgry-Słowenia-Chorwacja ale w tym roku chcemy ze Słowacji poleciec na Austrię i stamtąd kawałek Słowenii i Cro - musimy nieco usprawnić trasę, mam nadzieję że zmiana trasy okaże się być pozytywna :)
Nocleg byc moze uda nam się zarezerwować w Zwardoniu, byłoby dobrze

Kor_nick - masz lepszy pomysł jesli chodzi o trasę? wg mnie najgorszy jest przejazd przez Polskę :/
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 25.02.2016 18:26

anulka nie wiem czy nie lepiej Wam jechac jesli planujecie przez Austrię naszą A1 prosto do granicy z czechami i pozniej austria i slowenia. Obecnie dosyc czesto jezdze A1 i az tak wielkiej tragedii jak kilka lat temu nie ma. Najgorsza jest Łódz ale ostatnimi czasy jadac na południe z Słupska sprawnie to idzie, gorzej z droga powrotną bywało.
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 25.02.2016 18:35

anulka78 napisał(a):... w tym roku chcemy ze Słowacji poleciec na Austrię i stamtąd kawałek Słowenii i Cro ...

Nie znam dokładnie skąd startujecie ani pkt. docelowego ale moim zdaniem przy takich planach dajcie sobie spokój ze Słowacją tylko od razu Czechy. Jak z Warmii to do Wawy i od niej to już do samego Mikulova "dwupasmówki" później kawałek "zwykłej" trasy i za Poysdorfem autostrada. Trasa spoko. Noclegi trafice np na Booking szczególnie że jedziecie z pieskiem a nie wszędzie przyjmują ze zwierzętami.
anulka78
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) anulka78 » 25.02.2016 20:52

W takim razie jutro jeszcze raz przanalizuję trasę i skupie się bardziej na Czechach. Startujemy z Olsztyna, punkt docelowy miasteczko pod Sibenikiem :) mamy kawałek, nie ma co...
AMATUS my chyba właśnie tą naszą A1 lecimy bo doskonale kojarzę Łódź (to tam jest fatalna nawierzchnia i pełno torów prawda?)
Granice przekraczalismy ostatnio w Cieszynie (zwykle był to Zwardoń) i zawsze przez Słowację... nie znoszę jezdzic przez Węgry i dlatego chcemy się pokusic o zmianę trasy
Dziękuję Wam bardzo, jutro przy porannej kawie postudiuję mapę :) zwłaszcza ze na Słowacji kupujemy wynietę, równie dobrze zamiast tego mozemy wykupić Czechach, ceny chyba podobne
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 25.02.2016 21:33

Nie rozumiem... jaka Łódź? Po co?
Jedźcie przez Warszawę i Na Ostrawę:

http://tinyurl.com/gsgfmjy
anulka78
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) anulka78 » 26.02.2016 08:10

Kor_nick ogromne dzięki ! rewelacyjna droga, prosta, 16 godz? wow :)
Dzięki!!
PS. Wlasnie do miejscowosci Brodarica się wybieramy, kolejny raz ;)
anulka78
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) anulka78 » 26.02.2016 08:22

Kor_nick, podpowiedz mi proszę jeszcze jak wygląda sprawa opłat za drogę A1 - nam nie zdarzyło się płacić i się teraz zastanawiam jaką my droga jechalismy skoro nie płacilismy, moze wcale nie A1
Wg mapy która wstawiłeś, kawałek za Łodzią wbijamy na A1 i lecimy nią do końca, gdzies jakis cennik znajdę?
Resztę czyli Czechy, Austria, Słowenia, Chorwacja już mam ogarniętą w kwestii opłat, jeszcze Polska mi zostala :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone