Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 23.08.2009 11:34

koperek napisał(a):Fakt, Słowacja to kompletna porażka ... Ja mieszkam w Żywcu, więc zawsze to była tzw. najbliższa zagranica. Fajne wody termalne, tanie noclegi, restauracyjki, dobre piwko ... To se ne vrati ... Teraz kupuję winietkę za 9.90EUR i dalej, na Chorwację. Za to w Żywcu kolejki Słowaków do kantorów. Kupują plazmy, jedzenie, kafelki, meble - wszystko. Trochę im współczuję, ale sami chcieli...

baseny w Rajeckich Teplicach i w Komarno ... :cry:
http://juliusz.lo-zywiec.pl/gallery/index.php?folder=/slovakia_2006/

Koperek mógłbyś mi podać dokładne namiary na ten ośrodek i basen z drugiego zdjęcia? Nr zdjęcia 13374 :)
Może być tu, lub na mutiaq[małpa] interia.pl
Z góry bardzo dziękuję :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.08.2009 12:16

koperek napisał(a): Ja się już wyleczyłem ze Słowacji i ich chorych cen. Wolę zostawić kasę Chorwatom. Hvala.

To pisz,że współczujesz sobie a nie Słowakom :wink:
Betsy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Betsy » 23.08.2009 13:33

cholercia.. Salzburg zajety.. :evil:

no to musze wertowac forum..
moze na cos trafie..
Betsy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Betsy » 23.08.2009 21:09

mamy rezerwacje w Grazu :)
do zobaczenia :papa:
elamar
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) elamar » 24.08.2009 18:12

My z powrotem nocowaliśmy w Svaty Jur k.Bratysławy= 4,5 euro od osoby, czysto i miło.Polecam.
nowalijka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowalijka » 01.09.2009 10:44

W drodze do Cro nocowaliśmy w Oekotelu w Traiskirchen (Wiedeń). Wszystko OK, dobry kontakt mailowy i telefoniczny (z trasy, dzwoniliśmy, że dotrzemy już po 18). Gorąco polecam wspaniałe lody w tej miejscowości. Zmęczeni podróżą, "zasiedzeni", postanowiliśmy udać się na lody (lodziarnię wypatrzyłam po lewej stronie wjeżdżając do Traiskirchen - trzeba się sporo cofnąć od hotelu. Warto! Przepyszne duże porcje, lepsze to chyba tylko jadłam w Trogirze.

W drodze powrotnej nocleg w Cieszynie:
http://www.trzechbraci.pl/
195zł za pokój 3-osobowy, ze śniadaniem. Ładnie w środku, schludnie. Śniadanie b. dobre.
mak1973
Turysta
Szczecin-istria

Nieprzeczytany postnapisał(a) mak1973 » 29.09.2009 16:49

Witam:-)) Mam pytanie ( tak na zapas) Jeżdzimy ze Szczecina na Istrię. Najczęściej nocujemy gdzieś na parkingu wNiemczech lub Austrii .Powiększyła nam się rodzina i nocleg na parkingu odpada.Mam pytanie : gdzie po drodze są jakieś tanie noclegi?? Dodam ,że jedziemy przez Niemcy,Austrię i Słowenię. Czy nocleg w Czechach to dobre rozwiązanie??
jp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jp » 29.09.2009 21:14

My spaliśmy pod Munchen (bodajże Garching) w Ibisie. Obok w razie czego stoi Etap, czy jakoś podobnie. 74 EUR za pokój 2 os. + małe dziecko + parking. Przyjazd po 3 a.m. Tylko my jechaliśmy z 3miasta, więc dla Ciebie pewnie za blisko.
gszewczy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gszewczy » 05.10.2009 09:05

Buber napisał(a):Dla planujących spać w Letenye polecam gorąco jeszcze jedno miejsce, które chyba nie było dokładnie opisywane:
Radics Panzio
Trzeba zjechać trochę z głównej drogi (7), ok. 1 km, ale to dalej jest Letenye...
no i Wi-Fi (w cenie - dla tych co nie mogą się dogadać z obsługą podaję skomplikowany :D kod: 5432112345);
Z bardzo miłą i oddaną obsługą dogadujemy się łamanym niemieckim.

...Aha - w sezonie tańsze pokoje lepiej zarezerwować...

Zgadzam się. Dojazd bez problemu - adres wklepany w Automapę 5.5 prowadzi pod sam motel (chociaż tuż obok jest czerwony szyld i mieliśmy wątpliwości co to aby za motel :) - nota bene szyld głosił: night club open 11-18.00 (sic!) ). Z tyłu mini placyk zabaw (więc plus dla dzieciaków), śniadanie dokładnie jak opisane (chociaż jajecznica podana zimna...) Zajechaliśmy b.późno - 23.00, ale z miejscem nie bylo problemu, naszykowali dla 9 osób w 10 minut. Żałowałem że nie spróbowałem ichniejszych specialite de la maison ale nie można mieć wszystkiego. :) Z minusów wifi jest własnie pod tym kodem, ale adresu mi nie chciało przyznac, a obsługa już dalej nie potrafila pomóc.
Płacić oczywiście najlepiej w forintach - unika sie dziwnego przeliczania. Za dwa apartmany 5 osobowe zapłaciliśmy 155 Euro. Generalnie - do polecenia.
Viniu
Croentuzjasta
Nocleg w Słowenii - w drodze do Wenecji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 29.12.2009 15:08

Witam.

Mimo, że do wakacji jeszcze trochę czasu, już planuję pobyt i atrakcje, również w te trasie. Ot taki charakter ;)

Zaplanowałem więc w drodze powrotnej zwiedzanie Plitwickich Jezior oraz Wenecji. Plan jest taki, że z miejsca pobytu, tj w Marusici planujemy wyjechać wcześnie rano, pozwiedzać Plitwickie Jeziora i ruszyć na nocleg. Rano planuję start do Wenecji, zwiedzanie najciekawszych miejsc i znowu powrót na nocleg, po czym rano w trasę do domu. W związku z tym wykombinowałem sobie, że idealnie byłoby przespać dwie nocki gdzieś w Słowenii nieopodal granicy włoskiej.

I tu pytanie zasadnicze:

Czy znacie jakiś przytulny kąt w okolicach granicy słoweńsko-włoskiej - Pivka, Postojna, Vipava, Divica lub inne w tychże okolicach ??

Patrząc na mapę byłaby to najdogodniejsza okolica dla noclegu tak zaplanowanej trasy.

Może ktoś leciał tamtymi trasami ??

Pozdrav :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.12.2009 16:47

Z Marušići do Jezior to ponad 3h jazdy, zwiedzanie ok 5h z buta, z jezior do Postojnej to ok 3,5h jazdy. Tak pokazuje ViaMichelin. To może być trochę męczące. Nie patrzyłem jaki jest dojazd do Wenecji, nie byłem , nie wiem jak jest tam z dojazdem autem. Nie lepiej skupić się na jednej atrakcji...?
dagmara2003
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagmara2003 » 30.12.2009 07:18

Oj długo mnie tu nie było ;) Jechaliśmy w maju 2009. Nocleg w Słowenii w Podlehniku, dosłownie moment przed grancicą chorwacką. Mały hotelik rodzinny nad jeziorkiem, za pokój z łazienką, tv, czysto i przyzwoicie, do tego dobra kolacja zapłaciliśmy 75 euro, dwoje plus 5cio letnie dziecko. www.penzion-podlehnik.si
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 30.12.2009 08:35

dagmara2003 pensjonat wygląda bardzo przyzwoicie :) Tylko trochę zbyt daleko od granicy z Włochami... Ale dzięki za odzew :) My szukamy jednak czegoś bliżej Włoch tak, aby wypad do Wenecji nie był wyprawą z wielogodzinnym siedzeniem w aucie. Więc może ktoś ma jakiś namiar na coś bliżej Triestu ??

Bocian tak zdaję sobie sprawę, że to trochę będzie maraton, jednak wierzę, że dzięki ulokowaniu się blisko granicy z Włochami może nie będzie tak męczące. No zobaczymy. Na pewno zdam relację jak to wyszło. Czyli albo się pochwalę albo pożalę ;)
jorgus111
Cromaniak
Re: Nocleg w Słowenii - w drodze do Wenecji

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 30.12.2009 08:58

Viniu napisał(a):Czy znacie jakiś przytulny kąt w okolicach granicy słoweńsko-włoskiej - Pivka, Postojna, Vipava, Divica lub inne w tychże okolicach ??

http://www.turizem-kras.si/?cat=84&lang=si

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=16623&highlight=
:wink:
Viniu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viniu » 30.12.2009 09:37

jorgus111 wielkie dzięki za linki :) Dzięki nim znalazłem świetne miejsce na nocleg w Senožeče, czyli raptem niecałe dwie godzinki do Wenecji :) Właśnie o to mi chodziło. Myślę, że damy rade obrócić wszystko w dwa dni :)

Jeszcze raz dzięki za pomoc :)

Pozdrav !!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone