Tam nie ma autostrady
Jest stacja benzynowa, całodobowa
Na autostradzie, jadąc w kierunku Wiednia jest duży nowy McDonald, a potem zajazd Rosenberger
stpman napisał(a):Jedynie co to radzę tam pilnować się z prędkością, bo są tam ograniczenia miejscami do 30km/h i fotoradary w takich mało widocznych szarych budkach. Po za tym ponoć od tego roku w Austrii nie ma już tolerancji do 10km/h i teoretycznie łapią już po przekroczeniu 1km/h. (info od znajomego z Wiednia).
natart napisał(a):ja mam numer telefonu do Pani Teresy jeśli ktoś chce mogę wysłać na PW, bo nie wiem czy tu można
ona kwateruje w swoim domu lub u córki, bardzo mili ludzie, fajne warunki, nocowaliśmy 2 lata temu, nie pamiętam ceny, ale niedużo
jarod napisał(a):Czy znacie może jakieś fajne miejsce w okolicach pomiędzy Graz a Zagrzebiem (objazd M-L-P) gdzie można się zatrzymać na dłuższy postój, rodzinę wysłać na spacer, zakupy, zwiedzanie itp a samemu się zdrzemnąć godzinkę w bezpiecznym miejscu? Rozważam postój z samego rana w Graz lub Ptuj (co lepsze?), ale niekoniecznie to muszą być miasta. Moze jakieś jeziorko, górki itp. Może ktoś przypadkiem natrafił na takie miejsce. Niestety ale nocleg jakoś mi się nie wpasowuje dobrze w plan podróży stąd myślę tylko o krótkiej drzemce jak będzie potrzeba. No chyba że miejsce będzie naprawde fajne i zostaniemy tam do wieczora.
jarod napisał(a):krombocher napisał(a):Trakoscan - jeziorko, górki, spacer, bezpieczny parking i do tego zamek
Wygląda super, o to chodziło, bardzo dziękuję.
stpman napisał(a):Apartamenty Jurinjak (nie mogę jeszcze wstawiać linków)
Czytałem tutaj, że jest to całkiem znośne miejsce na nocleg w trasie, potwierdzacie?
Można tam bez obaw przenocować jedną nockę?
Jak tam wygląda kwestia śniadań?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi