ja polecam
Gästehaus Frans-Jozef
2872 Mönichkirchen 27
Austria
Lis-Witalis napisał(a):Szukam noclegu na jedna noc w okolicach Zalakaros , Nagykanizsa , Letenye na Węgrzech dla czterech osób w cenie do 200 zł. Możecie coś polecić sprawdzonego ?
wojto19a napisał(a):Lis-Witalis napisał(a):Szukam noclegu na jedna noc w okolicach Zalakaros , Nagykanizsa , Letenye na Węgrzech dla czterech osób w cenie do 200 zł. Możecie coś polecić sprawdzonego ?
Przyłączam się do pytania kolegi, najlepiej coś blisko autostrady, albo przy Balatonie.
wtopek napisał(a):wojto19a napisał(a):Lis-Witalis napisał(a):Szukam noclegu na jedna noc w okolicach Zalakaros , Nagykanizsa , Letenye na Węgrzech dla czterech osób w cenie do 200 zł. Możecie coś polecić sprawdzonego ?
Przyłączam się do pytania kolegi, najlepiej coś blisko autostrady, albo przy Balatonie.
http://www.letenyepanzio.hu/
http://www.berenyifogado.hu/pl
troopers napisał(a):Proszę o jakieś namiary na nocleg w okolicach Villach bądź Lublany...jedziemy przez Niemcy i Austrię w planach jest przejazd trasą wysoko alpejską....lecz wszystko uzależnione jest od sytuacji drogowych i pogodowych...
na trasę chcemy wjechać ok godziny 12-13... wtedy szukałbym noclegu w okolicach właśnie Villach/Lublany by wcześnie rano na Jeziora pojechać.... natomiast gdyby była zła pogoda przy wjeździe na Grossglockner to wówczas pokierujemy się bezpośrednio na plitiwice i wtedy nocleg gdzieś po zjeździe w Karlovac
smak0sz napisał(a):Witam wszystkich serdecznie!
Dołączyłem do forum, gdyż w tym roku właśnie wybieram się z dziewczyną na małą, tygodniową objazdówkę po Słowenii oraz Chorwacjii. Jako że nie planujemy tego tak dokładnie aby rezerwować na każdą noc nocleg itd. i sztywno trzymać się planu bo nocleg... mamy w planach wziąć namiot i śpiwory, w razie czego ;D
Mam jedynie takie pytanie, jak wygląda na Słowenii i Chorwacjii np temat spania w aucie ? Bo z moich doświadczeń wiem, że np w Austrii przy motelach autostradowych jest to jedno z najlepszych rozwiązań, gdyż można kimnąć za free na eleganckim parkingu i jechać dalej, nie trzeba się o nic martwić, a tym bardziej płacić średnio 100E za byle jaki nocleg... Dlatego interesuje mnie właśnie podobny temat w w.w. krajach.
Także chciałbym zapytać o dostępność właśnie miejsc pod namiot, czy moteli, aby można było to załatwić "z marszu"...
Mimo wszystko jest kolosalna różnica między spaniem w aucie, a
spaniem w wygodnym śpiworze w namiocie lub spaniem w miękkiej pościeli w łóżeczku
I ta różnica jest warta zapłacenia za nocleg, np. na polu namiotowym
Na pewno jest w Chorwacji i Słowenii zabronione spanie na dziko, poza kempingami i polami namiotowymi, można dostać spory mandat
Co do parkingów, to już się ktoś o to pytał:
spanie-w-namiocie-na-parkingu-sprawa-pilna-t33697.html
smak0sz napisał(a):Namiot mamy w planie zabrać, tylko teraz kwestia pół namiotowych...idzie wbić tak na partyzanta na jakieś pole nad jeziorem i po prostu kupić 1 miejsce i spadać rano dalej ?:D
pozdrawiam !
Nad jakim jeziorem przy autostradach ich nie ma.
Jakie jedno miejsce chcesz kupić na kempingu.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi