Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mikromir
Koneser
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 18.06.2015 23:06

grzegorz_cro napisał(a):
Just_Bart napisał(a):
grzegorz_cro napisał(a):Witam wszystkich :D

Czy zna ktoś lub poleca nocleg w Słoweni w okolicach Ptuj?
Jade z Wielkopolski na poczatku lipca przez Niemcy, a chciałbym skorzystać z noclegu w tatych okolicach (jade z dzieckiem 4 letnim)

Pozdrawiam :)

Ja w tym roku nocuje w okolicach PTUJ. Też jadę z dzieckiem i miejsce wydaje się optymalne. Było też niedrogie. Dokładnie to miejsce Tourist farm Lovrec. Wpisz w wyszukiwarkę na booking.com i Ci znajdzie. Czy fajnie? Nie wiem, w sierpniu się przekonam :)

Dzięki za info,
niestety w tym terminie niema pokoju :/
ja wyjeżdżam na początku lipca.

Pozdrawiam

Ja zabukowałam polecany tu przez kogoś Topaz koło Ptuj. Ceny z ich strony są czysto umowne, można się dogadać. Może będą mieć jeszcze wolny pokój.
grzegorz_cro
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzegorz_cro » 19.06.2015 07:29

Mikromir napisał(a):
grzegorz_cro napisał(a):
Just_Bart napisał(a):
grzegorz_cro napisał(a):Witam wszystkich :D

Czy zna ktoś lub poleca nocleg w Słoweni w okolicach Ptuj?
Jade z Wielkopolski na poczatku lipca przez Niemcy, a chciałbym skorzystać z noclegu w tatych okolicach (jade z dzieckiem 4 letnim)

Pozdrawiam :)

Ja w tym roku nocuje w okolicach PTUJ. Też jadę z dzieckiem i miejsce wydaje się optymalne. Było też niedrogie. Dokładnie to miejsce Tourist farm Lovrec. Wpisz w wyszukiwarkę na booking.com i Ci znajdzie. Czy fajnie? Nie wiem, w sierpniu się przekonam :)

Dzięki za info,
niestety w tym terminie niema pokoju :/
ja wyjeżdżam na początku lipca.

Pozdrawiam

Ja zabukowałam polecany tu przez kogoś Topaz koło Ptuj. Ceny z ich strony są czysto umowne, można się dogadać. Może będą mieć jeszcze wolny pokój.

Dziękuję , sprawdze ten pokój...ceny widze ze nie sa drogie :)
Użytkownik usunięty
Re: Trasa na Orebić. Czy i gdzie spać po drodze

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.06.2015 22:20

zielony041 napisał(a): ...Graz (warto zobaczyć?),
...(warto stanąć w Mariborze, Ptuju?)

PN Jezior Plitwickich. Tam zrobić jakąś trasę - nie najdłuższą, jednak taką by zobaczyć najlepsze miejsca.

...(warto po drodze wjechać do Zagrzebia?).

Czy da radę zwiedzić Plitwice, następnie Muzeum Tesli i spokojnie dojechać do Orebić?

Co warto zobaczyć na mojej trasie, czy warto ją jakoś zmodyfikować, coś dodać, z czegoś zrezygnować? Jadę na LPG więc przystanki co ~280-300km są tak czy inaczej wymagane.

Nie lubię takich pytań w stylu: czy warto :?:
O tych miejscach jest mnóstwo fajnych informacji na forum :!:

Ty musisz być zdecydowany :!: :!: :!:

Każdemu co innego się podoba i będziesz miał tylko mętlik w głowie 8)

Przeczytaj relacje z forum i podejmij decyzję, co wybierasz :!:
robert2906
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert2906 » 20.06.2015 10:03

Witam serdecznie.

W drodze do Chorwacji, potrzebuje sprawdzonego namiaru na 1 nocleg tranzytowy (najlepiej w niewielkiej odległości od autostrady), najchętniej w okolicach max. Wiednia lub jeszcze na terenie Czech dla 4-osobowej rodziny.

Najważniejszym kryterium może nie jest cena, lecz możliwość przyjemnego spędzenia popołudnia, poznając nowe, ciekawe miejsce(może jakiś aquapark, zamek itp.), a nie koniecznie siedzenie i odpoczywanie w hotelowym pokoju.
Wyczytałem z forum, że zwiedzanie nawet jakieś niewielkiej części Wiednia mija się z celem, ze względu na zbyt małą ilość czasu (jedno późniejsze popołudnie)

Wybieramy się już za tydzień, a trochę obawiam się szukać w ciemno noclegu (wiadomo strata czasu), jeszcze nie za bardzo znając tą okolicę, dlatego wszystkie sugestie bardzo mile widziane.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 20.06.2015 10:07

Pension Pohoda Mikulov. niedrogo, czysto, zamknięty parking, blisko centrum, Mikulov - fajne stare miasteczko... jest zamek! jest co zobaczyć i dobrze zjeść.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2015 10:46

Wiedeń jak najbardziej pasuje :!:

Nie trzeba zwiedzać całego miasta :D

Nie ma większego sensu zwiedzać zabytki miasta przez kilka godzin, ale Wiedeń to nie tylko zabytki :roll:

Jak chcecie miło i ciekawie spędzić czas, to wiedeński Prater jest OK :D
Przecież jest tam wesołe miasteczko, dla dzieci o wiele bardziej ciekawsze od każdego zamku :wink:
robert2906
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert2906 » 20.06.2015 20:59

Dziękuję Wam drodzy za PW, ale wszystkie propozycje są niestety zajęte :( .

Jak myślicie, jadąc w ciemno, znajdę nocleg bez problemu (w okolicy Mikulov lub Wiednia )?
Andrzej3777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej3777 » 20.06.2015 21:03

robert2906 napisał(a):Dziękuję Wam drodzy za PW, ale wszystkie propozycje są niestety zajęte :( .

Jak myślicie, jadąc w ciemno, znajdę nocleg bez problemu (w okolicy Mikulov lub Wiednia )?
W Mikulovie pare razy w ciemno bez problemu we Wiedniu nigdy nie szukałem a może zobacz na Booking myśle że tam najłatwiej.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 20.06.2015 21:04

pewnie coś znajdziesz, jeszcze nie zaczął się sezon... W Mikulovie jest chyba kilkanaście niedrogich pensjonatów i trochę droższych moteli... w Wiedniu - Oekotel pewnie najtańszy... reszta do wyboru, do koloru... ja bym do Wiednia się nie pchał, jak nie znasz terenu i bez rezerwacji.
w mikulovie- pension Pohoda, pension Panorama, pension Krhan... (w tych miałem noclegi) wejdź sobie w google i poszukaj trochę...
Ostatnio edytowano 20.06.2015 21:25 przez slavko.v, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2015 21:21

robert2906 napisał(a):Dziękuję Wam drodzy za PW, ale wszystkie propozycje są niestety zajęte :( .

Stanowczo ODRADZAM Wiedeń w ciemno :!:

Miejsce noclegowych jest tam mnóstwo, ale znalezienie dobrego i niedrogiego w ciemno jest bardzo trudne,
zawsze trzeba najpierw zarezerwować :!:

Poszukaj na wspomnianym booking.com,
popytaj się w Oekotelu, miejsca wolne na pewno są,
podrzucę zaraz 2 namiary :wink:
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 20.06.2015 21:30

http://www.pohodamikulov.cz/ - pension Pohoda w Mikulovie, znajdź nr tel, właściciel mówi po polsku!
Lis-Witalis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lis-Witalis » 21.06.2015 08:44

edajta napisał(a):Dziekuje za linka do Zalakaros. My nocujemy tam w drodze do Chorwacji. ALe dalej szukam czegos w okolicy Miszkolca. Nikt nic nie podpowie?

A dalibyście namiary na ten nocleg w drodze do Chorwacji w Zalakaros ?
edajta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edajta » 21.06.2015 21:00

Lis-Witalis napisał(a):
edajta napisał(a):Dziekuje za linka do Zalakaros. My nocujemy tam w drodze do Chorwacji. ALe dalej szukam czegos w okolicy Miszkolca. Nikt nic nie podpowie?

rezerwowaqłam przez booking, nie jest to nic sprawdzonego, na razie mam 2 zarezerowawane. Zaglądam tam codziennie jak znajde coś tańszego to zmienie rezerwacje. Jak chcesz to podam ci co mam zarezerwowane. Z Zalakaroś blisko do tesco ok 15 km i tam chcemy ostatnie zakupy zrobic przed Chorwacją
Lis-Witalis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lis-Witalis » 22.06.2015 08:25

edajta napisał(a):
Lis-Witalis napisał(a):

rezerwowaqłam przez booking, nie jest to nic sprawdzonego, na razie mam 2 zarezerowawane. Zaglądam tam codziennie jak znajde coś tańszego to zmienie rezerwacje. Jak chcesz to podam ci co mam zarezerwowane. Z Zalakaroś blisko do tesco ok 15 km i tam chcemy ostatnie zakupy zrobic przed Chorwacją

Tak bardzo chętnie zobaczę co masz zarezerwowane ja też oglądałem przez booking i szukam czegoś dla 4 osób w cenie do 200 zł za noc. Rezerwuje pierwszy raz przez booking i dlatego szukam czy ktoś ma coś do polecenia. Jak możesz to prześlij który ty apartament zarezerwowałaś. Ja w tamtym roku spałem w Nagykanizsa hotel touring ale nie polecam na plus jest to że można płacić kartą i w tamtym roku było tanio bo zapłaciłem około 130 zł za cztery osoby nie rezerwowałem pojechałem tam w ciemno a teraz jak patrzę to cena jest przez booking ponad 200 zł. Ciekawe czy na miejscu bez rezerwacji jest taniej w tych apartamentach które oferuje booking ?
edajta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edajta » 22.06.2015 09:20

ja tez się zastanawiam czy samemu szukając nie będzie taniej.
Mamy wstępnie to https://www.booking.com/hotel/hu/balla- ... 1ed;dcid=2

i to https://www.booking.com/hotel/hu/apartm ... 1ed;dcid=2
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone