strzelec napisał(a):Mężczyźni mogą brać "tacierzyński"
barti75 napisał(a):Rezerwował ktoś w tym roku Oekotel Graz.
Coś się zmieniło przy rezerwacji bo właśnie próbowałem to zrobić i nie jest bezpłatna bo chcieli dane z karty kredytowej???? Za dwie dwójki chcieli zapłatę z góry 100 euro tak teraz wygląda rezerwacja że zapałata od razu całości przed przyjazdem??
Chyba że na jakąś lipną stronę trafiłem podszywającą się pod ten hotel choć wątpię w to.
barti75 napisał(a):Rezerwował ktoś w tym roku Oekotel Graz.
Coś się zmieniło przy rezerwacji bo właśnie próbowałem to zrobić i nie jest bezpłatna bo chcieli dane z karty kredytowej???? Za dwie dwójki chcieli zapłatę z góry 100 euro tak teraz wygląda rezerwacja że zapałata od razu całości przed przyjazdem??
Chyba że na jakąś lipną stronę trafiłem podszywającą się pod ten hotel choć wątpię w to.
madi-ad napisał(a):Ja rezerwowałem 2 miesiące temu mailowo i ne było problemu od razu dostałem zwrotkę z potwierdzeniem rezerwacji tak jak zawsze tylko telefon w dniu przyjazdu, może spróbuj ponownie przez formularz na ich stronie
barti75 napisał(a):madi-ad napisał(a):Ja rezerwowałem 2 miesiące temu mailowo i ne było problemu od razu dostałem zwrotkę z potwierdzeniem rezerwacji tak jak zawsze tylko telefon w dniu przyjazdu, może spróbuj ponownie przez formularz na ich stronie
Dzięki Lednice robiłem to z tej strony którą podałeś, raz jeszcze dziś próbowałem rezerwować i formularz nie puszcza dalej i jest inaczej niż w przypadku blokowania środków na karcie np. przy wypożyczeniu auta na lotnisku bo w Oekotelu poza nr karty, imieniem i nazwiskiem z karty, oraz datą jej ważności co w zupełności wystarcza do tego aby hotel skontaktował się z Visą czy MasterCard w celu potwierdzenia autentyczności danych z karty i zablokował środki ) chcą dodatkowe 3 cyfry które są na odwrocie karty ( a te podaje w przypadku zakupów internetowych i ściągnięcia środków z karty a nie blokady) rozumiem żeby suma jaka wyskakuje na formularzu za 2 pokoje tytułem rezerwacji była np 20-30euro to ok niech mi to ściągną z karty jak nie przyjadę, a jak przyjadę to dopłacam różnice , ale jak wół mi wyskakuje płatność 100euro za (4 osoby i 2 pokoje) więc nie jest to według mnie blokada środków na karcie a zapłata za noclegi z góry ,dlatego mam opory by podczas rezerwacji podać te 3 cyfry z odwrotu karty, bo zamiast blokady może się okazać że pokoje są opłacone, rozumiem że jak wprowadzili coś takiego to można u nich już płacić kartą
Lednice napisał(a):barti75 napisał(a):madi-ad napisał(a):Ja rezerwowałem 2 miesiące temu mailowo i ne było problemu od razu dostałem zwrotkę z potwierdzeniem rezerwacji tak jak zawsze tylko telefon w dniu przyjazdu, może spróbuj ponownie przez formularz na ich stronie
Dzięki Lednice robiłem to z tej strony którą podałeś, raz jeszcze dziś próbowałem rezerwować i formularz nie puszcza dalej i jest inaczej niż w przypadku blokowania środków na karcie np. przy wypożyczeniu auta na lotnisku bo w Oekotelu poza nr karty, imieniem i nazwiskiem z karty, oraz datą jej ważności co w zupełności wystarcza do tego aby hotel skontaktował się z Visą czy MasterCard w celu potwierdzenia autentyczności danych z karty i zablokował środki ) chcą dodatkowe 3 cyfry które są na odwrocie karty ( a te podaje w przypadku zakupów internetowych i ściągnięcia środków z karty a nie blokady) rozumiem żeby suma jaka wyskakuje na formularzu za 2 pokoje tytułem rezerwacji była np 20-30euro to ok niech mi to ściągną z karty jak nie przyjadę, a jak przyjadę to dopłacam różnice , ale jak wół mi wyskakuje płatność 100euro za (4 osoby i 2 pokoje) więc nie jest to według mnie blokada środków na karcie a zapłata za noclegi z góry ,dlatego mam opory by podczas rezerwacji podać te 3 cyfry z odwrotu karty, bo zamiast blokady może się okazać że pokoje są opłacone, rozumiem że jak wprowadzili coś takiego to można u nich już płacić kartą
Napisz do nich
waldek7512 napisał(a):szukam czegoś już w Chorwacji , jakiś pensjonat , motel dla dwóch rodzin 2+2 , 2+3,
Jedziemy na Istrię , Valbandon. Coś po trasie z Lublany w stronę Puli
proszę o pomoc bo ciężko spać w aucie w 5 osób a jedziemy prawie z Białegostoku
barti75 napisał(a):
Dzięki Lednice
Bocian napisał(a):strzelec napisał(a):nie rozumiem- sprawdzasz mnie?
Po prostu są ludzie którzy chcą spędzić jak najwięcej dni w wybranym przez siebie miejscu. I chcą aby podróż trwała jak najkrócej.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi