Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slavko.v
Cromaniak
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 13.05.2015 21:30

Jako Poznaniak, chciałem namówić żonę żeby przespać się kilka godzin gdzieś za Karlovacem... nie udało mi się jej przekonać, stwierdziła, że zwariowałem i śpimy w Turanj... do celu ponad 700 km Dobra Voda - Czarnogóra
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 13.05.2015 21:38

w drodze do CRO, fajne, niedrogie pensjonaty są w Mikulovie, Znojmie, Jirsovci k/Ptuj, Radoboj k/Krapina, Karlovacu, Turanj,
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 13.05.2015 21:39

strzelec napisał(a):Mężczyźni mogą brać "tacierzyński"

Wszystko bardzo pięknie ale jako miłośnik naszego języka najchętniej karałbym mandatem 50zł za używanie tego słowa. :!: :!:
Najgorszy potworek językowy w ostatnich latach i nawet w mediach sie przyjął.

Ojcowski jak juz coś, ojcowski.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.05.2015 21:42

wtopek napisał(a):
tego niewątpliwie zazdrościmy nauczycielom...

Ja nie zazdroszczę.
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 14.05.2015 16:55

Rezerwował ktoś w tym roku Oekotel Graz.
Coś się zmieniło przy rezerwacji bo właśnie próbowałem to zrobić i nie jest bezpłatna bo chcieli dane z karty kredytowej???? Za dwie dwójki chcieli zapłatę z góry 100 euro tak teraz wygląda rezerwacja że zapałata od razu całości przed przyjazdem??
Chyba że na jakąś lipną stronę trafiłem podszywającą się pod ten hotel choć wątpię w to.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.05.2015 18:15

barti75 napisał(a):Rezerwował ktoś w tym roku Oekotel Graz.
Coś się zmieniło przy rezerwacji bo właśnie próbowałem to zrobić i nie jest bezpłatna bo chcieli dane z karty kredytowej???? Za dwie dwójki chcieli zapłatę z góry 100 euro tak teraz wygląda rezerwacja że zapałata od razu całości przed przyjazdem??
Chyba że na jakąś lipną stronę trafiłem podszywającą się pod ten hotel choć wątpię w to.

Z tego co wiem, oni chcą numeru karty jako zabezpieczenia, że w razie braku odwołania rezerwacji i "nieprzyjechania" gości, ściągną sobie opłatę za nocleg :!:

Ta strona nie jest lipna :!: :D :wink:
http://www.oekotel.com/de/standorte/gra ... g-kalsdorf

Piszą:
Gruppenbuchungen und Kinderermäßigungen können nur über das Anfrage-Formular gebucht werden.
Group reservations as well as child reductions are only available upon request - please use the Inquiry button.

Czyli rezerwacje online dotyczą osób dorosłych w dwójkach i trójkach 8)

Czyli jak zniżki dla dzieci i rezerwacje dla grup TRZEBA zgłosić na formularzu
TU
po niemiecku
http://www.oekotel.com/de/standorte/gra ... e-kalsdorf
lub po angielsku
http://www.oekotel.com/en/locations/gra ... y-kalsdorf
slawekkg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekkg » 14.05.2015 18:27

barti75 napisał(a):Rezerwował ktoś w tym roku Oekotel Graz.

Witam. Ja rezerwowalem dla 2+2 i nie chcieli zadnej oplaty ani nr karty, tylko do 16 jak sie nie dojedzie to prosili o kontakt telefoniczny. Rezerwacja byla bezposrednio z ich formularza kontaktowego. Pozdrawiam do zobaczenia na trasie. :papa:
madi-ad
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) madi-ad » 14.05.2015 18:35

Ja rezerwowałem 2 miesiące temu mailowo i ne było problemu od razu dostałem zwrotkę z potwierdzeniem rezerwacji tak jak zawsze tylko telefon w dniu przyjazdu, może spróbuj ponownie przez formularz na ich stronie :wink:
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 15.05.2015 09:50

madi-ad napisał(a):Ja rezerwowałem 2 miesiące temu mailowo i ne było problemu od razu dostałem zwrotkę z potwierdzeniem rezerwacji tak jak zawsze tylko telefon w dniu przyjazdu, może spróbuj ponownie przez formularz na ich stronie :wink:

Dzięki Lednice robiłem to z tej strony którą podałeś, raz jeszcze dziś próbowałem rezerwować i formularz nie puszcza dalej i jest inaczej niż w przypadku blokowania środków na karcie np. przy wypożyczeniu auta na lotnisku bo w Oekotelu poza nr karty, imieniem i nazwiskiem z karty, oraz datą jej ważności co w zupełności wystarcza do tego aby hotel skontaktował się z Visą czy MasterCard w celu potwierdzenia autentyczności danych z karty i zablokował środki ) chcą dodatkowe 3 cyfry które są na odwrocie karty :idea: ( a te podaje w przypadku zakupów internetowych i ściągnięcia środków z karty a nie blokady) rozumiem żeby suma jaka wyskakuje na formularzu za 2 pokoje tytułem rezerwacji była np 20-30euro to ok niech mi to ściągną z karty jak nie przyjadę, a jak przyjadę to dopłacam różnice , ale jak wół mi wyskakuje płatność 100euro za (4 osoby i 2 pokoje) więc nie jest to według mnie blokada środków na karcie a zapłata za noclegi z góry :!: ,dlatego mam opory by podczas rezerwacji podać te 3 cyfry z odwrotu karty, bo zamiast blokady może się okazać że pokoje są opłacone, rozumiem że jak wprowadzili coś takiego to można u nich już płacić kartą :?: :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.05.2015 09:58

barti75 napisał(a):
madi-ad napisał(a):Ja rezerwowałem 2 miesiące temu mailowo i ne było problemu od razu dostałem zwrotkę z potwierdzeniem rezerwacji tak jak zawsze tylko telefon w dniu przyjazdu, może spróbuj ponownie przez formularz na ich stronie :wink:

Dzięki Lednice robiłem to z tej strony którą podałeś, raz jeszcze dziś próbowałem rezerwować i formularz nie puszcza dalej i jest inaczej niż w przypadku blokowania środków na karcie np. przy wypożyczeniu auta na lotnisku bo w Oekotelu poza nr karty, imieniem i nazwiskiem z karty, oraz datą jej ważności co w zupełności wystarcza do tego aby hotel skontaktował się z Visą czy MasterCard w celu potwierdzenia autentyczności danych z karty i zablokował środki ) chcą dodatkowe 3 cyfry które są na odwrocie karty :idea: ( a te podaje w przypadku zakupów internetowych i ściągnięcia środków z karty a nie blokady) rozumiem żeby suma jaka wyskakuje na formularzu za 2 pokoje tytułem rezerwacji była np 20-30euro to ok niech mi to ściągną z karty jak nie przyjadę, a jak przyjadę to dopłacam różnice , ale jak wół mi wyskakuje płatność 100euro za (4 osoby i 2 pokoje) więc nie jest to według mnie blokada środków na karcie a zapłata za noclegi z góry :!: ,dlatego mam opory by podczas rezerwacji podać te 3 cyfry z odwrotu karty, bo zamiast blokady może się okazać że pokoje są opłacone, rozumiem że jak wprowadzili coś takiego to można u nich już płacić kartą :?: :?:

Napisz do nich :!:
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 18.05.2015 07:27

Lednice napisał(a):
barti75 napisał(a):

Napisz do nich :!:

Napisałem oto odpowiedź wrzucę ją może się przydać następnym co będą chcieli rezerwować :!:

"Dear Mr. ................
We would like to inform you that we have rooms available for the requested period.
We can offer for you (4 adults ) 2 double rooms = € 100,- incl. breakfast.

You have two possibilities to book your room:

1.) Book your requested rooms now and pay by credit card:

For a fix reservation, we kindly ask you to fill in our reservation form on our homepage at http://www.oekotel.com. Online payments can be done by payment with credit card (MasterCard, Visa). Easy and quick check-in upon arrival is possible until 9 p.m.!

To jest właśnie ten nowy formularz niby rezerwacji z ich strony tak jak myślałem nie jest to zaliczka czy blokowanie środków a opłata za pokoje z góry :!: :!: od razu, dlatego formularz nie puszcza dalej jak się nie poda 3 ostatnich cyfr z rewersu karty kredytowej :!: , kiedyś mi sie zdarzyło tak zapłacić z góry za pobyt i pomimo odwołania przyjazdu z chyba z 30 dniowym wyprzedzeniem czekałem kolejne prawie 30 dni na zwrot kasy na kartę

2.) Reserve now and pay upon arrival:

We kindly ask you to confirm this email and pay upon arrival. We accept cash (no credit cards!!!). Your reservation will be held until 4 p.m. on the day of arrival. Later arrivals have to be confirmed in calling our reception on the day of arrival, otherwise automatic cancellation!
Awaiting your reservation, we remain with best regards

I to jest wariant który funkcjonował od lat dobrze że go zostawili tylko utrudnili dostęp do rezerwacji z większym naciskiem na opłatę z góry :D , fajnie że tego choć nie zmienili i nadal jest trzymanie rezerwacji do 16:00 i jej automatyczne anulowanie po 16:00 w przypadku braku telefonu o której się przyjedzie, szkoda tylko żeby się do niego dostać trzeba korzystać z formularza dla grup czy zniżek dla dzieci, czyli 95% rezerwujących trochę się zdziwi część zapłaci od razu inni będą się zastanawiać. Więc podkreślę aby zarezerwować pokój/pokoje i nie płacić od razu tak jak to było dotychczas tylko na trzymanie rezerwacji i jej telefoniczne potwierdzenie z trasy do 16:00 trzeba skorzystać z formularza dostępnego tu http://www.oekotel.com/en/locations/gra%20...%20y-kalsdorf niezależnie czy się rezerwuje 1 pokój czy 4 oczywiście na miejscu nadal tylko płatność gotówką

Vanja Gajst
OEKOTEL Kalsdorf/Graz
Forsterstr. 70
8401 Kalsdorf
Tel.: +43 3135/57600
Fax: +43 3135/56222
http://www.oekotel.com
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
waldek7512
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldek7512 » 18.05.2015 20:55

szukam czegoś już w Chorwacji , jakiś pensjonat , motel dla dwóch rodzin 2+2 , 2+3,
Jedziemy na Istrię , Valbandon. Coś po trasie z Lublany w stronę Puli
proszę o pomoc bo ciężko spać w aucie w 5 osób a jedziemy prawie z Białegostoku
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.05.2015 22:53

waldek7512 napisał(a):szukam czegoś już w Chorwacji , jakiś pensjonat , motel dla dwóch rodzin 2+2 , 2+3,
Jedziemy na Istrię , Valbandon. Coś po trasie z Lublany w stronę Puli
proszę o pomoc bo ciężko spać w aucie w 5 osób a jedziemy prawie z Białegostoku

Czemu już w Chorwacji, jak jedziecie na Istrię :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Z Białegostoku to macie taki kawał drogi, że na waszym miejscu bym nocował znacznie wcześniej :!: :!: :!:

Np. w Mikulovie, we Wiedniu, w Graz w Oekotelu :!:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.05.2015 23:00

barti75 napisał(a):
Dzięki Lednice

Nie ma sprawy za dzięki :wink:

To jest czysty biznes, klient zapłaci z góry kartą i z góry wychodzą z założenia, że się nie rozmyśli :roll:

Płaciłem w Austrii różnie:
przeważnie
od razu z góry płatność kartą
lub
płatność całej kwoty przy odjeździe, z rezerwacją kartą

Zdarzało się, że pisałem maila i miałem rezerwację od razu, bez karty :D
Majdan72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majdan72 » 19.05.2015 00:20

Bocian napisał(a):
strzelec napisał(a):nie rozumiem- sprawdzasz mnie?

Po prostu są ludzie którzy chcą spędzić jak najwięcej dni w wybranym przez siebie miejscu. I chcą aby podróż trwała jak najkrócej.

Dobrze prawisz :idea:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone