Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marcek_pl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcek_pl » 28.07.2009 10:33

kaszpir napisał(a):
A takie pytanie.

Zakładamy że są 2 osoby dorosłe i 2 dzieci poniżej 12 lat (doładnie 3 latka) ;)

Płacicie za pokój 2 osobowy a dostajecie 4 osobowy ?
Czy mimo 4 osób płacicie za 2 osoby , ale sa tylko 2 łóżka ?

Bo to duża różnica ;)

Kaszpir, ja nocowałam już 6 razy w Oekotelach (w Grazu i okolice Wiednia), mam dwoje dzieci poniżej 12 r.ż. i zawsze było tak samo: dostawaliśmy pokój dwuosobowy z dostawkami, przy czym spanie wyglądało tak, że było jedno b. duże łoże małżeńskie i dwa tapczaniki. Teraz będę nocować po raz kolejny w trzecim hotelu tej sieci, mam nadzieję, że będzie identycznie :-)
maciomon
Podróżnik
Tani nocleg

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciomon » 02.08.2009 13:11

Siedzialem nad tym 3h i nie moge znalezc odpowiadajacego mi noclegu. Dlatego zwracam sie z prosba do was . Szukam noclegu do max 80 euro za 4 osoby (przyjazd 9 sierpnia, wyjazd 10 sierpnia) mniej wiecej w polowie trasy.

Podaje linka do viamichelina jak jade:

http://tnij.com/IUCBB

Bardzo prosze o pomoc.
Bośniak
Plażowicz
Nocleg w okolicach Wiednia lub Bratysławy

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bośniak » 06.08.2009 11:52

proszę o jakieś namiary na nocleg (najlepiej w pobliżu autostrady) w okolicach Wiednia lub Bratysławy. Oczywiście za nie duże pieniądze :-)

Pozdrawiam,
Bośniak
evil
Croentuzjasta
Re: Nocleg w okolicach Wiednia lub Bratysławy

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 06.08.2009 11:57

Bośniak napisał(a):proszę o jakieś namiary na nocleg (najlepiej w pobliżu autostrady) w okolicach Wiednia lub Bratysławy. Oczywiście za nie duże pieniądze :-)

Pozdrawiam,
Bośniak

W okolicach Wiednia masz hotele Oekotel , 21 euro osoba dorosła ze sniadaniem , dzieci do lat 12 gratis ! Więc 42 euro za całość to nie dużo :D
nowalijka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowalijka » 07.08.2009 10:09

evil napisał(a):W okolicach Wiednia masz hotele Oekotel , 21 euro osoba dorosła ze sniadaniem , dzieci do lat 12 gratis ! Więc 42 euro za całość to nie dużo :D

Który Oekotel jest bliżej trasy, bo widzę, że w Wiedniu są trzy... Kiepsko czytam mapę...:roll:
Kasiulka85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiulka85 » 07.08.2009 10:27

Wzbieram się w tym roku do HR przez Włochy.Może ktoś z Was zna jakieś sprawdzone i niedrogie noclegi w okolicach Wenecji?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 07.08.2009 15:29

Kasiulka85 napisał(a):Wzbieram się w tym roku do HR przez Włochy.Może ktoś z Was zna jakieś sprawdzone i niedrogie noclegi w okolicach Wenecji?

Arta Terme hotel Gortani; około 200km przed...
50 euro za 2-kę bodajże...
nowalijka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowalijka » 10.08.2009 07:26

Który Oekotel w Wiedniu jest bliżej trasy, bo widzę, że w Wiedniu są trzy hotele tej sieci... :?: :?: :?:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 10.08.2009 08:07

Kasiulka85 napisał(a):Wzbieram się w tym roku do HR przez Włochy.Może ktoś z Was zna jakieś sprawdzone i niedrogie noclegi w okolicach Wenecji?

hej!
My już dwa razy mieszkaliśmy w hotelu Roy w Treviso (40 km od Wenecji)
Za pokój dwuosobowy z dostawką dla dziecka i śniadaniem płaciliśmy, o ile pamiętam 46 euro. Bardzo miły hotelik, polecam

www.royhotel.it
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.08.2009 08:19

nowalijka napisał(a):Który Oekotel w Wiedniu jest bliżej trasy, bo widzę, że w Wiedniu są trzy hotele tej sieci... :?: :?: :?:

Przy ulicy na wlocie od strony Wilfersdorfu-Mikulova.
soul17
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) soul17 » 10.08.2009 08:33

Bośniak napisał(a):proszę o jakieś namiary na nocleg (najlepiej w pobliżu autostrady) w okolicach Wiednia lub Bratysławy. Oczywiście za nie duże pieniądze :-)

Pozdrawiam,
Bośniak

Znalazłem coś takiego w Bratysławie przy samej autostradzie:
http://www.hotelstar.sk
jest też wersja strony po polsku.
To raczej hostel niż hotel, ale ceny zachęcające, 3 osobowy pokój od 6,5euro od osoby.

" Hostel - tanie miejsce tymczasowego zakwaterowania o standardzie różniącym się od hotelu głównie ilością miejsc w pokojach, łóżkami piętrowymi i współdzieleniem części wyposażenia oraz pomieszczeń przeznaczonych dla gości (np. wspólna kuchnia / łazienka)." - wikipedia

Mam pytanko, czy ktoś tam nocował?
nowalijka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowalijka » 11.08.2009 08:15

Czy ktoś może podpowiedzieć jakieś fajne miejsce na nocleg w drodze powrotnej +-100km od polskiej granicy (jedziemy na podlasie, więc będzie powrót z noclegiem). Może być coś ciekawego do obejrzenia przy okazji. :) Thx
soul17
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) soul17 » 11.08.2009 09:30

nowalijka napisał(a):Czy ktoś może podpowiedzieć jakieś fajne miejsce na nocleg w drodze powrotnej +-100km od polskiej granicy (jedziemy na podlasie, więc będzie powrót z noclegiem). Może być coś ciekawego do obejrzenia przy okazji. :) Thx

Bratyslava? :o
Kraków? :o
Z której strony granicy? :D
nowalijka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowalijka » 11.08.2009 09:45

soul17 napisał(a):Bratyslava? :o
Kraków? :o
Z której strony granicy? :D

+-100km od granicy, ale pewnie lepiej już w Polsce.
luna35
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luna35 » 11.08.2009 10:15

marcek_pl napisał(a):
kaszpir napisał(a):
A takie pytanie.

Zakładamy że są 2 osoby dorosłe i 2 dzieci poniżej 12 lat (doładnie 3 latka) ;)

Płacicie za pokój 2 osobowy a dostajecie 4 osobowy ?
Czy mimo 4 osób płacicie za 2 osoby , ale sa tylko 2 łóżka ?

Bo to duża różnica ;)

Kaszpir, ja nocowałam już 6 razy w Oekotelach (w Grazu i okolice Wiednia), mam dwoje dzieci poniżej 12 r.ż. i zawsze było tak samo: dostawaliśmy pokój dwuosobowy z dostawkami, przy czym spanie wyglądało tak, że było jedno b. duże łoże małżeńskie i dwa tapczaniki. Teraz będę nocować po raz kolejny w trzecim hotelu tej sieci, mam nadzieję, że będzie identycznie :-)

Kaszpir, ja tak trochę poza tematem (i tu proszę pozostałych o wyrozumiałość), ale z Twojej wypowiedzi wynika, że masz bliźniaki/bliźniaczki 3 letnie. Ja mam 3 letnie bliźniaczki i też wybieramy się do Cro. Chętnie pogadam i poradzę się co zabrać itd :) oczywiście poza tym wątkiem :) mój adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone