Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Crokuski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crokuski » 13.07.2009 22:58

Jeśli ktoś planuje jednodniowy przystanek w Budapeszcie (np. na zwiedzanie fajnego oceanarium jak ja :-) ) to z całą odpowiedzialnością polecam OEKOTEL Budapest.

http://www.oekotel.com/cms/index.php?op ... &Itemid=20

Czyściutko, śniadanie w cenie i .. no właśnie - ta cena.

Płaciliśmy za dwójkę około 135zł i dwójka dzieci (do lat 12) za darmo.

Rezerwacja mailem itd.

Jak dla mnie bomba.
dudu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudu » 22.07.2009 17:29

jakiś tani kamping w granicy Ljubljany?
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 23.07.2009 08:31

Ja zarezerwowałem noclegi w Krapinie, cena bardzo dobra jak na tak eleganckie warunki, mianowicie 220 kun za 3 osobowy, 270 kun za 4 osoby, a znajomym, u innego Pana za 12 euro od osoby.
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 23.07.2009 08:36

Karol099 napisał(a):Ja zarezerwowałem noclegi w Krapinie, cena bardzo dobra jak na tak eleganckie warunki, mianowicie 220 kun za 3 osobowy, 270 kun za 4 osoby, a znajomym, u innego Pana za 12 euro od osoby.

Możesz podać mi namiar na ten nocleg w Krapinie?
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 23.07.2009 10:47

pablo2222 napisał(a):
Karol099 napisał(a):Ja zarezerwowałem noclegi w Krapinie, cena bardzo dobra jak na tak eleganckie warunki, mianowicie 220 kun za 3 osobowy, 270 kun za 4 osoby, a znajomym, u innego Pana za 12 euro od osoby.

Możesz podać mi namiar na ten nocleg w Krapinie?

daj email to Ci wyślę ;)) ale odrazu mówie że jade tam pierwszy raz :) i dopiero jak wroce, ew na miejscu opisze co i jak :) narazie tylko zdjecia i cena - odpowiada mi ;) no i dla mnie najwazniejsza jest lokalizacja !
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 23.07.2009 11:20

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Dreamerek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dreamerek » 23.07.2009 13:56

ja też poproszę adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 23.07.2009 17:40

Dla planujących spać w Letenye polecam gorąco jeszcze jedno miejsce, które chyba nie było dokładnie opisywane:
Radics Panzio
Trzeba zjechać trochę z głównej drogi (7), ok. 1 km, ale to dalej jest Letenye.
Bardzo dobre (obszerne) warunki do spania (ale uwaga - w tańszych pokojach prysznic bez zasłonki); pyszne śniadanko (skromny, ale wystarczający bufet szwedzki - choć uwaga - za kawę trzeba oddzielnie zapłacić; sok i herba w cenie :D ) no i Wi-Fi (w cenie - dla tych co nie mogą się dogadać z obsługą podaję skomplikowany :D kod: 5432112345);
Z bardzo miłą i oddaną obsługą dogadujemy się łamanym niemieckim.
Całość informacji jest TU.
Aha - w sezonie tańsze pokoje lepiej zarezerwować, bo jak jedzie się w ciemno może zostać tylko olbrzymia ok 50m suita z plazmą i innymi bajerami, ale za cenę 24000 F :?
Gabolinka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gabolinka » 24.07.2009 12:31

Właśnie przeczytałam powyższy post i nieco się zaniepokoiłam problemami ze znalezieniem noclegu 'na żywioł" gdzieś nad Balatonem...faktycznie jest tak trudno? Wyruszamy za kilka godzin i planowaliśmy postój nad Balatonem właśnie... czy ktoś mógłby poratować jakimiś namiarami na kwaterki, pensjonaty, w których można znaleźć nocleg bez rezerwacji (2 osoby) na jedną noc? Najbardziej interesują nas miejscowości juz bliżej granicy chorwackiej...z góry ogromne dzięki!!!!!!! :D
kaszpir
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszpir » 24.07.2009 14:09

Crokuski napisał(a):Jeśli ktoś planuje jednodniowy przystanek w Budapeszcie (np. na zwiedzanie fajnego oceanarium jak ja :-) ) to z całą odpowiedzialnością polecam OEKOTEL Budapest.

http://www.oekotel.com/cms/index.php?op ... &Itemid=20

Czyściutko, śniadanie w cenie i .. no właśnie - ta cena.

Płaciliśmy za dwójkę około 135zł i dwójka dzieci (do lat 12) za darmo.

Rezerwacja mailem itd.

Jak dla mnie bomba.

A takie pytanie.

Zakładamy że są 2 osoby dorosłe i 2 dzieci poniżej 12 lat (doładnie 3 latka) ;)

Płacicie za pokój 2 osobowy a dostajecie 4 osobowy ?
Czy mimo 4 osób płacicie za 2 osoby , ale sa tylko 2 łóżka ?

Bo to duża różnica ;)
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 24.07.2009 14:44

Gabolinka napisał(a):Właśnie przeczytałam powyższy post i nieco się zaniepokoiłam problemami ze znalezieniem noclegu 'na żywioł" gdzieś nad Balatonem...:D

Jeżeli piszesz o moim poście - to piszę TYLKO o pensjonacie Radics w Letenye (tj. na granicy W/Ch); a nie nad Balatonem. Napisałem - bo mnie spotkała tam taka przygoda, ale z noclegu byłem bardzo zadowolony.
Myślę że nad Balatonem spokojnie znajdziesz w ciemno jakieś spanko, a i w samym Letenye (popatrz na początku tematu) pewnie też.
My (rodzina 2+2) spaliśmy dwukrotnie, bez rezerwacji, w czerwcu w Panzio na starej granicy Letenye/Gorican.
maciomon
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciomon » 25.07.2009 11:11

Witam czy ktos moze polecic mi tani nocleg dla 4 osobowej rodziny w niemczech przy autostradzie ? Najlepiej w okolicach Regensburgu (autostrada A93). Prosilbym o ile to mozliwe o linki do konkretnych stron (najlepiej w jezyku polskim).
pozdrawiam.
rafcio_102
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafcio_102 » 25.07.2009 12:46

Buber napisał(a):Dla planujących spać w Letenye polecam gorąco jeszcze jedno miejsce, które chyba nie było dokładnie opisywane:
Radics Panzio
Trzeba zjechać trochę z głównej drogi (7), ok. 1 km, ale to dalej jest Letenye.
Bardzo dobre (obszerne) warunki do spania (ale uwaga - w tańszych pokojach prysznic bez zasłonki); pyszne śniadanko (skromny, ale wystarczający bufet szwedzki - choć uwaga - za kawę trzeba oddzielnie zapłacić; sok i herba w cenie :D ) no i Wi-Fi (w cenie - dla tych co nie mogą się dogadać z obsługą podaję skomplikowany :D kod: 5432112345);
Z bardzo miłą i oddaną obsługą dogadujemy się łamanym niemieckim.
Całość informacji jest TU.
Aha - w sezonie tańsze pokoje lepiej zarezerwować, bo jak jedzie się w ciemno może zostać tylko olbrzymia ok 50m suita z plazmą i innymi bajerami, ale za cenę 24000 F :?

Wielkie dzięki za info. Tam właśnie mam zarezerwowany nocleg
Crokuski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crokuski » 27.07.2009 22:43

Kaszpir, no więc w pokoju, który mieliśmy (2 osobowy) jest jeszcze małe osobne łóżko dla dziecka. Nasza prawie 3 latka spała z nami a 6latek sam :-)
Nie wiem, czy wszystkie pokoje tak mają, ale chyba tak. Musisz spytać.
kaszpir
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszpir » 28.07.2009 08:09

Crokuski napisał(a):Kaszpir, no więc w pokoju, który mieliśmy (2 osobowy) jest jeszcze małe osobne łóżko dla dziecka. Nasza prawie 3 latka spała z nami a 6latek sam :-)
Nie wiem, czy wszystkie pokoje tak mają, ale chyba tak. Musisz spytać.

Mam już nocleg na Słowacji (jakiś hotel)

Wyszło 19Euro za osobę. Noclegi załatwiliśmy sobie przez znajomego Słowaka , będziemy mieli do dyspozycji pokój 4 osobowy (a płacimy za 2 osobowy , dzieci za darmo :)
Pozostali dostaną pokoje 2-osobowe ...

Może nie jest to tanio ale chociaż komfortowo się wyśpimy ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone