Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KrisM
Cromaniak
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 08.03.2015 15:44

Brno - Bratysława - Graz?? nie lepiej z Brna na Mikulov? ale w jakich okolicach chciałbyś nocować;-)
dj-napster
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dj-napster » 08.03.2015 15:50

KrisM napisał(a):Brno - Bratysława - Graz?? nie lepiej z Brna na Mikulov? ale w jakich okolicach chciałbyś nocować;-)

tego nie wiem , wklepałem trasę na google maps i tak mi podaje najszybsza trasę, w nawigacji będzie pewnie podobnie,
jadę z polski zachodniej czyli przez Czechy, Austrię i Słowenię, gdzieś w połowie drogi czyli w Austrii rozważam nocleg bo jeśli będę zmęczony lub trafię na korki to nie ma co na siłę jechać tyle godzin, pół Polski też muszę przejechać a nie ma autostrady na trasie Poznań -> Wrocław więc będzie to jazda upierdliwa
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 08.03.2015 15:53

ja mam pensjonat w Mikulovie, z zamykanym parkingiem. miło bezpiecznie i sympatycznie. niżej niestety nie mogę Ci pomóc
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 08.03.2015 16:03

dj-napster napisał(a):
KrisM napisał(a):Brno - Bratysława - Graz?? nie lepiej z Brna na Mikulov? ale w jakich okolicach chciałbyś nocować;-)

tego nie wiem , wklepałem trasę na google maps i tak mi podaje najszybsza trasę, w nawigacji będzie pewnie podobnie,
jadę z polski zachodniej czyli przez Czechy, Austrię i Słowenię, gdzieś w połowie drogi czyli w Austrii rozważam nocleg bo jeśli będę zmęczony lub trafię na korki to nie ma co na siłę jechać tyle godzin, pół Polski też muszę przejechać a nie ma autostrady na trasie Poznań -> Wrocław więc będzie to jazda upierdliwa

poszło na priva. w zeszłym roku osoba dorosła 370Kc bez śniadania, 450 ze śniadaniem. w tym nie wiem czy coś się zmieniło
dj-napster
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dj-napster » 08.03.2015 16:09

Nawet w tym miejscu by pasowało, niedaleko autostrady i 2 kraje z głowy,
tylko jak jest z tymi rezerwacjami w sezonie? mniej więcej ile czasu wcześniej trzeba rezerwować bo zwykle tak jest że miejsca nie ma w tym okresie, bynajmniej w PL jak gdzieś jadę na urlop to dobry miesiąc przed trzeba szukać wolnego noclegu
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 08.03.2015 16:18

ja zazwyczaj rezerwuję dużo wcześniej, w okolicach maja. Pani - właścicielka nie wymaga wpłaty (przynajmniej tak było) a jedynie potwierdzenia rezerwacji tydzień przed przybyciem.
dj-napster
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dj-napster » 08.03.2015 16:21

to trochę lipa widzę...
Ja sobie urlop ustalę kiedy mi się podoba ale np moja dziewczyna już nie, jeśli dowie się miesiąc przed kiedy dokładnie ma urlop to dopiero wtedy można ustalać datę wyjazdu i rezerwować konkretną datę noclegou:/
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 08.03.2015 16:25

nie wiem jak wygląda sprawa z pokojami na bieżąco;-) ja prowadzę gospodarkę planową i rezerwuję wcześniej. zawsze możesz spróbować i wysłać maila jak już będziesz wiedział co i jak;-)
Lisior
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lisior » 08.03.2015 16:25

My już drugi rok z rzędu będziemy nocować w miejscowości Ptuj- dokładnie pokoje i apartamenty Topaz. Obiekt prowadzi przesympatyczne angielskie małżeństwo. Cena to 22 euro od osoby dorosłej ze śniadaniem, a za 9-letnią córcię liczy nam tylko 5 euro. Śniadanko pycha i duży wybór. Pokoje czyste, wyposażone super. Ponadto Ptuj jest piękny. My dostaliśmy mapkę od właściciela i mnóstwo cennych informacji gdzie zjeść, gdzie w centrum za darmo zaparkować itd. W tym roku też tam nocujemy.
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 08.03.2015 16:54

Szukam noclegu (sprawdzonego noclegu) w Austrii - w okolicach Insbrucku.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 08.03.2015 17:00

dj-napster napisał(a):to trochę lipa widzę...
Ja sobie urlop ustalę kiedy mi się podoba ale np moja dziewczyna już nie, jeśli dowie się miesiąc przed kiedy dokładnie ma urlop to dopiero wtedy można ustalać datę wyjazdu i rezerwować konkretną datę noclegou:/

w Mariborze, na uboczu...wprawdzie nie spałem, ale ma dobre opinie i wygląda obiecująco...
http://www.booking.com/hotel/si/tai-chi ... map_closed
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.03.2015 17:22

Spałem dwa razy zaraz obok. Miła, cicha okolica. Jest gdzie przejść się na spacer.
caliberka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caliberka » 08.03.2015 17:24

dj-napster napisał(a):

A może tutaj :?: My własnie mamy tam rezerwację na nocleg Fair-Price-Hotel
Sebersdorf 304, 8272 Bad Waltersdorf, Austria .Ponoć przyjemny obiekt i tuż obok autostrady :lol: Rezerwacji można dokonać przez Booking.com tylko trzeba się spieszyć bo wiele pokoi i terminów zajętych :wink:
orson
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) orson » 08.03.2015 17:33

Powiedzcie czy po wjechaniu do Chorwacji ze Słowenii jest możliwość się gdzieś przespać? Pierwsza miejscowość to chyba Gornji Macelj. Jechałem tamtędy dwa lata temu ale szczerze mówiąc nie rozglądałem się wtedy za noclegiem, a i ulewa była taka, że mało co było widać. Może to być nawet jakiś parking gdzie można przymknąć oko na kilka godzin :)

Pozdrawiam.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.03.2015 17:41

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone