Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jackuc
Cromaniak
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 08.02.2015 18:46

To był TEN

Hotel ibis Budapest Heroes Square

Pamiętam, że wjazd na malutki parking był dosyć wymagający...

No cóż Ibis rozmachem nie grzeszy to raczej prostota i funkcjonalność ...
fotka pokoju
macvw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macvw » 16.02.2015 03:45

Witam! Jeżeli ktoś z Was ma zamiar spać w Austrii, czy to jadąc do, czy z powrotem z CRO, szczególnie polecam ten pensjonat: http://nartywaustrii.eu/pensjonat W tym roku będziemy spać tam po raz 4! Śliczna alpejska wioska, 15km. od autostrady, przemili właściciele - Polacy, więc odpada problem z porozumieniem się, smaczne śniadania wliczone w cenę! Polecam i pozdrav :papa:
jak501
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jak501 » 16.02.2015 11:21

macvw napisał(a):Witam! Jeżeli ktoś z Was ma zamiar spać w Austrii, czy to jadąc do, czy z powrotem z CRO, szczególnie polecam ten pensjonat: http://nartywaustrii.eu/pensjonat W tym roku będziemy spać tam po raz 4! Śliczna alpejska wioska, 15km. od autostrady, przemili właściciele - Polacy, więc odpada problem z porozumieniem się, smaczne śniadania wliczone w cenę! Polecam i pozdrav :papa:

Oj o tym pensjonacie już tutaj było i zawsze pozytywne polecenia do skorzystania z noclegu w nim. Sam tam spałem i jest naprawdę ok, wyjątkowa atmosfera, właściciele niesamowicie mili. I również polecam to miejsce, jest niesamowicie urokliwe i miłe. Zapewne w tym roku tam się prześpimy.
MiszaM
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MiszaM » 16.02.2015 13:23

Ja korzystam z aplikacji BookApart (jest na google play)
Świetnie się sprawdza jeżeli chodzi o szukanie noclegów nie tylko w Chorwacji :)
ikra
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ikra » 16.02.2015 14:31

Witam.Polecicie jakis nocleg na Wegrzech tuz pod granica Chorwacka lub calkiem niedaleko?
Hotel lub prywatna kwatere, dobrze jakby po Polsku mowili,ale to nie jest warunek.
dzieki,
Barcui
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Barcui » 16.02.2015 16:52

Hej. Polecam Herkules Panzio w Nagykanizsa. Właścicielka mówi po polsku, jej mąż też się stara ;) w każdym razie na jeden nocleg w trasie jak znalazł :)
ikra
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ikra » 16.02.2015 18:50

wyslalam do nich zapytanie,tylko tak ze strony wydaje mi sie ze nie maja pokoi 4 osobowych.a u mnie 2+3 w sensie ze trzeci bedzie mial 7m-cy i lozeczko turystyczne. a u nich na stronie najwiekszy pokoj 3ka.
Mihovvil
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mihovvil » 22.02.2015 12:59

Jak jadę do Chorwacji to kilka/naście kilometrów za bramkami jest taki parking, może ktoś kojarzy o nazwie: Plitvice, coś takiego i tam zazwyczaj się zatrzymuje na nocleg. Co prawda, przy drodze ale tam te cztery godziny się można przespać, aby odpocząć, tyle że ja w samochodzie jakoś nie mogę spać, ponieważ no wzrost mi nie pozwala na to za bardzo :P :D
Greg3136
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Greg3136 » 22.02.2015 13:18

Cześć, czy macie jakiś nocleg do polecenia w Wiedniu? po drodze chcemy jeszcze na jeden dzień coś zobaczyć w ramach odpoczynku do Cro.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.02.2015 13:55

Greg3136 napisał(a):Cześć, czy macie jakiś nocleg do polecenia w Wiedniu? po drodze chcemy jeszcze na jeden dzień coś zobaczyć w ramach odpoczynku do Cro.

W Wiedniu jest ogromne bogactwo noclegów :roll:
Wszystko zależy od tego za ile, ile osób, hotel czy apartament,
w centrum czy na peryferiach, itd. 8)

Najwygodniej szuka się przez booking, expedię, findhotel, hrs 8)
Podstawa to szukać miejsca z dobrymi opiniami. :!:
Jest jedna zasada: nie ma żadnej zasady :!: Ten sam hotel może mieć w jednym tygodniu śniadania w cenie noclegu, w następnym trzeba dopłacić kilkanaście euro za śniadania od jednej osoby :roll:
Jak na peryferiach to trzeba doliczyć bilety komunikacji miejskiej, jak w centrum to trzeba doliczyć parking za kilkanaście euro,
przeważnie to i to :roll:
Bo nawet w ścisłym centrum trudno się poruszać tylko na piechotę.

PS: namiary na PW
pyton
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pyton » 26.02.2015 23:04

Witam. Chciałbym w tym roku pojechać w okolice Dubrownika przez BIH. Wyjeżdżam (z żoną) z pod Opola i mój max zasięg to Zenica. Czy Ktoś mógłby "polecić" mi jakiś nocleg tranzytowy pomiędzy Doboj a Zenica. Szukałem na Forum, stronach bośniackich ale "to nie to czego szukam". Moje "wymagania" to do 40 euro i czysty pokój. Pozdrowienia dla CROmaniaków.
Jeżeli wpis jest w niewłaściwym miejscu to proszę Moderatora o usunięcie i sugestię gdzie go umieścić.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 27.02.2015 07:59

pyton napisał(a):Witam. Chciałbym w tym roku pojechać w okolice Dubrownika przez BIH. Wyjeżdżam (z żoną) z pod Opola i mój max zasięg to Zenica. Czy Ktoś mógłby "polecić" mi jakiś nocleg tranzytowy pomiędzy Doboj a Zenica. Szukałem na Forum, stronach bośniackich ale "to nie to czego szukam". Moje "wymagania" to do 40 euro i czysty pokój. Pozdrowienia dla CROmaniaków.
Jeżeli wpis jest w niewłaściwym miejscu to proszę Moderatora o usunięcie i sugestię gdzie go umieścić.

kiedyś jak szukałem to brałem pod uwagę: Motel Almy Zenica lub odbić niedaleko na Travnik i Motel Aba (nocleg ze zwiedzaniem), jednak nie byłem osobiście, na stronkach wygląda bdb
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.02.2015 10:12

pyton napisał(a):Witam. Chciałbym w tym roku pojechać w okolice Dubrownika przez BIH. Wyjeżdżam (z żoną) z pod Opola i mój max zasięg to Zenica. Czy Ktoś mógłby "polecić" mi jakiś nocleg tranzytowy pomiędzy Doboj a Zenica. Szukałem na Forum, stronach bośniackich ale "to nie to czego szukam". Moje "wymagania" to do 40 euro i czysty pokój. Pozdrowienia dla CROmaniaków.

Mogę polecić nocleg pod Osijekiem w Cro. To trochę bliżej ale z Osijeku jest kawałek autocesty, można ten kawałek sprawnie przelecieć.
ikra
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ikra » 27.02.2015 17:28

witam,
nocleg po drodzedo CRO juz ogarnelam, a moze polecilby ktos noceg z CRO do PL na Wegrzech, najlepiej za Budapesztem??
Nie chce w ciemno bo jade z malymi dziecmi. z gory dziekuje.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.02.2015 17:36

ikra napisał(a):witam,
nocleg po drodzedo CRO juz ogarnelam, a moze polecilby ktos noceg z CRO do PL na Wegrzech, najlepiej za Budapesztem??
Nie chce w ciemno bo jade z malymi dziecmi. z gory dziekuje.

Pani Teresa Bodo w Köröshegy
Zjazd do miasteczka na 121 zjeździe autostradowym za Budapesztem (przed długim wiaduktem)
tel: +36 306 181 679 (Pani Teresa mówi po polsku)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone