Lednice napisał(a):Moim zdaniem obszar poniżej Monachium to nadal są Niemcy,
a potem zaczyna się Austria, dokładnie Tyrol i żadnego kraju pomiędzy Austrią a Niemcami nie ma
Mogę coś polecić przy autostradzie z Salzburga do Słowenii przez przełęcz Karawanken,
ale poza tobą pierwsze słyszę, żeby jechać do Chorwacji przez Niemcy, Austrię, Włochy, Słowenię
Chyba że ktoś planuje jako pierwsze miejsce pobytu Wenecję, wtedy jest to oczywiste
Belluna napisał(a):Ewentualnie na Istrię można by przez Włochy . Za Salzburgiem też mamy sprawdzone miejsce, ale skoro zahaczacie o Włochy to pewnie na Insbruck będziecie się kierować.
maniusc napisał(a):...tak sentymentalnie i krajobrazowo! ...planujemy odwiedzić ponownie Palmanova! POLECAM!
Lednice napisał(a):maniusc napisał(a):...tak sentymentalnie i krajobrazowo! ...planujemy odwiedzić ponownie Palmanova! POLECAM!
Przez Innsbruck z Polski do Chorwacji
Co do trasy to kwestia gustu, strasznie nabijacie dodatkowych kilometrów, zejdzie sporo więcej czasu, koszty będą zdecydowanie większe w porównaniu do trasy omijającej Włochy...
A co tam jest aż tak bardzo ciekawego w Palmanova,
że z powodu tego małego włoskiego miasteczka robicie taką trasę
Lednice napisał(a):Nie byłem.
Na zdjęciach Palmanova wygląda ładnie, ale jak setki podobnych miasteczek we Włoszech
Oczekiwałem mocnych argumentów ZA wizytą w tym miejscu
Na PW wysłałem namiary na nocleg koło Monachium
Lednice napisał(a):No to trzeba było od razu, że śladem 4 skoczni
Teraz wszystko gra i buczy
W Garmisch-Partenkirchen nocowaliśmy z żoną, muszę sobie przypomnieć, jak nazywał się pensjonat
Był bardzo fajny
Lednice napisał(a):Sol-Wagon napisał(a):a w czymś takim to jest jakaś obsługa, czy trzeba meldować się samemu?
https://www.booking.com/hotel/at/clever ... 2015-07-19
trudne to znając podstawowy angielski? karta magnetyczna "wyskakuje" sama z tego urządzenia na ścianie?:p
Oszczędzają na recepcjonistce
Ciekawe, na czym jeszcze oszczędzają
Śniadanie musiał przygotować ktoś żywy
jackuc napisał(a):sezamek1 napisał(a):Jeszcze jedno pytanie do osób rezerwujących nocleg w Oekotel:
Czy w procesie rezerwacji noclegu w Oekotel Traiskirchen: Wien Süd potrzebny jest numer karty kredytowej?
Co w przypadku gdy ja takowej karty kredytowej nie posiadam?
Sprawdź dokładnie bo o ile mnie pamięć nie myli to np w Oekotel Graz płatność jedynie gotówką na miejscu ...
Karty kredytowe nie potrzebne tym bardziej...
jackuc napisał(a):Spałem 3 lata temu w Ibisie blisko centrum, spartańsko nieco ale ok + śniadanko
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi