Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad
napisał(a) kobert4 » 07.11.2014 03:38
jak ktos jedzie z dziecmi to rozumiem ze musi wziac pokoj ale tak jak ja z zona jechalismy we dwoje z warszawy przez slowacje wegry slowenia, (mordercza trasa omijajac autostrady,wiecej tak nie zrobimy) na wegrzech poczulem sie juz zmeczony ielogodzinna jazda i pomyslalem po co te hotele kwatery,mozna przeciez stanac na parkingu,tam gdzie stoja tiry,zawsze jakos tak bezpieczniej i razniej. Jechalismy pod namiot wiec Mielismy materac koldre poduszki itd. Przednie siedzenia na maks do przodu,zlozylismy tylna kanape (do rownej podlogi) auto heczbeg,my akurat honda civic ufo ale wiekszosc tez ma checzbeki albo kombi. Bagaze pod nogi za przednie siedzenia (w ten sposob wydluzylo sie lozko
z takiego starego volvoskiego odkurzacza zrobilem pompke pod zapalniczke,rozlozylismy materac,?moment sie napompowalprzescieradlo posiel i polozylismy sie jak normalnie do lozka,mam 186cm wzrostu a dalo sie nogi wyciagnac
zreszta czlowiek jest tak zmeczony ze niema kiedy sie zastanawiac czy to dobre warunki czy nie,tylko zasypia. Przeciez po drodze chodzi tylko o to by gdzies sie polozyc i w spokoju przespac kilka godzin,po co nam szukac noclegow i jeszcze wydac 100-200zl jak wole to przeznaczyc na cos innego. Dla mnie sen byl taki sam jak w pokoju a ze po obudzeniu sufit byl troche nizej to nic:) i tak wstawalem
szybka jajecznica na butli turystycznej i herbatka,ja uwielbiam takie klimaty,naprawde polecam to tez przygoda. Wiem z kapieli nici ale za to po dojechaniu do celu pierwsze co wskoczylismy do cieplego morza
naprawde nie zalujemy i nie byl to wybor glownie z oszczednosci,chodzilo o natychmiastowy nocleg bo zachcialo mi sie spac w jakims tam miejscu na trasie a nie bezpiecznie tak jechac,jechalismy caly dzien i byla juz druga w nocy,gdzie ja bym tam szukal noclegow i po co. nawet gdybym juz ciagnal do konca to i bysmy dojechal ale na rano,wiec poszli bysmy zmeczeni spac i dzien w plecy a tak to zmeczenia sie tak nie czuje a jedzie sie tam w koncu relaksowac odpoczywac