Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrs
Croentuzjasta
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 23.06.2014 22:46

a ja polecam Hotel Celnice na granicy za Breclaviem, tuż przy hotelu bardzo fajna knajpka z czeskim jedzeniem i piciem, więc i na postój śmiało mogę to miejsce polecić.
k272
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) k272 » 24.06.2014 23:16

Bardzo Wam dziękuję za wszystkie podpowiedzi!

Znalazłem już fajny pensjonat w Mikulovie. Nie będę musiał się męczyć z dzieciakami po drodze. A dla tych co jeszcze się zastanawiają nad spaniem w drodze w aucie powiem tylko jedno.

Nie warto!
robert1964
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert1964 » 25.06.2014 18:16

Witam, juz wielokrotnie wracalismy z Cro do Polski przez Węgry. Zatrzymujemy sie jeszcze na kilka dni w Zalakaros. Fajne miejsce z basenami termalnym. Z noclegiem też nie ma kłopotu 15 - 25 euro za apartament dla 2 osób. :D

http://www.zalakaros.hu/

http://www.furdo-zalakaros.hu/
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 29.06.2014 12:56

[code][/code]
maluszek napisał(a):
skowalsk napisał(a):Dzień Dobry
Czy ktos zna jakis fajny gasthof za Grazem, a przed granicą ze Słowenią.
Nie musi byc zaraz przy drodze.
Pozdrawiam
Seweryn

kilkanaście stron wcześniej jest kilka polecanych, warto przejrzeć wątek... :D

Gasthof zur Post

Hauptstrasse 8

A-8302 Nestelbach bei Graz
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 29.06.2014 12:57

Polecam :)
Mikusiowa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikusiowa » 29.06.2014 20:50

własnie kładziemy się spać w Gasthaus zur Post :)
zostalismy bardzo miło przywitani, jutro na 8.30 zamówione śniadanko i dalej w drogę :)

polecam!
Ostatnio edytowano 01.07.2014 19:44 przez Mikusiowa, łącznie edytowano 1 raz
maniusc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniusc » 30.06.2014 19:57

wiem, wiem i nie mogę już się doczekać! ...
batman1972
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) batman1972 » 02.07.2014 05:55

my mieliśmy nocke u Pani Teresy w Koroshegy.....13 eur osoba warunki ok........balaton blisko.!!! okolica spokojna. wracając też mamy rezerwacje bo warto..!!!
ally11
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally11 » 02.07.2014 06:43

jedziemy pierwszy raz, moje pytanie czy trzeba rezerwować coś na nocleg po drodze czy po prostu znajdziemy coś bez rezerwacji. Nie wiemy ile uda się przejechać jednorazowo, więc nie chcemy nic rezerwować z góry
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 02.07.2014 06:46

Za dużo niewiadomych w Twoim równaniu jak na mój gust ... W sumie same niewiadome
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 02.07.2014 15:17

ally11 napisał(a):jedziemy pierwszy raz, moje pytanie czy trzeba rezerwować coś na nocleg po drodze czy po prostu znajdziemy coś bez rezerwacji. Nie wiemy ile uda się przejechać jednorazowo, więc nie chcemy nic rezerwować z góry

skąd dokąd jedziecie...
o której wyjeżdżacie i kiedy...
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 02.07.2014 15:34

maluszek napisał(a):
k272 napisał(a):Witam wszystkich serdecznie!

Mam pytanie dotyczące powrotu do kraju. Wakacje spędzam w okolicach Zadaru. W drodze do Chorwacji nie przewidziałem noclegów w hotelu i to był błąd. Przemęczyłem się z rodziną na kilku postojach wzdłuż trasy i powiem szczerze - nie chciał bym więcej tak się męczyć.

Wracając do kraju jestem w stanie przejechać 8-9 godz. więc granica mojego zasięgu to koniec Austrii za Wiedniem lub początek Czech (Znojmo).
Czy ktoś z forumowiczów zechciał by mi podpowiedzieć jakiś nocleg w tych okolicach?

Niestety muszę zapytać, bo nie mam tu najlepszego internetu (karta tele2) i przeglądanie całego wątku zajęło by mi z miesiąc czasu :-)

może tu http://nartywaustrii.eu/pensjonat, co prawda to jeszcze przed Wiedniem ale podobno warto, wszyscy tutaj zachwalają ten pensjonat

Potwierdzam :)
ally11
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally11 » 03.07.2014 06:03

Jedziemy na KRK do Baski ze Starogardu Gdańskiego, wyjazd ok 1 września. Godziny jeszcze do ustalenia przed nami. Chcemy spać w drodze ze względu na dzieci,ale nie wiemy dokąd uda się dojechać pierwszego dnia,więc myślimy aby to zrobić nie rezerwując nic.
Romualda Wesołowska
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Romualda Wesołowska » 03.07.2014 14:53

Pozdrawiam . Mieszkamy w okolicach Starogardu Gd. W Chorwacji byliśmy razem z mężem we wrześniu 2010 r . Dodam , że mieliśmy prawie 60 lat .Jechaliśmy starym , mercedesem ( bez nawigacji, na mapach papierowych ) . Do wyjazdu przygotowaliśmy się czytając wypowiedzi osób z tego portalu . Zdecydowaliśmy się pojechać nie rezerwując miejsc noclegowych . Wyjechaliśmy we wtorek / ważne aby nie był to piątek / wcześnie rano .W 2010 roku nie było jeszcze autostrady . Jechaliśmy turystycznie , spokojnie. Po drodze odwiedziliśmy Jasną Górę . Następnie dojechaliśmy do Zwardonia .Tam bez kłopotu dostaliśmy nocleg w pobliżu przejścia granicznego . Następnego dnia o godz. 9 pojechaliśmy w kierunku Chorwacji .Jechaliśmy przez Słowację , Węgry . Tam / Węgry/ nocowaliśmy w pobliżu przejścia granicznego z Chorwacją , też bez rezerwacji . Kolejny dzień wyjazd z hotelu węgierskiego , ok.8 do miejsca wypoczynku, też w ciemno.Droga wspaniała .Kilka tuneli dobrze oświetlonych . Zdecydowaliśmy się zakotwiczyć w Crikvenicy.
Tam okazało się , że wolnych miejsc noclegowych jest sporo .My zamieszkaliśmy nad restauracją PIKO , 30 m od plaży .Wyjątkowe warunki /sypialnia , salonik , kuchenka, pełne wyposażenie , telewizor / .Gościnni gospodarze . Pogoda we wrześniu wspaniała . Stateczkami zwiedziliśmy wiele miejsc , między innymi KRK Vrbnik.
Dodam , że my stołowaliśmy się od czasu do czasu w restauracjach .Czasami ze swojego ryżu lub makaronu przygotowałam danie. Kupowaliśmy dużo owoców.
O czym należy pamiętać .
Odpowiednie buciki do wody dla dzieci i klapki dla dorosłych.
Crikvenica to wyjątkowo spokojne miasteczko .Wieczorem w pobliskich knajpkach słychać spokojną muzykę .
Jeżeli chcecie więcej dowiedzieć się o naszym pobycie w Chorwcji zapraszam .
Pozdrawiamy Roma i Mieczysław
Romualda Wesołowska
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Romualda Wesołowska » 03.07.2014 15:10

Uważam , że jadąc na Chorwację należy poczytać na temat serpentyn , mostów i przepaści. Lepiej się oswoić z tematem wcześniej , a nie doznać szoku/ tak było ze mną / . Wracając z Chorwacji było już o wiele lepiej . Roma
Załączniki:
2010 Chorwacja Mietek z Romką.JPG
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone