Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.06.2014 20:44

maluszek napisał(a):mama kilka spódnic.... mogę pożyczyć :D

Latem noszę tylko sukienki ;)
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 16.06.2014 20:47

Bocian napisał(a):
M23 napisał(a):Najbardziej opłaca się stawać gdzieś na stacji i spać. Ja zawsze robię postój w Chorwacji. Jest takie jedno miejsce już w Chorwacji, tyle że w tej chwili nie pamiętam jak się nazywa, ale można to miejsce poznać po takim budynku. Nad drogą (w tym budynku) jest taki jakby tunel. Chyba, że spać gdzieś w Austrii, też na stacji.

Nie ważne co sie opłaca tylko gdzie spać aby sie wyspać. A moim zdaniem najlepiej wyspać sie można w hotelu.

święte słowa Panie Kierowniku.... :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.06.2014 20:48

maluszek napisał(a):
Bocian napisał(a):
M23 napisał(a):Najbardziej opłaca się stawać gdzieś na stacji i spać. Ja zawsze robię postój w Chorwacji. Jest takie jedno miejsce już w Chorwacji, tyle że w tej chwili nie pamiętam jak się nazywa, ale można to miejsce poznać po takim budynku. Nad drogą (w tym budynku) jest taki jakby tunel. Chyba, że spać gdzieś w Austrii, też na stacji.

Nie ważne co sie opłaca tylko gdzie spać aby sie wyspać. A moim zdaniem najlepiej wyspać sie można w hotelu.

Ponownie zaniżenie :) Kolejne dwie butelki :)
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 16.06.2014 20:49

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a): Ech przez chwilę mogę być mężczyzną... przynajmniej do póki mam spodnie :mrgreen:

Ja aktualnie nie mam spodni :) jestem kobietą :lool:

Ewentualnie Szkotem.

edit: Nie Szkotem? No to Hare Kriszną.
Ostatnio edytowano 16.06.2014 21:00 przez demi-duox, łącznie edytowano 1 raz
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 16.06.2014 20:50

Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a):
Bocian napisał(a):

Ponownie zaniżenie :) Kolejne dwie butelki :)

Popadnę w alkoholizm... ale w razie czego będę miała na kogo zwalić :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.06.2014 20:51

W samochodzie też się można wyspać, nie jest wygodnie ale lepsze to, niż nic :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.06.2014 20:53

Jest zgoda :)
A zaraz przyjdzie strażnik z Azkabanu i będzie po postach...
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 16.06.2014 20:53

demi-duox napisał(a):
Bocian napisał(a):
maluszek napisał(a): Ech przez chwilę mogę być mężczyzną... przynajmniej do póki mam spodnie :mrgreen:

Ja aktualnie nie mam spodni :) jestem kobietą :lool:

Ewentualnie Szkotem.

Szkot na pewno nie wydaje pieniędzy na noclegi po drodze a z tego co mi wiadomo Bocian lubi się przespać w wygodnym łóżku.. ergo... nie jest Szkotem :mrgreen:
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 16.06.2014 20:54

Bocian napisał(a):Jest zgoda :)
A zaraz przyjdzie strażnik z Azkabanu i będzie po postach...

ok... już spokój i powrót do tematu :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.06.2014 20:29

Macie gdzieś swoje miejsca w Chorwacji, w których można się przespać? Jakiś parking, stacja benzynowa, na której warto się zatrzymać? Cisza, spokój.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.06.2014 20:33

M23 napisał(a):Macie gdzieś swoje miejsca w Chorwacji, w których można się przespać? Jakiś parking, stacja benzynowa, na której warto się zatrzymać? Cisza, spokój.

Ja śpię w motelach albo tego typu tematach. Cenie sobie wygodę.
_arek_
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) _arek_ » 19.06.2014 15:03

My w tym roku jedziemy w 3 osoby po raz pierwszy do CRO. Wyjazd typu Drive&Fun :D

Śmiagamy ze Szczecina na BOL. Plan jest taki aby wyjechać wcześnie rano i dotrzeć w okolice Zagrzebia. Jakoż że opłaty za autostrady ograniczamy do minimum, więc placimy tylko w Austrii, później objazd w Slowenii i dalej trasa widokowa "starą 1".
Nie planujemy noclegów w hotelach itp nie chcemy wydawać jak dla nas zbędnej $$. Chcemy się gdzieś zatrzymać na uboczu rozbić mały namiocik, upichcić coś na przenośnej kuchence i przekimać nockę.

Teraz mam dwa pytania czy nie będzie większych problemów ze znalezieniem jakiejś miejscówki na rozbicie małego namiotu ?? Kompletnie nie wiem jak wygląda krajobraz w CRO :D U nas w PL nie byłoby raczej problemów ze znalezieniem jakiejś polanki itp. Jak jest tam w okolicy Zagrzebia ??

Pytanie nr 2. Czy ktoś zna właśnie jakąś stacje CPN lub parking w tych okolicach aby był jakiś prysznic, żeby można było się odświeżyć o poranku przed dalszą jazdą ?? .

Zauważyłem, że na forum mało jest takich informacji o tego typu noclegach itp. Zazwyczaj każdy wybiera hotel, ale my nie mamy małych dzieci i takie wygody nam nie potrzebne. Raczej nastawiamy się na małą przygodę :wink:
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 19.06.2014 16:10

_arek_ napisał(a):
Kompletnie nie wiem jak wygląda krajobraz w CRO :D

Możesz to sprawdzić już w tej chwili, przynajmniej z grubsza, wybierając się na przejażdżkę z GSV.
Pestro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pestro » 19.06.2014 18:22

Proponuję tak się wybrać, aby przenocować na jednym ze zjazdów w Austrii przy autostradzie, w CRO osobiście nie polecam.
ps. tym razem z większą rodzinką opcja z noclegiem pod chmurką odpada, a spaliśmy już 7 razy, i to za każdym razem w Austrii za Wiedniem a przed Graz'em.
_arek_
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) _arek_ » 19.06.2014 20:47

Austria raczej odpada będzie jeszcze za daleko od celu...

Ponadto jadąc "jedynką" w CRO chcielibyśmy być w miar wypoczęci, żeby mieć siłę delektować się ewentualnymi widoczkami...

Dlaczego nie polecasz takiego szybkiego noclegu w CRO??
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone