Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.07.2013 10:42

viltob08 napisał(a):
Bocian napisał(a):
_Ewa_ napisał(a):i vice Wersal ;)

I vive wernisaż , jak mawiają artyści :)
A tak po prawdzie to niestety wątki mają także i z tego powodu po 100 stron, że zamiast poszukać, zadaje się pytania.

Ale po prawdzie jak się ma przeszukać z 15 wątków, każdy po conajmniej 100 stron, z czego 2/3 to OT....to się nie dziwię, że ludzie ryzykują i zadają pytania :mrgreen:

Zapraszam do dzieła :lol: :lol: :lol:
pierwszy-wyjazd-do-chorwacji-i-duzo-pytan-t42533.html
Pozdrav.
:mrgreen:
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 16.07.2013 11:16

Bocian napisał(a):
CroAna napisał(a):dzień doberek! to ja utnę te niesnaski pytaniem: spał ktoś w apartamencie Ana w Rastoke?i czy pół dnia wystarczy, by zwiedzić tamtejsze wodospady i strumyki? :D bo my się wybieramy :lol:
pozdrowionka!

Odpowiedź może brzmieć: Zapewne ktoś spał. Nie wystarczy.
:lol:

mi będzie musiało...dam radę, skoro inni mieli tylko 2 godz. czy Ty bocian jesteś tym ktosiem? :oczko_usmiech:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.07.2013 11:17

CroAna napisał(a):
Bocian napisał(a):
CroAna napisał(a):dzień doberek! to ja utnę te niesnaski pytaniem: spał ktoś w apartamencie Ana w Rastoke?i czy pół dnia wystarczy, by zwiedzić tamtejsze wodospady i strumyki? :D bo my się wybieramy :lol:
pozdrowionka!

Odpowiedź może brzmieć: Zapewne ktoś spał. Nie wystarczy.
:lol:

mi będzie musiało...dam radę, skoro inni mieli tylko 2 godz. czy Ty bocian jesteś tym ktosiem? :oczko_usmiech:

Nie jestem croano :lol:
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 16.07.2013 11:19

:wink:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 16.07.2013 11:20

CroAna napisał(a):mi będzie musiało...dam radę, skoro inni mieli tylko 2 godz.

Miałem całą wieczność :mrgreen: , ale obejrzałem w 2 godziny.
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 16.07.2013 11:24

jara napisał(a):
CroAna napisał(a):mi będzie musiało...dam radę, skoro inni mieli tylko 2 godz.

Miałem całą wieczność :mrgreen: , ale obejrzałem w 2 godziny.

Twoja odpowiedź mnie utwierdza, że to dobry wybór na śródlądowanie :oczko_usmiech: pozdrawiam :papa:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 16.07.2013 11:27

CroAna napisał(a):Twoja odpowiedź mnie utwierdza, że to dobry wybór na śródlądowanie :oczko_usmiech: pozdrawiam :papa:

Robi wrażenie, warto się tam zatrzymać.
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 16.07.2013 16:00

dzięki :) po powrocie podzielimy się opinią na temat noclegu :papa:
beakarp
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beakarp » 16.07.2013 16:24

Z napisał(a):Polecam euro hotel w Mikulovie,miły właściciel,ceny przystępne 2+2 ze śniadaniem 75ojro,kolacji co prawda nie można zamówić lecz w pobliżu(250m) jest super knajpka i do tego bardzo tania-polędwiczki+dwa razy spaghetti+ser smażony+cztery piwka i cztery napoje=720 koron(w tym 60 koron napiwku). Na pewno jeszcze tam wstąpię

Potwierdzam, też spaliśmy w EuroPenzion w Mikulowie, pokój bardzo duży, wygodny, śniadanie OK. Rezerwowałam wcześniej przez net. Właściciel całkiem niezle mówi po polsku.
A w drodze powrotnej w miejscowości Hustopece : Penzion Klimes. Niezły standart, jeść nie dają, ale kuchnia dobrze wyposażona, i można coś sobie przygotować. I taniej niż w Mikulowie - za dwójkę z dostawką płaciłam 700koron
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 16.07.2013 18:30

pozdrowionka!

Nie wiem czy tam gdzie spał Jurek w Rastoke była jakaś Ana :D ale można o tym poczytać tutaj :D :papa:
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 16.07.2013 18:45

dziękować, Wojan ;)napięcie rośnie :D
Stiopa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stiopa » 16.07.2013 20:20

Gdyby ktoś chciał kimnąć na Węgrzech (86) w Lenti to polecam Fonix Fagado (google znajdzie albo booking.com).

Czysto, schludnie, restaurant na dole (czynne do 22.00 więc nie ma problemu z godziną przyjazdu jak coś się omsknie), lodówka na korytarzu, klima w pokoju.
Dla 3 osób (w pokoju dla 4) zapłaciłem 42 E, ze śniadankiem.

Polecam, pzdr
slawix
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawix » 17.07.2013 09:08

Witam Szanownych Forumowiczów.

Do Chorwacji jeździłem już klika razy (zawsze przez Austrię). Jednak ostatnim razem dla odmiany spróbowałem (i chyba tak już zostanie :) ) przez Węgry (niestety bez noclegu - bo niby dobrze się jechało) i dopiero nocowałem po stronie chorwackiej.
W tym roku planuję się ponownie wybrać z końcem sierpnia. O ile noclegi po stronie węgierskiej przy granicy z Chorwacją są dobrze rozpracowane na tym forum - to w drodze powrotnej w rejonie np. Miszkolca już jest gorzej.
Miszkolc jakoś mi podpasował - z powodu, że w drodze powrotnej zrobiłem sobie krótki postój na popas w tym mieście. Korzystałem z regionalnej knajpy (niestety nie pamiętam nazwy) przy mostku nad potokiem na którym było zapięte kilkadziesiąt (set?) kłódek. Miejscowi powiedzieli, że robią tak zakochane pary :)

Może ktoś z Szanownych Państwa mógłby coś polecić na tranzyt dla czterech osób ??? Fajnie byłoby coś w rodzaju opisywanego "Hotel Karos Relax Panzió". Akurat pasowałby wyjazd z tej okolicy z rana i po południu przyjazd w okolice Warszawy :D .

Pozdrawiam
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 17.07.2013 13:07

Witam
w ubiegłym roku nocleg w drodze nad Jadran znaleźliśmy w Ptuju. W tym roku stwierdziliśmy, że możemy pojechać troszkę dalej i przenocować już po stronie Chorwackiej. W polecanym na tym forum miejscu Jurinjak - Krapina nie było wolnego pokoju, ale bardzo miła pani poleciła dwie miejscówki: jakiś hostel w centrum Krapiny na ul. Magistratskiej i w pobliżu Krapiny - Klet w miejscowości Kozjak Začretski. Dzwoniłam w obydwa miejsca i są wolne pokoje. Mam zatem prośbę, jeżeli ktoś nocował i może polecić któreś z tych miejsc to będę bardzo wdzięczna.
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 17.07.2013 13:29

a czy w Bośni ktoś spał?? poza Sarajewem i Mostarem, raczej w trasie nad Neretwą :) np
widziałam ze mają tzw Vinska Cesta
http://www.wineroute.ba/
ale nie wiem czy można zanocować jak np na Węgrzech
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone