Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad
napisał(a) slawix » 17.07.2013 09:08
Witam Szanownych Forumowiczów.
Do Chorwacji jeździłem już klika razy (zawsze przez Austrię). Jednak ostatnim razem dla odmiany spróbowałem (i chyba tak już zostanie
) przez Węgry (niestety bez noclegu - bo niby dobrze się jechało) i dopiero nocowałem po stronie chorwackiej.
W tym roku planuję się ponownie wybrać z końcem sierpnia. O ile noclegi po stronie węgierskiej przy granicy z Chorwacją są dobrze rozpracowane na tym forum - to w drodze powrotnej w rejonie np. Miszkolca już jest gorzej.
Miszkolc jakoś mi podpasował - z powodu, że w drodze powrotnej zrobiłem sobie krótki postój na popas w tym mieście. Korzystałem z regionalnej knajpy (niestety nie pamiętam nazwy) przy mostku nad potokiem na którym było zapięte kilkadziesiąt (set?) kłódek. Miejscowi powiedzieli, że robią tak zakochane pary
Może ktoś z Szanownych Państwa mógłby coś polecić na tranzyt dla czterech osób ??? Fajnie byłoby coś w rodzaju opisywanego "Hotel Karos Relax Panzió". Akurat pasowałby wyjazd z tej okolicy z rana i po południu przyjazd w okolice Warszawy
.
Pozdrawiam