Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Niedzwiad
zbanowany
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 12.07.2013 15:12

jackuc napisał(a)::twisted:
starałem się nie przeginać z prędkością, ale żółwim tempem też nie jechałem...
zazwyczaj to musiał być lewy pas :twisted: :twisted: :twisted:

Dobra , dobra już nie bądz taki skromny. Każdy wie jaki z Ciebie pirat :mrgreen: :mrgreen: ale to komplement oczywiście. lepsze to niż 90km/h lewym pasem i ni chu chu nie zjedzie
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 12.07.2013 15:18

Tiaaa pirat ...

Już nie chcę podnosić tego tematu bo zaraz się denerwuję...
Wystarczy mi dojazd z Mokotowa codziennie do domu ... połowie bym zabrał prawa jazdy i samochody ...
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 12.07.2013 15:23

Poznaję Ciebie na avatorku Niedzwiedż - To Ty jechałeś dzisiaj od pasa do pasa na wisłostradzie. Łobuz jesteś i pirat drogowy. Zakała warszawskich kierowców.
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 12.07.2013 15:34

Darek, zakały warszawskich kierowców to również Ci, którzy wogóle nie patrzą w lusterka (obserwuję czasem osoby w korku, przede mną, wielu z nich nie spojrzy ani razu...), robią 100m odstępy kiedy wystarczy 10m, czekają 2s zanim ruszą na światłach, do skrętu w lewo włączają kierunek, dopiero jak się zmieni światło, nie podjadą szybciej, żeby można było zjechać na pas np w lewo i się załapać na zielone światło tylko będą jechać ostatnie 100m 18.2 km/h bo przecież w lusterko nie patrzą, jadą lewym pasem np na Siekierkowskim 70km / h a na sam koniec hamują Ci przed maską i zjeżdżają dwa pasy w prawo aby zjechać na Puławy..., paniusie zajęte swoimi paznokciami i plotuszkami przez komóreczki i ... już mi się nie chce nawet wymieniać...

To są prawdziwe zakały ... i tak ja też jestem zakałą, bo jeżdżę zdecydowanie za szybko po mieście, mam szybki samochód i frajdę z jazdy, mimo tego mam tą świadomość i próbuję z tym walczyć ... bo przez gości, który wczoraj jadąc Siekierkowskim przed Marsa 40 km/h nie mógł się zdecydować czy chce jechać prawym czy środkowym pasem bez keirunków, musiałem wykonać ostre manewry na znacznej prędkości omijania tego gościa ... co gorsza by to była moja wina bo jechałem za szybko ...
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 12.07.2013 15:35

jackuc napisał(a):Tiaaa pirat ...

Już nie chcę podnosić tego tematu bo zaraz się denerwuję...
Wystarczy mi dojazd z Mokotowa codziennie do domu ... połowie bym zabrał prawa jazdy i samochody ...

aaaaaaaaaaaaa... tego to już nie komentuje :evil: :evil: :evil: :evil:
w tym pieknym mieście jeżdzą Paniusie które w wólce kosowskiej dostały prawko
i zero pojęcia , nic a nic , i korkują i wk..człowieka :evil: :evil: :evil:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 12.07.2013 15:36

darek1 napisał(a):Poznaję Ciebie na avatorku Niedzwiedż - To Ty jechałeś dzisiaj od pasa do pasa na wisłostradzie. Łobuz jesteś i pirat drogowy. Zakała warszawskich kierowców.

Gdzie ja hehhehe...cały dzień w Tworkach byłem :D caluteńki hehehhe
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 12.07.2013 15:38

jackuc napisał(a):Darek, zakały warszawskich kierowców to również Ci, którzy wogóle nie patrzą w lusterka (obserwuję czasem osoby w korku, przede mną, wielu z nich nie spojrzy ani razu...), robią 100m odstępy kiedy wystarczy 10m, czekają 2s zanim ruszą na światłach, do skrętu w lewo włączają kierunek, dopiero jak się zmieni światło, nie podjadą szybciej, żeby można było zjechać na pas np w lewo i się załapać na zielone światło tylko będą jechać ostatnie 100m 18.2 km/h bo przecież w lusterko nie patrzą, jadą lewym pasem np na Siekierkowskim 70km / h a na sam koniec hamują Ci przed maską i zjeżdżają dwa pasy w prawo aby zjechać na Puławy..., paniusie zajęte swoimi paznokciami i plotuszkami przez komóreczki i ... już mi się nie chce nawet wymieniać...

To są prawdziwe zakały ... i tak ja też jestem zakałą, bo jeżdżę zdecydowanie za szybko po mieście, mam szybki samochód i frajdę z jazdy, mimo tego mam tą świadomość i próbuję z tym walczyć ... bo przez gości, który wczoraj jadąc Siekierkowskim przed Marsa 40 km/h nie mógł się zdecydować czy chce jechać prawym czy środkowym pasem bez keirunków, musiałem wykonać ostre manewry na znacznej prędkości omijania tego gościa ... co gorsza by to była moja wina bo jechałem za szybko ...

Szybko ale sprawnie. I przez Ciebie nie korkuje się a mendy niech siedzą w domu albo na wsi jezdzić kurka wodna :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kto dużo jezdzi to wie o co kaman. To po prostu trzeba przeżyć w tym mieście
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.07.2013 16:09

darek1 napisał(a): avatorku

Awatar.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 12.07.2013 16:33

[quote="jackuc"]Darek, zakały warszawskich kierowców to również Ci, którzy wogóle nie patrzą w lusterka (obserwuję czasem osoby w korku, przede mną, wielu z nich nie spojrzy ani razu...), robią 100m odstępy kiedy wystarczy 10m, czekają 2s zanim ruszą na światłach, do skrętu w lewo włączają kierunek, dopiero jak się zmieni światło, nie podjadą szybciej, żeby można było zjechać na pas np w lewo i się załapać na zielone światło tylko będą jechać ostatnie 100m 18.2 km/h bo przecież w lusterko nie patrzą, jadą lewym pasem np na Siekierkowskim 70km / h a na sam koniec hamują Ci przed maską i zjeżdżają dwa pasy w prawo aby zjechać na Puławy..., paniusie zajęte swoimi paznokciami i plotuszkami przez komóreczki i ... już mi się nie chce nawet wymieniać...

To są prawdziwe zakały ... i tak ja też jestem zakałą, bo jeżdżę zdecydowanie za szybko po mieście, mam szybki samochód i frajdę z jazdy, mimo tego mam tą świadomość i próbuję z tym walczyć ... bo przez gości, który wczoraj jadąc Siekierkowskim przed Marsa 40 km/h nie mógł się zdecydować czy chce jechać prawym czy środkowym pasem bez keirunków, musiałem wykonać ostre manewry na znacznej prędkości omijania tego gościa ... co gorsza by to była moja wina bo jechałem za szybko ...[/q Zgadzam się w 100%
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 12.07.2013 16:42

Przecież te korki mogły by być o 50% mniejsze a nawet i chocby 20% juz by było lepiej
A jak już popada deszczyk albo śnieżek to już wogóle... przecież nie da się jeździć .... masakra a potem taki jeden z drugim leży w rowie albo na drzewie....
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 12.07.2013 17:13

jackuc napisał(a):Przecież te korki mogły by być o 50% mniejsze a nawet i chocby 20% juz by było lepiej
A jak już popada deszczyk albo śnieżek to już wogóle... przecież nie da się jeździć .... masakra a potem taki jeden z drugim leży w rowie albo na drzewie....

Słuszne stwierdzenie. Bez wyboru pory roku. Zawsze ale to zawsze gdy pada śnieg czy deszcz robią się korki. Ciekawe dlaczego :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.07.2013 17:14

Od kilkunastu postów robicie wszyscy OT.
SIO z tematu, chyba że chcecie wszyscy łatki od Rysia !!!
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 12.07.2013 17:21

Janusz Bajcer napisał(a):Od kilkunastu postów robicie wszyscy OT.
SIO z tematu, chyba że chcecie wszyscy łatki od Rysia !!!

Ja nie :mrgreen:
annawy72
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) annawy72 » 12.07.2013 20:37

Mam pytanie do tych co nocowali w OEKOTELU w Graz czy jest szansa dojechać do Orasac pod Dubrownik o przyzwoitej porze. Nocleg z piątku na sobotę. Ile trzeba liczyć czasu na dojazd.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 12.07.2013 20:47

annawy72 napisał(a):Mam pytanie do tych co nocowali w OEKOTELU w Graz czy jest szansa dojechać do Orasac pod Dubrownik o przyzwoitej porze. Nocleg z piątku na sobotę. Ile trzeba liczyć czasu na dojazd.

Śniadanie masz od 7 rano. Dobrze być za 10 bo będzie kolejka. Ruszysz o 9 rano to wg mnie zajedziesz ok 18. Jadąc autostradą do końca.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone