Niedzwiad napisał(a):darek1 napisał(a):Karlovac ul Turanji - full kwater na 1 dobę. Może za daleko ale jednak.
ooooooooooo...i to jest pomysł
darek1 napisał(a):Niedzwiad napisał(a):darek1 napisał(a):Karlovac ul Turanji - full kwater na 1 dobę. Może za daleko ale jednak.
ooooooooooo...i to jest pomysł
Ceny od 10 euro do 15 euro max za osobę. Żeby zajechać na kwaterę trzeba zjechać z autocesty w Karlovacu i kierować się na Plitvickie Jeziora - dobre oznakowanie.
darek1 napisał(a):No tak z 5 km. Od autostrady jest to główna droga na słynne Jeziora Plitvickie więc nie sposób nie jechać przez Turanji. To miejscowość włączona do Karlovacu. Full kwater 1 dobowych. Kilkakrotnie tam spałem bez zadnej rezerwacji. W paru kwaterach na drodze jest reklama - 10 euro od osoby Zatrzymuje się tam duzo polaków, litwinów nawet.
darek1 napisał(a):Jedziesz z Warszawy o 5.00 przez Zwardoń, Bratysławę, Csornę, Redics, Mursko i na kwaterze jesteś na 20.00
Sprawdzone.
darek1 napisał(a):Pewnie, że da radę. Ja wyliczyłem czas z przerwą 1,5 godz. na obiad w Csornej.
sandomingo napisał(a):Ja też tam będę nocował w tym roku.
Patrząc na mapę wydaje się, że przekraczając granicę w Dobovec i jadąc potem przez Durmanec powinno się dojechać do tego Radoboj w miarę ok.
Jadąc przez Macelj zjazd na Krapinę i potem - jak wynika z ich stronki - można do nich dzwonić ze stacji benzynowej w Krapinie.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi