Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.06.2013 19:38

dids76 napisał(a):Fajne miejsce i ceny ok. Jak dla mnie za blisko domu i za daleko celu. :wink:
Jeśli starczy czasu ( i kasy :mrgreen: ) na Plitvice w drodze powrotnej to chyba się skuszę na to miejsce.

Jade na Brač, a nocleg planowany mam w Korenicy.

Ja jadę na Peljesac i dla mnie akurat, albo czegoś nie zrozumiałem :lol:
kojote
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojote » 13.06.2013 19:50

Witam przed chwilą korespondowałem z polecanym tu na forum http://jurinjak.net/ ale niestety w okresie mojego wyjazdu miał zarezerwowane pokoje (10-11.08.2013). Poprosiłem właściciela czy by nie popytał wśród znajomych czy nie mają jakiegoś wolnego apartamentu. W między czasie już zdążyłem zarezerwować i przed chwilą przyszedł mail z informacją 8O Zaznaczam apartamentu nie sprawdziłem ale wrzucam bo może komuś się przyda :!:

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
mobi.00385 98 1823 863
Mrs.Marlis
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 13.06.2013 20:23

jara napisał(a):Ja jadę na Peljesac i dla mnie akurat, albo czegoś nie zrozumiałem :lol:

W pierwszy dzień chcę przejechać większą część trasy. A jadę tak, taki mix autostrady i zwykłe drogi :wink:
http://goo.gl/maps/7gA5J
A śpię tutaj, jak będzie ok to nie omieszkam napisać
http://www.booking.com/hotel/hr/vila-je ... 3god00wAPQ
A to zostawiam sobie na dzień drugi. Czyli rano śniadanko i spokojnie starą drogą do Splitu na prom.
http://goo.gl/maps/6Ih5k
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.06.2013 20:30

dids76 napisał(a):
jara napisał(a):Ja jadę na Peljesac i dla mnie akurat, albo czegoś nie zrozumiałem :lol:

W pierwszy dzień chcę przejechać większą część trasy. A jadę tak, taki mix autostrady i zwykłe drogi :wink:
http://goo.gl/maps/7gA5J
A śpię tutaj, jak będzie ok to nie omieszkam napisać
http://www.booking.com/hotel/hr/vila-je ... 3god00wAPQ
A to zostawiam sobie na dzień drugi. Czyli rano śniadanko i spokojnie starą drogą do Splitu na prom.
http://goo.gl/maps/6Ih5k

No tak.
O Austrii już kiedyś pisaliśmy :lol:
Plitvice to Plitvice :smo:
Ostatni etap to bez mała 300 km. A ja mam 570...i 220 HRK za autostradę :D
Kiedy ruszasz?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 13.06.2013 21:38

Za 9 dni 22.06 :wink:
Jako ze to sobota, to za bardzo się do granicy w Macelj nie spieszę, aby tylko do muzeum zdążyć.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.06.2013 21:46

dids76 napisał(a):Za 9 dni 22.06 :wink:
Jako ze to sobota, to za bardzo się do granicy w Macelj nie spieszę, aby tylko do muzeum zdążyć.

Czyli postój w Krapinie, a potem Plitvice?
luzio
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) luzio » 13.06.2013 21:58

Chyba zaryzykuję. Daję sobie 12 godzin na dojazd do pensjonatu Frans-Josef. Jedziemy z 3-letnim synkiem, który uwielbia jazdę samochodem. Pierwszego dnia chcemy zajechać jak najdalej. To jest nasz pierwszy wyjazd. Jedziemy do Crikvenicy. Chcieliśmy wyjechać w niedzielę ale musimy przesunąć na poniedziałek- 8 lipca.
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 13.06.2013 21:59

Czy w Krapinie lub okolicy jest coś ciekawego do zobaczenia? :lol: Zajeżdżamy do Apartmani Jurinjak w czwartek z rana, będziemy tam cały dzień a potem nockę...tak myślę co by tu ze sobą/rodziną zrobić? Pewnie jakąś krótką drzemkę zaliczę po dojechaniu ale to max 2-3h.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.06.2013 22:11

lukasz22i napisał(a):Czy w Krapinie lub okolicy jest coś ciekawego do zobaczenia? :lol: Zajeżdżamy do Apartmani Jurinjak w czwartek z rana, będziemy tam cały dzień a potem nockę...tak myślę co by tu ze sobą/rodziną zrobić? Pewnie jakąś krótką drzemkę zaliczę po dojechaniu ale to max 2-3h.

My będziemy zwiedzać Muzeum Neandertalczyka w Krapinie.

http://croatia.hr/pl-PL/Przedstawiciels ... M0Mw%3D%3D
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 13.06.2013 22:23

jara napisał(a):

Postój w Krapinie w tamtą stronę. Plitvice ewentualnie przy powrocie i wtedy bym w Krapinie nocował.
Plitvice zaliczone podczas pierwszego wyjazdu do Cro, ale żona chce jeszcze raz :wink:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 13.06.2013 22:26

dids76 napisał(a):
jara napisał(a):

Postój w Krapinie w tamtą stronę. Plitvice ewentualnie przy powrocie i wtedy bym w Krapinie nocował.
Plitvice zaliczone podczas pierwszego wyjazdu do Cro, ale żona chce jeszcze raz :wink:

No to do noclegu jeszcze kawałek z Krapiny.
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 13.06.2013 22:27

lukasz22i napisał(a):Czy w Krapinie lub okolicy jest coś ciekawego do zobaczenia? :lol: Zajeżdżamy do Apartmani Jurinjak w czwartek z rana, będziemy tam cały dzień a potem nockę...tak myślę co by tu ze sobą/rodziną zrobić? Pewnie jakąś krótką drzemkę zaliczę po dojechaniu ale to max 2-3h.

Po drzemce obowiązkowa mała biesiadka na dziedzincu i poznawanie inwentarza oraz wnuków gospodarzy (ok. 2h). Potem może skusicie się na Trakoscan.

Pozdrawiam
K
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 13.06.2013 22:29

luzio napisał(a):Chyba zaryzykuję. Daję sobie 12 godzin na dojazd do pensjonatu Frans-Josef. Jedziemy z 3-letnim synkiem, który uwielbia jazdę samochodem. Pierwszego dnia chcemy zajechać jak najdalej. To jest nasz pierwszy wyjazd. Jedziemy do Crikvenicy. Chcieliśmy wyjechać w niedzielę ale musimy przesunąć na poniedziałek- 8 lipca.

12 godzin to na ten odcinek już lepiej brzmi, i to jest w miarę realny czas, więc jak nie będzie przygód po drodze to powinieneś zdążyć dojechać w tym czasie.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 13.06.2013 22:33

jara napisał(a):No to do noclegu jeszcze kawałek z Krapiny.

Do 22 spokojnie się dokulam :wink:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 14.06.2013 05:46

dids76 napisał(a):
jara napisał(a):No to do noclegu jeszcze kawałek z Krapiny.

Do 22 spokojnie się dokulam :wink:

Tylko nie pij Dids.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone