Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Z
Cromaniak
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 12.06.2013 04:47

milosz1121 napisał(a):Mam pytanie. Jadę przez Czechy do Cro i chciałbym spać na "granicy" z Austrią w okolicy Mikulova, ma może ktoś jakiś nocleg, nie musi być jakiś ekstra ważne żeby się przespać, ale aby koszt nie przekraczał 50 zł :D ?

Ja w Euro pensjonacie w Mikulovie płacę 400koron/os , tańszej ofert nie znalazłem
zas
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zas » 12.06.2013 05:44

Witam,
ja nocowałem w Nagykanizsa w http://herkulespanzio.hu/, właścicielką jest Polką, mąż Węgier ale też mówi po polsku. Płaciłem 15euro/os, za dziecko bez osobnego łóżka nie płaciłem.
A i lepiej dzwonić niż mailować.

Pozdrawiam
Krzysztof66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof66 » 12.06.2013 07:13

Zas, napisz coś więcej na temat tego miejsca. Za nieco ponad dwa tygodnie też będę korzystał z noclegu w tym pensjonacie.
zas
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zas » 12.06.2013 15:52

Jest ok, czysto. W sąsiedztwie jest plac zabaw dla dzieci. Za dodatkowe 5euro można korzystać z kuchni - mikrofala, lodówka, naczynia. Parking przed domem.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 12.06.2013 16:03

darek1 napisał(a):
milosz1121 napisał(a):Mam pytanie. Jadę przez Czechy do Cro i chciałbym spać na "granicy" z Austrią w okolicy Mikulova, ma może ktoś jakiś nocleg, nie musi być jakiś ekstra ważne żeby się przespać, ale aby koszt nie przekraczał 50 zł :D ?

Tak de facto to trudno o nocleg chyba, że z koleżanką o wyszminkowanych ustach ale za 150 za koleżankę i 50 za nocleg. Wrażenia niezapomniane.

hehhehe... no za 50pln to trudno :roll:
emi13214
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emi13214 » 12.06.2013 16:46

My z Poznania jedziemy w okolice Dubrownika i cała trasę dzielimy na pół. Nocleg przewidujemy nad Balatonem. Mamy kilka sprawdzonych Campingów nad samym jeziorem. Nie odmawiamy sobie kąpieli w ciepłym jeziorze ( nie przeszkadza mi kolor jego wody!), następnie zaopatrujemy się w pyszne węgierskie jedzonko ( paprikaszkolbasz, batoniki Turorudi i jeszcze kilka miejscowych przysmaków) oraz wina z okolic Badacsony,a następnego dnia autostradami: węgierską oraz chorwacką jedziemy do celu.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 12.06.2013 17:21

Z napisał(a):

Ja w Euro pensjonacie w Mikulovie płacę 400koron/os , tańszej ofert nie znalazłem

My w Euro Pension za 2 dorosłe osoby i dziecko + śniadanie, płacimy 775 Koron .
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 12.06.2013 18:31

Co to jest ten paprikaszkolbasz :?: :?: :?:
milosz1121
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) milosz1121 » 12.06.2013 18:53

Madzik68 napisał(a):
Z napisał(a):

My w Euro Pension za 2 dorosłe osoby i dziecko + śniadanie, płacimy 775 Koron .

A można jakiś kontakt do tego " Euro Pension"; )?
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 12.06.2013 19:13

Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 12.06.2013 19:17

darek1 napisał(a):Co to jest ten paprikaszkolbasz :?: :?: :?:

...chyba kiełba paprykowa :D coś mi tak :D instynkt podpowiada :D
milosz1121
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) milosz1121 » 12.06.2013 19:20

dzięki :)!
emi13214
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emi13214 » 12.06.2013 19:59

darek1 napisał(a):Co to jest ten paprikaszkolbasz :?: :?: :?:

Wrzuć do Googl'i, to się dowiesz
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 12.06.2013 21:12

kiełbasa z papryką.
eltori
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) eltori » 12.06.2013 21:57

martika71 napisał(a):My jedziemy z Elbląga,2 lata temu spaliśmy w Czechach- Breclav. Teraz znajomi namawiają nas na przejazd przez Węgry,podobno krócej,nie wiemy czy się zdecydować,bo drogę przez Czechy już znamy.Na Węgrzech podobno długo jedzie się zwykłymi drogami .Jedziemy do Makarskiej.

My zawsze jeździliśmy przez Węgry - też z Elbląga. Jechaliśmy A1 przez Łódź, na Żywiec, Węgierską Górkę, Zwardoń, na Bratysławę, Budapeszt i potem już Cro. W zeszłym roku jechaliśmy m.in. z naszymi córkami (wtedy 8 lat i druga 5 m-cy), wyjeżdżaliśmy na noc, potem odpoczywaliśmy w Węgierskiej Górce i potem późnym popołudniem do Cro. Poplątaliśmy się tylko na obwodnicy Budapesztu. Ok. 11-tej byliśmy w Kastelu Stafilicu. Ale w poprzednich latach jeździliśmy odwrotnie tzn. wyjeżdżaliśmy wczesnym rankiem i spaliśmy w samochodzie już w Cro, albo w motelu na Węgrzech. Też super - widokowo bajka, zwłaszcza pola słonecznikowe na Węgrzech (super w czerwcu jak kwitną, a strasznie przygnębiające w sierpniu, jak stoją takie czarne i smutne). Przez Węgry można jechać w tej chwili samymi autostradami i to wg. mnie pięknymi z ładnym zapleczem sanitarnym na stacjach benzynowych i ładnymi postojami. Słowacja też (oprócz pierwszego odcinka) to autostrada (brud na stacjach benzynowych), Chorwacja to już tylko autostrada (czyściutko na stacjach benzynowych).
Pzdrv
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone