Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krzysztof66
Croentuzjasta
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof66 » 14.05.2013 15:15

Zarezerwowałem tu http://www.herkulespanzio.hu/. Przystępna cena oraz ogromna zaleta można komunikować się w języku polskim. Ja i moja rodzina nie jesteśmy wybredni więc na jedną noc na pewno da się wytrzymać. A jak znam węgierską gościnność będzie dobrze :D
macvw
Croentuzjasta
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) macvw » 14.05.2013 19:07

pasażer napisał(a):
WojteC5 napisał(a):Wielokrotnie polecany w tym temacie Gastehaus między Wiedniem a Grazem.
http://nartywaustrii.eu/de
Prowadzą go świetni ludzie, nasi rodacy, bardzo sympatyczni, miło odpocząć w tym miejscu od monotonii jazdy.
Gorąco polecam

Zarezerwowałem nocleg w Gästehaus Frans-Jozef w Mönichkirchen. Niestety musiałem zrezygnować. Pan Józef oddał całą przedpłatę. To zdecydowanie najlepsza rekomendacja dla Pana Józefa i jego pensjonatu.
Pozdrawiam

U Pani Ewy i Pana Józefa ze znajomymi /4 auta/ w połowie lipca będziemy spać po raz drugi, rewelacyjni ludzie, jedzenie, sama miejscowość. Po prostu idealne miejsce na odpoczynek w czasie podróży do Croatii :D . Pozdrav :papa:
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 15.05.2013 07:48

my u Pana Józefa będziemy spać pod koniec sierpnia w drodze powrotnej z Cro, już nie mogę się doczekać polecanej przez niektórych przyrządzanej przez niego kawy
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 15.05.2013 09:57

barti75 napisał(a):my u Pana Józefa będziemy spać pod koniec sierpnia w drodze powrotnej z Cro, już nie mogę się doczekać polecanej przez niektórych przyrządzanej przez niego kawy

a my jak dobrze pójdzie to już 1-go czerwca :mrgreen:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.05.2013 10:16

barti75 napisał(a):my u Pana Józefa będziemy spać pod koniec sierpnia w drodze powrotnej z Cro, już nie mogę się doczekać polecanej przez niektórych przyrządzanej przez niego kawy

Na czym ten fenomen polega?
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 15.05.2013 10:33

FUX napisał(a):Na czym ten fenomen polega?

podobno u Pana Józefa jest rewelka kawa, którą sam w jakiś sposób przyrządza(przynajmniej gdzieś tak wyczytałem, a ile w tym prawdy nie mam pojęcia :?: ), ale nie omieszkam tego sprawdzić nocując u niego z końcem sierpnia, więc wtedy napiszę czy ta kawa to faktycznie taka rewelka.
edajta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edajta » 15.05.2013 13:14

A ja potrzebuje noclegu w drodze powrotnej z CRO . Może coś na końcu węgier lub słowacja. Jedziemy do Białegostoku z małym dzieckiem i musimy mieć nocleg. W tamtą strone będziemy nocować nad Balatonem, cos znajdziemy bo to czerwiec będzie.Proszze o porady
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 15.05.2013 14:28

edajta napisał(a):A ja potrzebuje noclegu w drodze powrotnej z CRO . Może coś na końcu węgier lub słowacja. Jedziemy do Białegostoku z małym dzieckiem i musimy mieć nocleg. W tamtą strone będziemy nocować nad Balatonem, cos znajdziemy bo to czerwiec będzie.Proszze o porady

na Węgrzech to spróbuj może u polecanej Pani Teresy, jeśli idzie o Słowacje to może Stary Smokowiec, parę lat temu nocowaliśmy, tam przez czysty przypadek i było OK nie mam pojęcia jak teraz tam, tylko że to już praktycznie Polska więc nie wiem czy dacie rade tam dojechać wracając z Chorwacji.
MARK1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MARK1 » 15.05.2013 16:52

Z napisał(a):Próbuję w tym temacie znależć namiar na kwaterę w Mikulovie którą ktoś polecał lecz nie bardzo mi to wychodzi więc może pomożecie w poszukiwaniu kwatery na jedną noc w tej miejscowości?,potrzebuję tylko najlepiej zamykanego parkingu.

Mikulov: Pension Alva - nocowałem w maju 2013 b. dobre warunki, właściciel ok. namiar bez problemu przez google, jeśli problem proszę o maila do mnie podam szczegóły
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 15.05.2013 17:40

MARK1 napisał(a):
Z napisał(a):Próbuję w tym temacie znależć namiar na kwaterę w Mikulovie którą ktoś polecał lecz nie bardzo mi to wychodzi więc może pomożecie w poszukiwaniu kwatery na jedną noc w tej miejscowości?,potrzebuję tylko najlepiej zamykanego parkingu.

Mikulov: Pension Alva - nocowałem w maju 2013 b. dobre warunki, właściciel ok. namiar bez problemu przez google, jeśli problem proszę o maila do mnie podam szczegóły

Można kontaktować się w języku ojczystym?
edajta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edajta » 16.05.2013 08:26

CZy u PAni Teresy trzeba jakaś zaliczke wysyłać? Ile kosztuje pokój 2 osobowy?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.05.2013 10:28

edajta napisał(a):CZy u PAni Teresy trzeba jakaś zaliczke wysyłać? Ile kosztuje pokój 2 osobowy?

Nie trzeba wpłacać zaliczki, ale trzeba zadzwonić i uzgodnić terminy noclegów, ilość osób oraz godzinę przyjazdu.
Nocleg u pani Teresy kosztuje 12 euro od osoby, kolacje i śniadania we własnym zakresie :idea:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.05.2013 13:22

Janusz Bajcer napisał(a):Nocleg u pani Teresy kosztuje 12 euro od osoby, kolacje i śniadania we własnym zakresie :idea:

Smaczne śniadanie można zjeść w pobliskiej restauracji Platan, Pani Teresa wytłumaczy jak dojechać. Można płacić kartą (przynajmniej w 2012 tak było).
edajta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edajta » 16.05.2013 14:27

Dziekuje za odpowiedz, a proszę powiedzieć czy płaci się w euro? I czy daleko od Balatonu? Będę z dzieckiem i chciałabym zostawić męza po południu żeby pospał a my byśmy poszły nad balaton?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.05.2013 14:49

Pani Teresie w euro gotówką, kartą w Platanie (albo forintami). Nad Balaton nie jest bardzo blisko - jakieś 1,5 km o ile pamiętam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone