Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Z
Cromaniak
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 02.05.2013 17:00

Dzięki za namiar lecz gdzieś na forum obiło mi się o oczy o jakiejś kobitce z bodajże Mikulova z którą można po Polsku poszprechać ponieważ z językami jestem na bakier,Rosyjskiego mnie uczyli.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 02.05.2013 22:29

Z napisał(a):Dzięki za namiar lecz gdzieś na forum obiło mi się o oczy o jakiejś kobitce z bodajże Mikulova z którą można po Polsku poszprechać ponieważ z językami jestem na bakier,Rosyjskiego mnie uczyli.

W Mikulovie mamy dwa pensjonaty sprawdzone, do obu pisaliśmy w naszym ojczystym języku, gospodarze pisali po czesku, z tłumaczeniem nie było problemów nigdy :) zawsze wszystko dogadane :D
Szymon1277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szymon1277 » 02.05.2013 22:32

canela napisał(a):
Saragas napisał(a):Witam, ja jadąc ze Szczecina do Zavali spałem w apartamentach Jurinjak w Krapinie(dokładnie Rodoboj).

Szczerze polecam, przemiły właściciel:
http://jurinjak.net

Właśnie mam zamiar zarezerwować tam pokój, włąściciel nie wymaga zaliczki, czy aby na pewno pokój będzie na mnie czekał? Też nie wymagali od Ciebie zaliczki?

Witam,

również zaklepałem tam nocleg - na 6 lipiec, zaliczki nie płaciłem, mam nadzieję że pokoje będą czekać 8O
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 03.05.2013 07:30

Madzik68 napisał(a):
Z napisał(a):Dzięki za namiar lecz gdzieś na forum obiło mi się o oczy o jakiejś kobitce z bodajże Mikulova z którą można po Polsku poszprechać ponieważ z językami jestem na bakier,Rosyjskiego mnie uczyli.

W Mikulovie mamy dwa pensjonaty sprawdzone, do obu pisaliśmy w naszym ojczystym języku, gospodarze pisali po czesku, z tłumaczeniem nie było problemów nigdy :) zawsze wszystko dogadane :D

Moglibyście przesłać namiar?,może któryś z nich ma zamykany parking?,będę wiózł sprzęt na przyczepce i nie chce mi się jej rozpakowywać-zresztą gdzie miałbym to składować :D
indicolite
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) indicolite » 03.05.2013 08:52

czy ktoś z was dysponuje może adresem email do oekotel GRAZ?
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 03.05.2013 08:58

http://www.penzionruze.cz/ tu nocowaliśmy kilkakrotnie, ale nie wiem czy nadal polecać, bo od kilku miesięcy nie mam kontaktu z właścicielami, nie odpowiedział na meila . A poza tym parking niby zamykany a zdarzały się włamania do samochodów .
http://www.pensioneuro.cz/pl/ tu spaliśmy raz, i będziemy w drodze powrotnej . Dużo większy komfort w pokojach niż w "ruze" ale nie pamiętam czy zamykają parking :(
myślę, że zawsze można zapytać właścicieli
:papa:
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 03.05.2013 09:17

Madzik68 napisał(a):http://www.penzionruze.cz/ tu nocowaliśmy kilkakrotnie, ale nie wiem czy nadal polecać, bo od kilku miesięcy nie mam kontaktu z właścicielami, nie odpowiedział na meila . A poza tym parking niby zamykany a zdarzały się włamania do samochodów .
http://www.pensioneuro.cz/pl/ tu spaliśmy raz, i będziemy w drodze powrotnej . Dużo większy komfort w pokojach niż w "ruze" ale nie pamiętam czy zamykają parking :(
myślę, że zawsze można zapytać właścicieli
:papa:

Niby napisali że parking strzeżony więc niech pilnują,chyba skuszę się na ten pensjonat
Szymon1277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szymon1277 » 03.05.2013 22:03

indicolite napisał(a):czy ktoś z was dysponuje może adresem email do oekotel GRAZ?

proszę

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

pzdr 8)
zibi70
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibi70 » 03.05.2013 23:04

Szymon1277 napisał(a):
canela napisał(a):
Saragas napisał(a):Witam, ja jadąc ze Szczecina do Zavali spałem w apartamentach Jurinjak w Krapinie(dokładnie Rodoboj).

Szczerze polecam, przemiły właściciel:
http://jurinjak.net

Właśnie mam zamiar zarezerwować tam pokój, włąściciel nie wymaga zaliczki, czy aby na pewno pokój będzie na mnie czekał? Też nie wymagali od Ciebie zaliczki?

Witam,

również zaklepałem tam nocleg - na 6 lipiec, zaliczki nie płaciłem, mam nadzieję że pokoje będą czekać 8O

Spokojnie będą czekać pokoje.
Korzystałem kilka razy ,moi znajomi też skorzystali ,a i w tym roku też mam już tam zarezerwowany nocleg w dwie strony .
indicolite
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) indicolite » 04.05.2013 07:40

Szymon1277 napisał(a):
indicolite napisał(a):czy ktoś z was dysponuje może adresem email do oekotel GRAZ?

proszę

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

pzdr 8)

dziękuję już też się dogrzebałam na tej ich stronie, napisałam i czekam na odpowiedź :)
ewaz80
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewaz80 » 11.05.2013 07:42

Witam :) będziemy jechać z Tomaszów Lubelski - do Makarska, planujemy 1 nocleg tranzytowy w Karlovac, bardzo proszę o namiary, chyba, że polecacie nocleg w innej miejscowości....?chcemy jechać max 10-11 godz. na 1 nocleg,a później dalej do Makarskiej
ps. wyjazd za 2 tygodnie:):)
Patroniusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patroniusz » 11.05.2013 16:24

Z Tomaszowa Lub do Karlovaća za 10 godz?Ciężko będzie.....
Nogownik
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nogownik » 13.05.2013 16:25

Mam problem z zarezerwowaniem noclegu nad Balatonem w drodze do Chorwacji. Wysłałem już kilkanaście zapytań pod różne adresy, znalezione głównie na stronie noclegguru.pl. Niestety bez rezultatu. Dostałem nawet maila od obsługi portalu noclegguru.pl informującego, że trudno będzie coś znaleźć na jedną noc. Dopiero przed samym terminem właściciele kwater mają jasność co do rezerwacji długoterminowych i ewentualnie wynajmują coś na jedną noc, kiedy mają akurat wolne "okienko".
Dodam, że jedziemy do Chorwacji w 6 osób i chcemy przenocować nad Balatonem.
Macie może jakieś rady odnośnie noclegu nad Balatonem? Czy jazda w ciemno na początku lipca nie jest zbyt ryzykowna?
W zeszłym roku pojechaliśmy za jednym zamachem i nie mamy zamiaru tego powtarzać :) .
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 13.05.2013 17:56

Teresa Bodo tel.0036306181679 Polka, która wyszła za Węgra.
Koroshegy koło Balatonfoldvar nad Balatonem
Ut. Dózsa Gyorgy 30 b

Rozmawiaj i rezerwuj po polsku. Sprawdzone - na forum jest kilka opinii i relacji z pobytu u Pani Teresy Bodo, nawet zdjęć - szukaj. Osobiście nocowałem u niej w ubiegłym roku. Nawet w tym temacie jest relacja z pobytu u niej, :papa:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 14.05.2013 11:13

WojteC5 napisał(a):Wielokrotnie polecany w tym temacie Gastehaus między Wiedniem a Grazem.
http://nartywaustrii.eu/de
Prowadzą go świetni ludzie, nasi rodacy, bardzo sympatyczni, miło odpocząć w tym miejscu od monotonii jazdy.
Gorąco polecam

Zarezerwowałem nocleg w Gästehaus Frans-Jozef w Mönichkirchen. Niestety musiałem zrezygnować. Pan Józef oddał całą przedpłatę. To zdecydowanie najlepsza rekomendacja dla Pana Józefa i jego pensjonatu.
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone