Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
szabranek
Podróżnik
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) szabranek » 24.03.2013 12:27

Witam ja w drodze do Chorwacji śpię tu: www.gostisce-majolka.com Gostisce Majolka
Mirko Bracic sp.
Jurovci 1B
2284 Videm pri ptuju
T: +386 2 764 21 11
F: +386 5 972 08 36
E: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
czlowiek_bigos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) czlowiek_bigos » 25.03.2013 19:09

slawko123 napisał(a):Zajechaliśmy koło północy, wpisaliśmy kod, skrzyneczka się otwarła i rzeczywiście klucze czekały na nas.

Chyba faktycznie tak się to odbywa (dzięki za info). Po zaangażowaniu tłumacza w korespondencję mam finalnie taką informację z Oekotel-a (Wiedeń):

W nawiązaniu do Państwa maila dotyczącego rezerwacji – możemy zapewnić Państwu rezerwację w dniu przyjazdu maks. do godz. 16.00 – w związku z tym prosimy o przybycie do tego czasu.
Uwaga: w przypadku przewidywanego późniejszego przybycia prosimy o telefoniczne poinformowanie naszej recepcji - w dniu przyjazdu przed godz.. 16.00.
Recepcja czynna jest do godz. 22.00. W ramach wyjątku możemy zostawić dla Państwa klucz na zewnątrz, w niebieskiej skrzynce.
Cieszymy się możliwości goszczenia Państwa w naszym OEKOTEL-u.
fotograf123
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fotograf123 » 26.03.2013 20:05

Witam jak by ktoś jechał do Cro przez Węgry i miał zamiar nocować to polecam

http://www.facebook.com/pages/Mississip ... 18?fref=ts

Fajny Motelik który właśnie zarezerwowałem po raz drugi. Do właścicielki piszcie po niemiecku a najlepiej po Węgiersku używając google tłumacza. Polecam....
lichy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lichy » 27.03.2013 19:09

czlowiek_bigos napisał(a):Wiele osób wypowiadało się, że w oekotelu, po 16-tej bez problemu można przyjechać, jeżeli się zadzwoni wcześniej. A próbował ktoś po 22-giej? Z lektury forum wnioskuję, że po tej godzinie zamykają i nie wiem - idą do domu?

W zeszłym roku miałem zarezerwowany Oekotel w Grazu na drogę powrotną. Jechałem z Podobuče, więc pewnym było, że nie zdążę przed 16, dlatego już z trasy zadzwoniłem do Oekotelu i powiedziałem, że dojadę gdzieś około 21. Pani z recepcji powiedziała, że kein problem i że mogę się nie śpieszyć.
Niestety w okolicach Krapiny zrobił się taki korek na autostradzie, że po jakimś czasie stania i posuwania się w żółwim tempie wiedziałem już, że nie zdążę na 22 do Grazu. Po pokonaniu granicy HR - SLO stwierdziłem jednak, że może dam radę i nacisnąłem na gaz... ...pod Oekotel dojechałem ok. 22:20 i ku mojemu zaskoczeniu zastałem go otwartego z panią czekającą na mnie (tak mi się wtedy zadwało :D ). Po zameldowaniu się, zapłaceniu i odebraniu kluczy wyszedłem na parking po resztę rodziny i w drzwiach zderzyłem się z ~50 turystami z Rosji.
Okazało się, że to właśnie na nich czekała pani recepcjonistka, a oni "jechali" w tym samym korku, co ja. :lol:
czlowiek_bigos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) czlowiek_bigos » 27.03.2013 19:20

Czyli trochę fuks?
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 27.03.2013 22:32

I niezły bigos... :lol: :wink:
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 29.03.2013 07:45

Witam
polecicie coś na jeden nocleg na Słowenii (kilka postów wyżej jest Gostisce Majolka, na pewno wybadam)
Początkowo miał być OEK Graz jak rok temu ale dojadę dalej.
Dwie osoby, jedna noc, najlepiej w okolicach Ptuj lub ciut dalej, z pominięciem autostrady, rano śniadanko, niedrogo, czysto :hut:

Dziękuję za podpowiedzi i życzę Wam Wesołych Świąt
marcylrex
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcylrex » 06.04.2013 14:01

mam pytanie związane z przejazdem po autostradach:
czy na miejscach odpoczynku przy autostradzie mogę odpocząć (przespać się ) w drodze, tak legalnie i bezpiecznie?
Chodzi mi o drogi na terenie Chorwacji i na dojeździe do niej na Węgrzech.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.04.2013 14:12

jackuc napisał(a):Witam
polecicie coś na jeden nocleg na Słowenii (kilka postów wyżej jest Gostisce Majolka, na pewno wybadam)
Początkowo miał być OEK Graz jak rok temu ale dojadę dalej.
Dwie osoby, jedna noc, najlepiej w okolicach Ptuj lub ciut dalej, z pominięciem autostrady, rano śniadanko, niedrogo, czysto :hut:

Dziękuję za podpowiedzi i życzę Wam Wesołych Świąt

http://www.ptuj.info/index.php/en/accommodation.html
http://maribor-pohorje.si/prenocisca.aspx
http://www.potocnik.si/ tu nocowałem swego czasu, jak dla mnie dobre miejsce.
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 06.04.2013 14:35

Dzięki za info w międzyczasie zarezerwowałem Majolkę :-)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.04.2013 15:47

jackuc napisał(a):Dzięki za info w międzyczasie zarezerwowałem Majolkę :-)

Oki, może będzie dla innych.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 08.04.2013 21:15

My dwa lata z rzędu śpimy chyba w PTUJ na słoweni. Chwila drogi przed granicą. Standard naprwdę bardzo ładny. Nie jeden apartament w Wawce by się powstydzil. Obsługa miła i śniadanie w cenie. 5o euro za dwie osoby. Moim zdaniem to przyzwoita kasa. W tym roku też będziemy spać w PTUJ ew. pociagniemy dalej i pokimamy już w Cro. Tylko z tego co tu przeczytałem to z hotelami przy nowej autostradzie w cro jest kiepawa sprawa. Może ktoś nam cos podpowiedzieć gdzie szukać jakiegoś hotelu przy drodze w stronę splitu? Ma ktoś jakieś doświadczenia w w/w sprawie i może coś polecić??? PZDRO :papa:
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 09.04.2013 06:26

Słuchajcie jak rozumiem nic się nie zmieniło tj granica Chorwacja - Słowenia dla obywateli UE normalnie jak dotychczas ?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 09.04.2013 06:27

jackuc napisał(a):Słuchajcie jak rozumiem nic się nie zmieniło tj granica Chorwacja - Słowenia dla obywateli UE normalnie jak dotychczas ?

A co mogłoby się zmienić?
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 09.04.2013 06:28

No Chorwacja chyba jakoś lada moment wchodzi do UE o ile się nie mylę ....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone