Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad
napisał(a) lichy » 27.03.2013 19:09
czlowiek_bigos napisał(a):Wiele osób wypowiadało się, że w oekotelu, po 16-tej bez problemu można przyjechać, jeżeli się zadzwoni wcześniej. A próbował ktoś po 22-giej? Z lektury forum wnioskuję, że po tej godzinie zamykają i nie wiem - idą do domu?
W zeszłym roku miałem zarezerwowany Oekotel w Grazu na drogę powrotną. Jechałem z Podobuče, więc pewnym było, że nie zdążę przed 16, dlatego już z trasy zadzwoniłem do Oekotelu i powiedziałem, że dojadę gdzieś około 21. Pani z recepcji powiedziała, że kein problem i że mogę się nie śpieszyć.
Niestety w okolicach Krapiny zrobił się taki korek na autostradzie, że po jakimś czasie stania i posuwania się w żółwim tempie wiedziałem już, że nie zdążę na 22 do Grazu. Po pokonaniu granicy HR - SLO stwierdziłem jednak, że może dam radę i nacisnąłem na gaz... ...pod Oekotel dojechałem ok. 22:20 i ku mojemu zaskoczeniu zastałem go otwartego z panią czekającą na mnie (tak mi się wtedy zadwało
). Po zameldowaniu się, zapłaceniu i odebraniu kluczy wyszedłem na parking po resztę rodziny i w drzwiach zderzyłem się z ~50 turystami z Rosji.
Okazało się, że to właśnie na nich czekała pani recepcjonistka, a oni "jechali" w tym samym korku, co ja.