Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Saragas
Podróżnik
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) Saragas » 28.02.2013 08:57

Witam, ja jadąc ze Szczecina do Zavali spałem w apartamentach Jurinjak w Krapinie(dokładnie Rodoboj).

Szczerze polecam, przemiły właściciel:
http://jurinjak.net
Tomek69
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek69 » 28.02.2013 12:02

alessandro1977 napisał(a):Nie wiem dokładnie o który Ci chodzi ale może to Ci pomoże:
gdzie-spac-w-drodze-do-hr-i-z-powrotem-mapa-t39317.html

Niestety na tej mapie go nie ma.
Przeczytałem wszystkie strony i nic na jego temat nie znalazłem.
To jest w miarę nowy obiekt , jadąc na południe w kier Zadaru-Splitu, jest po lewej stronie A1.
Samotny dość duży budynek zaraz przy autostradzie.
Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.02.2013 16:42

Ja z kolei szukam nazwy hotelu w przeciwną stronę, za rozgałęzieniem już Rijeka/Split...hotel jest nowy, ruszył rok temu i jest drewniany...przetrzepałem już wszystko i nic...w tym roku muszę wziąć wizytówkę z tego hotelu...widać jednak, że z aktualizacją niektórych rzeczy maja problem :evil: ...pozdrawiam !
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.02.2013 19:28

A street view?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.02.2013 21:46

FUX napisał(a):A street view?

Też nie ma - ani tego, którego szukam ja ani tego o który chodzi koledze bo już chyba kumam, który on ma na myśli...
Tomek69
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek69 » 04.03.2013 12:34

Tomek69 napisał(a):Witam Wszystkich.
To mój pierwszy post ale jestem wielkim fanem strony, a zwłaszcza wątku "trasy, noclegi..."
W tym roku ( mam nadzieję, że dojdzie do skutku) będzie to nasz 11-ty wyjazd.
Liczę na to, że ktoś z Państwa mi pomoże. Poszukuję namiarów na motel ( całkiem nowy, chyba funkcjonuje drugi rok ),który wybudowano na A1 w kierunku Zadaru ( jadąc na południe jest po lewej stronie autostrady obok stacji benzynowej - samotny budynek na skale). Niestety w zeszłym roku wracając zagapiłem się i przejechałem do niego zjazd. Kilka razy spaliśmy w Letenye ale tym razem planujemy podjechać trochę dalej.
Pozdrawiam.

Witam ponownie.
Udało mi się namierzyć hotel o którym pisałem.
Jest on zaraz za tunelem Sveti Rok ( 228 km A1 ) jadąc na południe po lewej stronie, różowy, nowy budynek.
Pomysł z poszukiwanie podsunął mi kolega piszący powyżej o Street View. Pół godziny poszukiwań i sukces.
Na austriackiej stronie miłośników Chorwacji znalazłem jego nazwę i nr telefonu, Velebitska kraljica.
Pozdrawiam.
komanch
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komanch » 04.03.2013 12:42

Próbuję namierzyć na mapie pensjonat Pana Józefa, street view póki co niestety nie ogarnia w Austrii, powiedzcie mi czy on znajduje się w tym miejscu?
https://maps.google.pl/maps?q=N47+30+46,+E16+2+15&hl=pl&sll=47.812809,16.194878&sspn=0.089688,0.219727&t=m&z=16&iwloc=A
Obrazek
sezamek1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sezamek1 » 04.03.2013 22:12

Witam,

Poszukuję polecanego noclegu na jedną noc nad Balatonem, najchętniej miasta - Siofok, Zamardi, Balatonboglar. 2 osoby dorosłe + 1 dziecko.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 05.03.2013 08:30

sezamek1 napisał(a):Witam,

Poszukuję polecanego noclegu na jedną noc nad Balatonem, najchętniej miasta - Siofok, Zamardi, Balatonboglar. 2 osoby dorosłe + 1 dziecko.

W Balatonfoldvar/ Koroshegy u Pani Teresy Bodo, polką z pochodzenia więc z językiem nie ma problemów. Podaje tel. kontaktowy
0036306181679. Pozdrawiam

Cena z września 2012 - 12 euro
sezamek1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sezamek1 » 07.03.2013 22:02

darek1 napisał(a):
sezamek1 napisał(a):Witam,

W Balatonfoldvar/ Koroshegy u Pani Teresy Bodo, polką z pochodzenia więc z językiem nie ma problemów. Podaje tel. kontaktowy
0036306181679. Pozdrawiam

Cena z września 2012 - 12 euro

Witam,

Dziękuję za odp. 12 euro to jak rozumiem za osobę dorosłą, a ile za dziecko? Czy śniadanie jest w cenie? Jakie są warunki u Pani Teresy Bodo? Czy istnieje jakaś stronka internetowa?
Interesuje mnie typowy nocleg tranzytowy do lub z Chorwacji.
Szymon1277
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szymon1277 » 07.03.2013 22:21

Saragas napisał(a):Witam, ja jadąc ze Szczecina do Zavali spałem w apartamentach Jurinjak w Krapinie(dokładnie Rodoboj).

Szczerze polecam, przemiły właściciel:
http://jurinjak.net

Witam, posłałem zapytanie, możesz napisać jaki był koszt noclegu, ile osób?

Pozdrav Szymon
czarli
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) czarli » 08.03.2013 06:36

Szymon1277 napisał(a):
Witam, posłałem zapytanie, możesz napisać jaki był koszt noclegu, ile osób?

Pozdrav Szymon

Ja zabookowałem tam na 2013, ceny takie jak na stronie:
http://jurinjak.net/index.php?option=co ... &Itemid=60
czlowiek_bigos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) czlowiek_bigos » 10.03.2013 18:37

Wiele osób wypowiadało się, że w oekotelu, po 16-tej bez problemu można przyjechać, jeżeli się zadzwoni wcześniej. A próbował ktoś po 22-giej? Z lektury forum wnioskuję, że po tej godzinie zamykają i nie wiem - idą do domu?
Pytam, bo przypuszczam, że uda mi się dojechać dopiero między 22-gą a 23-cią?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.03.2013 18:48

Nie pamiętam, czy akurat u nich działa system zbliżony do tego w F1; płacisz kartą, dostajesz kod do drzwi i już.
Kiedyś na 100% były klasyczne klucze. Tyle, że my spaliśmy ostatni raz w 2007 lub 2008.

Lepiej wyjechać kilka godzin wcześniej z Pszczyny. W 6h możesz nie dojechać zwłaszcza w piątek.
czlowiek_bigos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) czlowiek_bigos » 10.03.2013 20:51

Planuję akurat oekotela w Wiedniu - to są 4 godziny teoretycznie. Praca może nie pozwolić na wyjazd wcześniejszy niż o 18-tej, a teroria w piątek faktycznie może się przeciągnąć, dlatego pytam.
Pisałem do nich maila z pytaniem czy ktoś poczeka w przypadku, gdybym do 22-giej nie dotarł, ale za cholerę nie rozumiem odpowiedzi:

moje pytanie:
I've got a a question about the hours of our arrival.
It is very probable, we will need to stay at work in day of our arrival to the 6 p.m., so we would can arrive to yours hotel not earlier than 9.30 p.m., but it could be possible we come after the 10 p.m. (about 10.30 - 11.00 p.m. I suposse).
Is it possible, a somebody wait for us after 10 p.m to let us to enter to the hotel?

Ich odpowiedź:
Hello,
We ask them on the day of arrival to call us. The reception is're 10 clock evening offen.
Wenn they not do that until this time please call on the day of arrival the reception

że niby kogo zapytają? I że kto nie może zrobić tego do tego czasu?

Przypuszczam, że ich i mój angielski dawno temu się zatrzymał w rozwoju na niskim poziomie i boję się niedogadania.
Pewnie mieli na myśli, żeby śmiało jechać i tylko zadzwonić do nich, gdybyśmy mieli nie dojechać do 22-giej, ale zaprawdę pewności nie mam, mam za to obawy, że się jeszcze bardziej zapętlimy przy dalszej wymianie maili.

Dlatego ponawiam pytanie: czy komuś zdarzało się ostatnio dojechać tam po 22-giej? albo próbował i się nie udało?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone