Cayman napisał(a):...mam 60l (wchodzi 52), przy jeździe 110-120km/h przejechałem z Mikulova do Umagu robiąc 611km (czyli wyszło ok 8,3l/100l) przy 5 osobach i załadowanym po brzegi bagażniku...na instalacji gazowej za którą zapłaciłem 1600pln przejechałem już 100tys km i gdyby nie LPG to pewnie nie zwiedziłbym tyle ile mi się udało ...
mpi napisał(a):Krakuscity Ty się nie zastanawiaj tylko zakładaj ja wybeclowałem 4300zł ponad rok temu i już dawno mi się zwrócił. Ale moj strasznie dużo pali więc dosyć szybko bo po 20 tys zwróciło mi się.
Tylko że teraz to nie wiadomo bo jak się wkrótce wezmą z akcyzą i za gaz to moze już tak szybko się nie zwrócić...
pyciaq napisał(a):Nie chce zasmiecac forum,ale poczekaj poczekaj lpg pojdzie w gore ale juz powoli wchodzi alternatywa. instalacje na gaz ziemny. Autko go pali tyle co benzyny np. 8L/100 PB to 8L/100 CNG. Instalacje moze i beda drozsze ale cena tego gazu waha sie od 1,20 do 1,30 zł narazie. W Europie sa stacje, we Włoszech jeździ juz ok 10000 aut. Podobno bede produkowane auta juz zamiast na PB to na CNG i bedzie mozna sobie wybierac czy chce sie autko na PB czy CNG. Ziorniki w tych autach beda umieszczane pod autem. Wiecej info mozna znalesc w internecie. Co do Krakowa to juz bylem w firmie gdzie montuja takie instalacje(jak narazie nie ma chetnych ze wzgledu na trudnosci z tankowaniem). W Kraku sa jak narazie 2 stacje z tego co slyszalem.
Pozdro,
Pyciaq
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi