pyciaq napisał(a):Nie chce zasmiecac forum,ale poczekaj poczekaj lpg pojdzie w gore ale juz powoli wchodzi alternatywa. instalacje na gaz ziemny. Autko go pali tyle co benzyny np. 8L/100 PB to 8L/100 CNG. Instalacje moze i beda drozsze ale cena tego gazu waha sie od 1,20 do 1,30 zł narazie. W Europie sa stacje, we Włoszech jeździ juz ok 10000 aut. Podobno bede produkowane auta juz zamiast na PB to na CNG i bedzie mozna sobie wybierac czy chce sie autko na PB czy CNG. Ziorniki w tych autach beda umieszczane pod autem. Wiecej info mozna znalesc w internecie. Co do Krakowa to juz bylem w firmie gdzie montuja takie instalacje(jak narazie nie ma chetnych ze wzgledu na trudnosci z tankowaniem). W Kraku sa jak narazie 2 stacje z tego co slyszalem.
Pozdro,
Pyciaq
mpi napisał(a):walidom napisał(a):a propo ciśnienie w takim zbiorniku to około 200 at.
będzie spore bum jak pizgnie
krakuscity napisał(a):mpi napisał(a):walidom napisał(a):a propo ciśnienie w takim zbiorniku to około 200 at.
będzie spore bum jak pizgnie
To ja pier.... wolę benzynę.
Pozdrawiam
Yellow6 napisał(a):A ja mam Nubirę z najtańszą instalacją gazową - 1400PLN. Jak w tym roku przed wyjazdem do chorwacji pojechałem na przegląd (pierwszy raz od wstawienia , coś ok 50 tys km przebiegu) to w parowniku takiej lepkiej smoły byłe 1/3 objętości. To, że filtr przeszedł taki przebieg to mój mechanik okresilił jako cud. Ale nigdy do tej pory nie miałem najmniejszych kłopotów z jej działaniem. Raz tylko padła pompa paliwa ale ja mogę auto zapalić na gazie i tak jeździłem przez tydzień.
walidom napisał(a):Yellow6 napisał(a):A ja mam Nubirę z najtańszą instalacją gazową - 1400PLN. Jak w tym roku przed wyjazdem do chorwacji pojechałem na przegląd (pierwszy raz od wstawienia , coś ok 50 tys km przebiegu) to w parowniku takiej lepkiej smoły byłe 1/3 objętości. To, że filtr przeszedł taki przebieg to mój mechanik okresilił jako cud. Ale nigdy do tej pory nie miałem najmniejszych kłopotów z jej działaniem. Raz tylko padła pompa paliwa ale ja mogę auto zapalić na gazie i tak jeździłem przez tydzień.
to masz wielkie szczęście!!!!!!!!!!!!!
a ja pecha cholera moje autko za duzo pali tego gazu i teraz benzynki przetem tylko wąchało a teraz łyka chyba sie rozbestwiło
Myśle ze ci co mi montowali gaz coś popiepszyli z inst.elektryczną tj.z komputerkiem
Trebor napisał(a):walidom napisał(a):Yellow6 napisał(a):A ja mam Nubirę z najtańszą instalacją gazową - 1400PLN. Jak w tym roku przed wyjazdem do chorwacji pojechałem na przegląd (pierwszy raz od wstawienia , coś ok 50 tys km przebiegu) to w parowniku takiej lepkiej smoły byłe 1/3 objętości. To, że filtr przeszedł taki przebieg to mój mechanik okresilił jako cud. Ale nigdy do tej pory nie miałem najmniejszych kłopotów z jej działaniem. Raz tylko padła pompa paliwa ale ja mogę auto zapalić na gazie i tak jeździłem przez tydzień.
to masz wielkie szczęście!!!!!!!!!!!!!
a ja pecha cholera moje autko za duzo pali tego gazu i teraz benzynki przetem tylko wąchało a teraz łyka chyba sie rozbestwiło
Myśle ze ci co mi montowali gaz coś popiepszyli z inst.elektryczną tj.z komputerkiem
A wiesz, dlaczego padła ci pompa paliwa? Dawno to było? A wiesz, że następna pojeździ najwyżej 12 miesięcy? Też mam nubirę na gazie to wiem. Chcesz wiedzieć, dlaczego?
walidom napisał(a):Krakuscity przez Bosnie z minami nie boisz sie przejechac a przezywasz 200 at
on tak zawsze coś pierdyknie byle co napisać
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi