Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie są najładniejsze plaże w Chorwacji?

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dziadek
Turysta
Re: plaże

Nieprzeczytany postnapisał(a) dziadek » 26.06.2005 19:00

joanna000 napisał(a):A ja polecam plażę na wyspach, a w szczególności plażę na wyspie Hvar

W Omisiu, a w szczególności za Omisiem całkiem ciekawe miejsca do plażowania(byłem tam 19 lat temu, może teraz się zmieniło)
Nie polecam za to plaż na wyspie Rab, zawiodłem się i to bardzo.
Adam K
Podróżnik
Brela

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam K » 29.06.2005 16:11

Michal S. napisał(a):Cała zatoka Makarska jest super.

Ja jeżdzę do Baska Voda i Brela.
[/img]

A czy znasz jakąś fajną plażę naturystyczną w Breli albo Baśce?
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 30.06.2005 20:16

Jak się jedzie z Sucuraju do Hvaru, to jakieś dwadzieścia parę km przed Hvarem jest fajna zatoczka wprawdzie z betonową wylewką, pozostałość po jakimś starym ośrodku wczasowym, super przejrzysta woda, piękny lazurek. Zatrzymaliśmy się tam po drodze w celu ochłody, wchodzimy, a dwa metry od kamienistego zejścia pod wodą znajduje się... piasek! :-O Fajne miejsce do popływania z maską.
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 02.07.2005 11:22

Dla mnie numer1 plaz CRO to zdecydowanie plaze BRELI.PUNTA RATA i mala plaza w dzielnicy Podrace.
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 06.07.2005 15:56

[quote="typ"]Dla mnie najładniejsza plaza w HR jest ta w okolicach Sv. Nedjelji na Hvarze. Trzeba pojśc wybrzeżem ze Sv Nedjelji w strone Jagodnej, najpierw trafia się na plaze "ogólnie dostępną", żwirową, poźniej już trzeba się trochę pogimnastykować i przejśc ścieżką jeszcze kilkaset metrów
Ja byłem tam z dzieckiem, ale musiałem je nieść na rękach, gdyż była to zbyt trudna ścieżka dla malucha,
A na miejscu - pionowe, wysokie ściany skalne, kamienie, mała zatoczka..... pięknie....
Oczywiście każdy ma swój gust - ta plaza jest bardziej dla tych którzy szukają dzikiego miejsca, w przeciwieństwie do "cywilizowanych" plaż np Riwiery Makarskiej....[/quote]
Byłem tam w zeszłym roku,a w Cro nie byłem po raz pierwszy.Kilka razy byłem na Rivierze Makarskiej (nieźle),ale plaża w Sv.Nedjelii była najpiękniejsza.
W tym roku chcę sprawdzić czy tam się nic nie zmieniło.
pozdrav 8)
elboybat
Podróżnik
Jadę do Chorwacji 30 lipca na dwa tygodnie

Nieprzeczytany postnapisał(a) elboybat » 06.07.2005 20:39

Jeżeli ktoś miły wybiera się w tym samym czasie w okolice Omisia to proszę o kontakt bo chętnie wymienie się informacjiami przy wieczornym piwku. jadę z żoną i dwójką dzieci właśnie do Omisia ze względu na 2 km piaszczystą szeroką plaże z drzewami tamaryszkowymi dającymi wspaniały cień. Piszcie proszę na e-mail:elboybat@yahoo.com
Pozdrawiam
Marek
balum
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) balum » 11.07.2005 12:16

m82m
"Dla mnie numer1 plaz CRO to zdecydowanie plaze BRELI.PUNTA RATA i mala plaza w dzielnicy Podrace"

Mam do ciebie pytanie o więcej szczegółów na temat Breli i jej plaż. Ponieważ jadę z 2,5 letnia córeczką to muszę wybrać miejsce z piaszczystą plażą. Interesuje mnie miejsce w środkowej Dalmacji. Dlatego proszę o jak najwięcej informacji na temat Breli.
na stronie:
http://www.croatia.hr/destinations/phot ... pe=gallery
nie ma zbyt dużo mówiących zdjęć
Z góry dziękuje
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 12.07.2005 09:21

Ja chętnie poczytam o tych najlepszych plażach na Korculi i Peljesacu
Żuljane z jej plażami wpisałam już swego czasu na listę + Divną. Na Korculi Pupnatską ..

Chętnie posłucham Waszych opinii o tym rejonie HR.
robert_wr
Podróżnik
Re: plaże

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert_wr » 12.07.2005 10:08

dziadek napisał(a):
joanna000 napisał(a):A ja polecam plażę na wyspach, a w szczególności plażę na wyspie Hvar

W Omisiu, a w szczególności za Omisiem całkiem ciekawe miejsca do plażowania(byłem tam 19 lat temu, może teraz się zmieniło)
Nie polecam za to plaż na wyspie Rab, zawiodłem się i to bardzo.

baska na wyspie krk. wprawdzie juz przed sezonem było tłoczno, ale plaża i zatoka ma sporo uroku.
Martini2000
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 12.07.2005 10:58

[/img]

Popieram przedmowce - I Love Makarska Riviera , te widoki, i woda i wooogole cool.

Mam pytanie - jak zycie w Basce Vodzie ? - ja bylem w Makarskiej, i Tucepi (tu ciezko, raczej dla rodzin z dziecmi) , natomiast w Makarskiej skolei tlumy ale bylo cool.
A jak w Basce Vodzie , czy mozna wieczorami poszalec gdzies w knajpach, czy duzo ludzi, mlodziezy (ok 25-30 lat) ;) hehe , zeby sie nie nudzic wieczorami, i czy miales jakies fajne miejsce do plazowania w Basce , zeby nie lezec na glowach , wybieram sie 21.08

Pozdr
ML
JARAWIS
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) JARAWIS » 12.07.2005 14:33

Martini2000 napisał(a):

[/img]

Popieram przedmowce - I Love Makarska Riviera , te widoki, i woda i wooogole cool.

Mam pytanie - jak zycie w Basce Vodzie ? - ja bylem w Makarskiej, i Tucepi (tu ciezko, raczej dla rodzin z dziecmi) , natomiast w Makarskiej skolei tlumy ale bylo cool.
A jak w Basce Vodzie , czy mozna wieczorami poszalec gdzies w knajpach, czy duzo ludzi, mlodziezy (ok 25-30 lat) ;) hehe , zeby sie nie nudzic wieczorami, i czy miales jakies fajne miejsce do plazowania w Basce , zeby nie lezec na glowach , wybieram sie 21.08

Pozdr
ML

widze ze chodzimy za sobą !
hehe

własnie sie wybieram 29-30lipca br. w te rejony !

juz tupie nozką !!

kazde info mile widziane ... zas po powrocie podziele sie swoimi ...
mamrotek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamrotek » 13.07.2005 11:33

jak chcecie biały drobniusieńki piasek na dużym obszarze to widziałem tylko w jednym miejscu. Zatoka Sakarun - cała kilkuhektarowa zatoka jest płytka i w 100% z piaszczystym dnem. od brzegu można odejść i 100 m. woda przezroczyta. Niestety równo z linią lądu plaża jest wysłana otoczakami.
Byłem w sierpniu 2 lata temu, b. mało ludzi.
A ziemne i piaszczyste plaże znajdziecie też np: na Rabie (Lopar), Krk (uvala Soline), okolice Vir i Privlaki, Omiś (minus za bliskość magistrali) .... ale to już nie to samo co biały sakarun... :D
Agnieszka@15
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka@15 » 26.07.2005 18:18

a gdzie jest ten Sakarun
Robert Dy
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robert Dy » 26.07.2005 23:58

Polecam plażę w Dubovicy na Hvarze :D
https://www.cro.pl/forum/album_page.php?pic_id=9781
Ostatnio edytowano 27.10.2010 23:55 przez Robert Dy, łącznie edytowano 2 razy
AUTOWILK
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AUTOWILK » 27.07.2005 09:04

dz\ien dobry a byliscie kiedys na wyspie rab ale nie na loparze gdzie tłumy tylko 1 moze2 km od promu po prawej stronie jest dziki parking potem z 600 metrów trzeba przejsc wąską scieszką pomiedzy dzikimi winogronami w dół(nie próbujcie niesc dmuchanych zabawek poprzekłówaciewszystko)ale na dole piekne piaszzyste zatoczki ze slicznym piaskiem -wskazane byc wczesnie bo przypływa tam sporo jachtów a zatoczki sa tak małe ze jak juz ktos ja zajmie to nikt więcej do niej nie wchodzi SUPER......jak ktos zna campingi przy pieknych plazach(nie lubimy ludzkich spędów-znaczy tłoku) to niech cos doradzi
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Gdzie są najładniejsze plaże w Chorwacji? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone