napisał(a) madziorka hihi » 29.04.2014 18:50
Słuchajcie odpowiedź na pytanie dokąd pojechać, uzależniona jest też od wymagań. Czy interesuje Was miejscowość oblegana, ze sklepami, knajpami i przeludnionymi plażami? Czy raczej małe , klimatyczne miasteczko z 2 sklepami i 2 restauracjami? Ale za to czysta i pusta niemal plaża? Ja w ub roku po raz pierwszy byłam w Cro ze swoją rodzinką i przyjaciółmi i również zadawałam podobne pytania. Przeczytałam sporo informacji na tutejszym forum i wiedzieliśmy już ,że miejscowości które są głownie na tapecie odpadaja. Baska Voda, Makarska, Omis, owszem piękna widoczki, plaże i tam również zawitaliśmy na chwilę. Jednak widząc tłumy na plaży to odpuściliśmy plażowanie. Wrócliliśmy tam jednak we wrześniu kiedy wiekszosc wróciła już do kraju i wtedy mają swoj urok. Jednak bardzo zadowoleni byliśmy ze swojej miejscówki, małej mieścinki POdstrana, w okolicach Splitu. Do wyżej wymienionych miejscowości było bardzo blisko więc z powodzeniem umijaliśmy sobie czas na zmiany i zwiedzanie. Jedynym minusem to apartament tuż nad Jadranka-bardzo ruchliwą, głośną droga. Na to zwracajcie uwagę przy szukania apartamentów. Sądzę,że wszystko pozostałe Was zachwyci. Chorwacja jest cudowna i w tym roku wracamy tam z utęsknieniem choć nadal jeszcze nie zdecydowaliśmy o miejscowości. POzdrawiam!