matej. napisał(a): W baśce plaza mimo kamieni piekna ze wzgledu na widoki.
Vbrniku, w tym ostatanim plaża nam sie nie podobała duże kamienie ciezko wchodzic i wychodzic i wogóle piasku
ze najspokojniejszym miejscem na krku jest miejscowosc stara baska.
woka napisał(a):matej. napisał(a):Plaża wybetonowana w morzu jakis metr idziesz po kamieniach potem piasek.
W którym to miejscu, ....bo jakoś nie mogę sobie skojarzyć ?? Może był przypływ i zalało deptak ......
mich napisał(a):pewnie wielu sie zgodzi (rownie wielu - nie, bo taki urok tego forum) ze najspokojniejszym miejscem na krku jest miejscowosc stara baska. mała mieścinka z jedną czy dwoma knajpkami, zawieszona na skalach na wysokim brzegu morza, z malutkimi plazami z drobnymi kamyczkami i niewielka ilościa ludzi na nich - takie są moje obserwacje z drugiej połowy lipca zeszlego roku.
wiech napisał(a):ze najspokojniejszym miejscem na krku jest miejscowosc stara baska.
Zgadzam się w 100%. Wąska droga - akurat na jeden samochód - skutecznie ogranicza motoryzację w samej wsi. Podobno dawniej miejscowość pozbawiona była bieżącej wody, co jeszcze bardziej ograniczało ilość letników. Ale widoki z drogi dojazdowej, kilka kilometrów przed Starą Bašką, są nieporównywalne z żadnymi innymi na Krku.
zmrol napisał(a):Ja Możesz obejrzec sobie zdjęcia w galeri Forumowiczów.