Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GDZIE piaszczyste plaże...?

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mikrobi
Podróżnik
GDZIE piaszczyste plaże...?

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikrobi » 03.04.2006 21:27

Witam zorientowanych. Szukam piszczystej plaży lub zbliżonej do piaszczystej .Byłem w zeszłym roku w Rovinj , a w tym zapragnęło mnie się takiej plaży co bym mógł ponurkować i dziecko popływać . Proszę o informację gdzie mogę się wybrać , jedziemy furą na początku sierpnia. BARDZO dziękuję za info ...
mikrobi
Podróżnik
cd...

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikrobi » 03.04.2006 21:34

Chodzi mnie o taki relaks przy winku w spokoju , ponurkować i z fajnymi widokami , a najlepiej taki "wiejski " klimacik , nie mega turystyka jak w Rovinj , pełno turystów , handel itp...
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 03.04.2006 21:36

mikrobi napisał(a):Witam zorientowanych. Szukam piszczystej plaży lub zbliżonej do piaszczystej

Podobny temat.
forum/viewtopic.php?t=2461&highlight=piasczyste+pla
Pozdrawiam :wink:
mikrobi
Podróżnik
...

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikrobi » 03.04.2006 21:40

W sumie to bardziej ten relaxik niż piasek bym wolał ...Taki spokuj i ciszę w jakimś gospodarstwie czy pensjonacie , poleżeć , coś wypić i popływać , LENIUCHOWAć bez oglądania "biznesu" ...
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 03.04.2006 21:42

mikrobi napisał(a):Witam zorientowanych. Szukam piszczystej plaży lub zbliżonej do piaszczystej .Byłem w zeszłym roku w Rovinj , a w tym zapragnęło mnie się takiej plaży co bym mógł ponurkować i dziecko popływać . Proszę o informację gdzie mogę się wybrać , jedziemy furą na początku sierpnia. BARDZO dziękuję za info ...

Np Lumbarda na Koculi.

Pozdrav
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: cd...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.04.2006 22:54

mikrobi napisał(a):Chodzi mnie o taki relaks przy winku w spokoju , ponurkować i z fajnymi widokami , a najlepiej taki "wiejski " klimacik , nie mega turystyka jak w Rovinj , pełno turystów , handel itp...

Może coś jak Robinson :wink:
http://www.touristagency-lori.hr/pol_robinzon.htm
Pozdrawiam
mikrobi
Podróżnik
...

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikrobi » 04.04.2006 20:20

Witam panie Januszu , pan to widzę cro ma w jednym palcu. Prosze doradzić mnie gdzie mam się wybrać w tym roku z familią , ale tak nie więcej niż 1600km od Szczecina . Jak wcześniej mówiłem , chciałbym ponurkować "ABC" , jakaś kolacyjka wieczorem w lokaliku , małe pivko lub winko i jakiś ładny pensjonacik czy "apartamencik", i nie za dużo turystów ... Z góry BARDZO DZIEKUJE za pomoc - Mikrobi .
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: ...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.04.2006 22:33

mikrobi napisał(a):Witam panie Januszu , pan to widzę cro ma w jednym palcu. Prosze doradzić mnie gdzie mam się wybrać w tym roku z familią , ale tak nie więcej niż 1600km od Szczecina . Jak wcześniej mówiłem , chciałbym ponurkować "ABC" , jakaś kolacyjka wieczorem w lokaliku , małe pivko lub winko i jakiś ładny pensjonacik czy "apartamencik", i nie za dużo turystów ... Z góry BARDZO DZIEKUJE za pomoc - Mikrobi .

Do Cro wszędzie warto, nurkować wszędzie można, a gdzie bardzo trudny wybór. Chorwacja w lipcu i sierpniu ma raczej wszędzie dużo turystów, a ci co byli w innych miesiącach twierdzą, że jest luźniej i trzeba im wierzyć.
A więc może np.Sveti Filip a Jakov? http://www.sv-filipjakov.hr/hrv/index.asp
Trasa: http://miniurl.pl/8949 (chyba zmieściłem się w 1600 km)
pensjonacików czy "apartamencików" osobiście nie znam (nie używam:wink:)
bo spędzałem zawsze wakacje we "własnym aparatamencie" (w namiocie) :lol:
To o co pytasz, jest na stronie powyżej, miłej lektury, pozdrawiam.
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 06.04.2006 10:09

Piotr Lutynski napisał(a):Np Lumbarda na Koculi.

Pozdrav

Albo miałam pecha albo co... :D , bo tam to wydaje mi się raczej paskudnie... Wprawdzie kiedy tam byłam, było przed burzą (i w czasie burzy), to i wszystko było bure :D Ale ten piasek to wydawał mi się taki, jak u nas w piaskownicy po kilku sezonach. Jakoś tak średnio fajnie. To juz chyba lepsze żwirki i skałki :D
farenhajt
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) farenhajt » 06.04.2006 16:36

Miło, wiejsko, i spokojnie wydało mi się w Miejscowości Lopar na wyspie Rab.Dodatkowe atuty:wspaniała piaszczysta plaża,fajne widoki pod wodą i stosunkowo blisko.
Bary i swinki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bary i swinki » 06.04.2006 17:54

Z tego co mi wiadomo to plaże piaszczyste są robione sztucznie i znajdują sie one głównie przy prywatnych pensjonatach jakiś :) Mi tam nie przeszkadzają plaże skałkowe według mnie są śliczne :) na karimate sie walne i jest ok :)
farenhajt
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) farenhajt » 06.04.2006 18:02

Akurat tzw.Rajka plaża w Loparze jest naturalna i bardzo piaszczysta.Poza tym jest tam jeszcza kilka piaszczystych lagunek po różnych stronach wyspy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.04.2006 18:40

Bary i swinki napisał(a):Z tego co mi wiadomo to plaże piaszczyste są robione sztucznie i znajdują sie one głównie przy prywatnych pensjonatach jakiś :) Mi tam nie przeszkadzają plaże skałkowe według mnie są śliczne :) na karimate sie walne i jest ok :)

Galeria sztucznych plaż :wink:
http://rab-croatia.com/photo/galerie2.htm
http://www.franelic-lopar-rab.com/Croatia/beaches.htm
Bary i swinki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bary i swinki » 06.04.2006 20:55

No dobra każdy może sie pomylić :P przepraszam :D ale no tak czytałem a to co widziałem potwierdzało te informacje :D
mikrobi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikrobi » 06.04.2006 21:03

Wszystkim bardzo dziękuję , ale już nie chodzi mnie o piaszczyste , te skałki są git , tylko o ten wiejski klimacik i piękne widoki , troche spokoju i tak ok 1500-1600km od Szczecina ...
Następna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone