Jeśli myślisz o kempingu, to nie wiem czy masz pełne wyposażenie, bo do Chorwacji trzeba brać wszystko, a lista jest bogata.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
(jest to lista opracowana przez cromaniaka z tego forum- Jucunia)
Ale nie przerażaj się to tylko lista, co nie znaczy że trzeba wszystko zapakować.
Jeśli chodzi o toalety i prysznice, to nie masz się czego obawiać- na Istrii kempingi są pod względem super, jest ich odpowiednia ilość do wielkości kempingu. są często sprzątane, ciepła woda non stop (ew. małe przestoje w godz.17-19). Podaję Ci stronę o Umagu, są tam 4 kempingi tekstylne i jeden dla "golasów". Każdy kemping ma na stronie opcję do wyliczenia ceny za pobyt w zależności od okresu i długości pobytu, ilości osób i miejsca na kempinguCena za tzw. parcelę obejmuje opłatę za namiot, samochód i przyłączenie do prądu.Okres 7 lipca jest b.dobry, nie ma jeszcze tłoku i ceny za kemping trochę niższe.
Jak widzisz kempingi te sa b.duże a Ladin Gaj to kolos na 127 ha,na takich kenpingach dzieci nie będą sie nudzić, a po siedmiu dniach nie będą chciały wracać
Można oczywiście wybrać któryś z mniejszych lub jechać trochę dalej na południe do Porec i tam szukać innych kempingów.
(Lanterna duży i super lux, Turist troche mniejszy- 17ha i też dobry)
Jak widzisz pobyt na tych kempingacz do tanich nie nałeży ale własnie dlatego że oferują one b.dobre warunki pobytu i animację wolnego czasu (boiska, dyskoteki, baseny, sklepy itd)
Ja osobiście byłem trzy razy(ale dość dawno) na kempingu Valkanela w Funtanie k.Vrsaru i jest to kemping porównywalny z Lanterna i LadinGaj.
Zresztą wszystkie moje pobyty w Chorwacji były na kempigu(mam juz trzeci namiot:lol: ) i wszędzie gdzie byłem, na toalety nie mozna było narzekać. Z tym, że były to raczej większe i droższe kempingi, jak jest na mniejszych nie wiem, opinie są na forum różne.
tak jest na zdjęciu - i tak jest w realu
A ponieważ letnie noce w Chorwacji są ciepłe- to nie ma jak KEMPING.
Pozdrawiam.
Ps. Z pieskami nie ma problemu, szczególnie małymi poza jednym-też jak za członka rodziny trzeba mu pobyt na kempingu opłacić (ok. 3 euro)
choć trochę cennik jest niesprawiedliwy dla małych piesków.
(mały "płaci" tyle samo co duży)
Pozdrawiam o siebie rodzinkę, a od mojej jamniczki-sznaucerkę
( w Chorwacji nie była
bo kopie w terenie straszne dziury