Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie OdpoczĄĆ I PozwiedzaĆ??pomocy!!!!

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AGA&ADAM
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AGA&ADAM » 30.05.2006 21:01

WITAM WSZYSTKICH !!! :D :D :D
CHCIAŁBYM PROSIĆ O RADE I POMOC W WYBRANIU FAJNEGO MIEJSCA W CHORWACJI NA SPĘDZENIE URLOPU Z RODZINĄ. :coool:
KIEDY WRESZCIE ZDECYDOWALIŚMY SIE JECHAĆ NAD INNE MORZE NIŻ BAŁTYCKIE TO POWSTAŁ PROBLEM GDZIE? :( JEDZIEMY NA TYDZIEŃ WŁASNYM SAMOCHODEM ,DWÓJKA DZIECI . :D
CZY KTOŚ MOŻE PODPOWIEDZIEĆ GDZIE JEST FAJNIE I MOŻE JAKIŚ NAMIAR NA NIEDROGĄ KWATERE? :wink:
BĘDE NAPRAWDE WDZIĘCZNY I OBIECUJE PODZIELIĆ SIE WRAŻENIAMI ZPOBYTU.POZDRAWIAM ADAM AGA :papa:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 30.05.2006 21:29

Witam Aga i Adam
Chorwacja jest krajem tysiąca wysp...a kto bedzie skłonny policzyć wszystkie nadmorskie miejscowości? Miejsca warte uwagi są wszędzie i pewnie każdy z nas powie że ma tu własny raj...na wyciągnięcie ręki choć przez parę dni podczas pobytu.
Mnie osobiscie najbardziej urzekły okolice Trogiru i wyspa Ciovo połączona ze stałym lądem poprzez krotki most. Dlatego wracam tu kolejny raz latem by cieszyć się niezapomnianymi wakacjami. Nasze forum (śmiem tak powiedzieć) jest skarbnicą wiedzy na temat kazdej miejscowości.
Więc jesli spodobają ci sie opinie na jej temat moge podesłać ci namiary na tani, miły apartament blisko morza w którym będę mieszkała juz kolejny raz.
Pozdrawiam
madzia
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 30.05.2006 21:36

dla mnie cala cro piekna..ale najpiekniejsze jak dotad okolice od splitu w dol..
czyli cala riwiera makarska....wielkie gory i morze w jednym:))
ale duzo bylo podobnych watkow;)wystarczy poszukac:))
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.05.2006 21:39

Jeśli na tydzień, to propunuję jednak gdzieś na Istrię lub Kvarner, z Żor dojedziecie i wrócicie w jeden dzień.
Trogir i wyspa Ciovio jak najbadziej fajne, ale dużo dalej i trzeba doliczyć czetery dni na podróżowanie.
Pozdrawiam.
Ps. I nie śmiało zwracam uwagę-proszę o wyłączenie Caps Lock, jest przyjęte, że na forum pisze się małymi literami.
AGA&ADAM
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AGA&ADAM » 31.05.2006 07:33

Dziekuje wszystkim któży poświęcili mi chwile.Myśle ze Panie mają dużo racii ,ale pan Janusz podszedł z praktycznej strony.Faktycznie nie było by sensu spędzić połowy urlopu w samochodzie.Z Istrii jest też blisko do wenecji którą chcielibyśmy zobaczyć(tak mi sie wydaje).Panie Januszu a którą drogą by Pan pojechał? austria czy węgry?
pozdrawiam.a&a
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 31.05.2006 11:40

-zaliczona Istra 2 razy z Katowic.:)

-Cieszyn Jablunkov Bratysława-zobacz mapę wypadniesz za Wiedniem na Graz no a potem jak już chcesz

-Istra to też dużo zwiedzania: Pula (amfiteatr), Rovinj-przeuroczy...a i o pustą plażę nietrudno.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 31.05.2006 12:07

jesli na istrie to przez austrie;)
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 31.05.2006 13:41

O dwukrotnym pobycie na Istrii (Banjole) możesz poczytać na mojej stronce (są też namiary na apartamenty)
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Nie wiem kiedy jedziesz, ale jeśli później niż koniec czerwca, może załapiesz się na moją relację z pobytu we Vrsarze.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.05.2006 17:05

AGA&ADAM napisał(a):Dziekuje wszystkim któży poświęcili mi chwile.Myśle ze Panie mają dużo racii ,ale pan Janusz podszedł z praktycznej strony.Faktycznie nie było by sensu spędzić połowy urlopu w samochodzie.Z Istrii jest też blisko do wenecji którą chcielibyśmy zobaczyć(tak mi sie wydaje).Panie Januszu a którą drogą by Pan pojechał? austria czy węgry?
pozdrawiam.a&a

Poniżej jest link do trasy, którą poleca Michelin (i ja też) choć można zrobić małą korektę i z Graz pojechać dalej przez Austrię do Klagenfurtu i potem na Ljubjanę przez bardzo urokliwe przejście w Alpach (Ljubejl)
Tą trasą wykorzystuje się do maksimum winietkę na autostrady w Austrii i jedzie się krócej po autostradach w Słowenii. Jedna i druga trasa dobra a więc proponuję do Cro przez Klagenfurt, a powrót przez Marbor :wink: :lol:
Trasę podałem do Umagu, bo od tej miejscowości można zaczynać szukać lokum na pobyt kierując sie na południe w strone Porec. A ponieważ piszecie o Wenecji to z Umagu byłoby najbliżej udać się tam autem przez Triest lub z Poreca popłynąć katamaranem na jednodniową wycieczkę organizowaną przez tamtejsze agencje turystyczne.
Nie piszecie kiedy chcecie jechać, oby nie w sierpniu na Istrię ,bo Was "zakrzyczą" Włosi :wink:
I jeszcze jedna informacja "finansowa" - Istria jest ładna, jak każda cześć Chorwacji, ale niestety droższa jeśli chodzi o kwatery i kempingi.
Tzn. im bliżej morza, kwatery droższe, ale można szukać trochę dalej od morza np.1000-2000 m, będzie taniej, a na plażę można dojeżdżać.
Cena kwater zależy też od terminu pobytu-lipiec, sierpień drożej, czerwiec, wrzesień taniej - no i oczywiście (jak wszędzie) od wyposażenia.
Ponieważ ja w Chorwacji przebywam pod namiotem - nie mam informacji o sprawdzonych kwaterach na Istrii.
Pozdrawiam.
AGA&ADAM
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AGA&ADAM » 31.05.2006 20:01

Witam.
Panie Januszu tak prawde mówiąc to zastanawiałem sie nad kempingiem.W zeszłym roku mielismy przyczepe kampingową i w czasie powrotu nawalił nam samochód-przeszliśmy gechenne.Awaryjny samochód sprzedaliśmy a do przyczepy też sie zraziliśmy i została sprzedana.
Druga sprawa to toalety.Byliśmy nad bałtykim w okolicach Rewala,stan toalet był opłakany.
Nie wiem jak jest w chorwacji z czystością.Myśleliśmy o namiocie ale zrezygnowałem jak przypomniałem sobie polskie morze.
Panie Januszu jak tam to wygląda,może jeszcze zmienimy zdanie?.
Jedziemy po 7 lipca.
Ile pana kosztuje pobyt?
pozdrawiam
AGA&ADAM
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AGA&ADAM » 31.05.2006 20:33

i jeszcze jedno,zapomniałem że jest jeszcze jeden członek rodziny -nasza Aria-sznaucer miniatura.czy ktoś może miał jakieś problemy z psem?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.06.2006 16:14

Jeśli myślisz o kempingu, to nie wiem czy masz pełne wyposażenie, bo do Chorwacji trzeba brać wszystko, a lista jest bogata.
(jest to lista opracowana przez cromaniaka z tego forum- Jucunia)
Ale nie przerażaj się to tylko lista, co nie znaczy że trzeba wszystko zapakować.
Jeśli chodzi o toalety i prysznice, to nie masz się czego obawiać- na Istrii kempingi są pod względem super, jest ich odpowiednia ilość do wielkości kempingu. są często sprzątane, ciepła woda non stop (ew. małe przestoje w godz.17-19). Podaję Ci stronę o Umagu, są tam 4 kempingi tekstylne i jeden dla "golasów". Każdy kemping ma na stronie opcję do wyliczenia ceny za pobyt w zależności od okresu i długości pobytu, ilości osób i miejsca na kempinguCena za tzw. parcelę obejmuje opłatę za namiot, samochód i przyłączenie do prądu.Okres 7 lipca jest b.dobry, nie ma jeszcze tłoku i ceny za kemping trochę niższe.
Jak widzisz kempingi te sa b.duże a Ladin Gaj to kolos na 127 ha,na takich kenpingach dzieci nie będą sie nudzić, a po siedmiu dniach nie będą chciały wracać :wink: :lol:
Można oczywiście wybrać któryś z mniejszych lub jechać trochę dalej na południe do Porec i tam szukać innych kempingów.
(Lanterna duży i super lux, Turist troche mniejszy- 17ha i też dobry)
Jak widzisz pobyt na tych kempingacz do tanich nie nałeży ale własnie dlatego że oferują one b.dobre warunki pobytu i animację wolnego czasu (boiska, dyskoteki, baseny, sklepy itd)

Ja osobiście byłem trzy razy(ale dość dawno) na kempingu Valkanela w Funtanie k.Vrsaru i jest to kemping porównywalny z Lanterna i LadinGaj.
Zresztą wszystkie moje pobyty w Chorwacji były na kempigu(mam juz trzeci namiot:lol: ) i wszędzie gdzie byłem, na toalety nie mozna było narzekać. Z tym, że były to raczej większe i droższe kempingi, jak jest na mniejszych nie wiem, opinie są na forum różne.
tak jest na zdjęciu - i tak jest w realu :lol:
A ponieważ letnie noce w Chorwacji są ciepłe- to nie ma jak KEMPING.
Pozdrawiam.
Ps. Z pieskami nie ma problemu, szczególnie małymi poza jednym-też jak za członka rodziny trzeba mu pobyt na kempingu opłacić (ok. 3 euro)
choć trochę cennik jest niesprawiedliwy dla małych piesków.:wink:
(mały "płaci" tyle samo co duży)
Pozdrawiam o siebie rodzinkę, a od mojej jamniczki-sznaucerkę :lol:
( w Chorwacji nie była :cry: bo kopie w terenie straszne dziury :lol:
AGA&ADAM
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AGA&ADAM » 01.06.2006 17:05

Janusz jesteś bezcenną kopalnią wiedzy o HR.!!!! :lol:
AGA&ADAM
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AGA&ADAM » 01.06.2006 18:40

Janusz zdradz mi tajemnice czy ty sie stosujesz do tej listy :wink:
a jak tak to jakim ty autem jedziesz :idea:
ja mam kombi ale mam wątpliwości że udało by mi sie spakować dodać jeszcze brak doświadczenia to -klęska. :(
no chyba że masz kamperka :lol: :o
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.06.2006 21:49

Przyznaję, że na tej liście mnóstwo rzeczy, ale tak na dobrą sprawę, w większości-jak dokładnie się wczytasz - są to drobiazgi, które nie zajmują aż tak dużo miejsca, a są bardzo przydatne na kempingu.
16 lat wyjazdów na kemping czyni mistrza :wink:
Z tej listy nie zabieram pontonu z wiosłami, bojek oraz parasola ogrodowego
:lol:
Wczesniej jak synowie byli młodsi, na Węgry woziła "tą listę" Łada Samara (bez pawilonu) a do Chorwacji najpierw Skoda Felicja (początkowo w bagażniku i na dachu, póżniej trzykrotnie - jak synkowie mnie przerośli, w bagażniku i małej przyczepce bagażowej) a od dwóch lat "lista" mieści się w 520 litrach bagażnika Thalii, a w środku auta przybyło miejsca bo jeżdził do Cro już tylko jeden syn ( a tym roku "starzy" jadą już sami :wink: )
Pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone