Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie nocować w drodze do Cro???

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AgaMP
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaMP » 05.06.2006 18:48

Do KasiN,
tak zarezerwowaliśmy już jakiś czas temu.
Myślę, że możesz wziąć pokój 3 osobowy.Dzieci do 8 roku mają gratis jeśli są w pokoju rodziców.
POzdrawiam!

KasiaN napisał(a):O w Oekotelu? A czy zarezerwowaliście już pokój? Bo ja tak tylko nie wiem czy dobrze zrobiłam biorąc 4-osobowy bo wśród tych 4 osób jest 6-letnie dziecko. Moze powinnam wziac 3-os i wtedy za małego nie płacic? Poradźcie!!!
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 05.06.2006 19:44

toudee napisał(a):Jedziemy do Vrsaru na Istrii. Apartamenty mamy zarezerwowane od 17.06 do 30.06 - rano wracamy do kraju, chociaż na pewno nie będzie się chciało.
Spotkanie albo we Vrsarze albo w okolicy, albo w Rovinj 23.06 o 20.00 na "Fisherman's fest".
Jedziemy z Wrocka na Ołomuniec, Brno, Wiedeń Graz, Maribor Podlehnik.
następnego dnia trochę się cofniemy i autostradą przez Ljubljanę, Koper na Istrię.

My wyjeżdżamy 16 czerwca z Warszawki. Prawdopodobnie przez Czechy i Austrię. Najgorzej, że wciąż jeszcze dokładnie nie wiadomo gdzie, bo nic nie mamy zarezerwowane. Jakby gdzieś się błąkała srebrna Fabia, to na pewno będziemy my :D. Po tym co poczytałam na forum kuszą mnie okolice Trogiru i Dubrownika. I tam pewnie wylądujemy.

Życzmy sobie pięknej pogody i pustych plaż :D
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 06.06.2006 06:52

Toudee, a gdzie konkretnie będziecie we Vrsarze bo my też się tam wybieramy tylko tydzień później i miło byłoby usłyszeć polski język tym bardziej, że też mamy dzieci 5 i 11 lat. (Jak rozumiem z Wrocławia jedziecie bez noclegu ?)
zmrol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmrol » 06.06.2006 07:44

toudee napisał(a):Zmrol napisał:
tudee mam jeszcze jedno pytanie o ktorej zamierzasz wyjechac z Polski i o ktorej planusze nocleg w tym motelu

Z Ostrowa Wlkp. wyjeżdżam 15.06. Nocuję u ojca we Wrocku, zostawiam psa i 16.06 w drogę.
Ja mógłbym wyruszyć z tzw. "kurami" :D ale wszystko zależy od tego na którą zbierze się kuzyn z dzieciakami.
W poprzednich latach schodziło mu do ok. 08.00-09.00. Myślę więc, że tym roku nie będzie inaczej.
Przy naszej spokojnej jeździe - postoje, obiadek w Czechach prawdopodobnie do hotelu zjedziemy ok. 20.00-21.00.
Jakieś propozycje ? :D :D :wink:

To pewnie sie spotkamy my planujemy wyjechac z Częstochowy tez kolo 8:00 Bedziemy jechac przez Cieszyn, Bratysławe, Wiedeń, Graz, Maribor, Jakis nocleg prawdopodobnie w Podlehniku i dalej Zagrzeb i nasza wyspa Krk a dokładnie Malinska. Mam tylko nadzieje ze słoneczko tam świeci jest ciepło a nie tak jak u nas gdzie ciagle pada deszcz.
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 08.06.2006 10:31

Potter napisał:
Toudee, a gdzie konkretnie będziecie we Vrsarze bo my też się tam wybieramy tylko tydzień później i miło byłoby usłyszeć polski język tym bardziej, że też mamy dzieci 5 i 11 lat. (Jak rozumiem z Wrocławia jedziecie bez noclegu ?)

Gdzie konkretnie będziemy jeszcze nie wiemy. załatwialiśmy apartamenty przez IT w Poreču. Po przyjeździe mamy zgłosić się do ich przedstawicielstwa we Vrsarze przy porcie. Mamy zapewnienie, że apartamenty będą blisko morza, a jak będzie faktycznie zobaczymy - w razie czego będziemy "przesmradzać".
Ja jadę z Ostrowa Wlkp. ale zabieram kuzyna z Wrocka.
Wyjeżdżamy 16.06 rano, po drodze śpimy w motelu Podlehnik w Słowenii.
Do Vrsaru wjeżdżamy 17.06 i zostajemy tam do 30.06 (rano do kraju).
Można się spotkać szczególnie, że kuzyn jedzie z dwoma budrysami w wieku 10 lat.
W planach moczenie tyłków w Jadranie i zwiedzanie wnętrza półwyspu: Motovun, Grožnjan oraz Poreč, Labin, Rabač.
23.06 wizyta w Rovinj na Fisherman's feście
Jakby co możecie posłać numer np. komórki na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 21.06.2011 20:26

Odświeżam baaaardzo stary temat (może były nowsze powtórzenia), ale taki znalazła mi wyszukiwarka... Interesuje mnie nocleg w drodze powrotnej gdzieś w okolicach granicy chorwacko-węgierskiej z tolerancją ok. 100 km w jedną lub drugą stronę. Najlepiej jakiś czysty i przyzwoity pensjonacik lub hotelik w przyzwoitej cenie, gdzie można również zjeść śniadanie. Fajnie by było, gdyby jeszcze okolica była ciekawa i warta obejrzenia :wink:
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie nocować w drodze do Cro??? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone