toudee napisał(a):Rubinio napisał:W motelu Podlehnik chyba coś się zmieniło - otrzymałem dziś, po 2 tygodniach oczekiwania, potwierdzenie dokonania rezerwacji.
Więc można jechać i nie myśleć czy będą miejsca.
Ja też już jestem szczęśliwym posiadaczem potwierdzenia rezerwacji w Podlehniku.
PS. Rubinio - kiedy jedziesz.
rafał krasoń napisał(a):KasiaN napisał(a):Dla mnie Czechy jak pisałam to trochę za blisko. Muszę byc wczesnie w Omisiu żeby znaleźć jakies sensowne miejsce na nocleg. Oekotel wydaje sie byc ok. I po drodze, co najwazniejsze. tylko faktycznie to sniadanie póxnawo. A moze przez rok coś sięzmienilo?
nie zmieniło się przynajmniej do początku maja 2006 na pewno.
pozdrawiam
toudee napisał(a):Rubinio napisał:Wyjeżdżamy 25.06 rano w Wawy.
No to ze wspólnego piwka nici. My w Podlehniku spędzimy noc z 16/17.06.
Ja wyjeżdzam 16 wczesnie rano z Częstochowy więc bede najprawdopodobniej nocowac gdzieś na Słowenii. Chciałabym sie dowiedziec gdzie znajduje sie ten Podlehnik- nasz prawdopodobny nocleg i ile płacisz za niego.
rynioo napisał(a):dakard napisał(a):KasiaN napisał(a):W pierwszej połowie sierpnia wybieram sie z rodziną do Chorwacji. Po raz pierwszy. Pomóżcie gdzie najlepiej przenocować. Myślę o połowie drogi, która wypada Austria/Słowenia. Doradźcie!!! Jedziemy do Omisiu. A może ktos tam tez się wybiera w tym czasie?
Zastanawiam sie w jakim celu spać po drodze? Trasy 1000-1500 km robimy zawszę na jeden raz w nocy ( mniejszy ruch ), jest to szybszy i tańszy sposób podróżowania, a idealnie jeśli mozna zmienić się za kierownicą, choć nie koniecznie.
Jak to w jakim celu spać po drodze?Po to aby coś zobaczyć.Dla mnie wakacje zaczynają się z chwilą wyjazdu z domu ,a nie przyjazdu do Cro.DZięki noclegom tranzytowym zwiedzam miasteczka z pogranicza czesko-austiackiego,które naprawdę są warte zwiedzenia.Cesky Krumlov poprostu mnie zauroczył i polecam zwiedzenie tego miasteczka każdemu.Mikulov to też super starówka z fajnym zameczkiem.W tym roku zatrzymuję sie w Znojmo i mam nadzieję,że też będę zadowolony.Myśle,ze nie ma co przesadzać z kosztami.W Krumlovie płaciłem 10 euro za osobę ze śniadaniem(ale trafiłem na Slavnosti),a w Mikulovie i Znojmo można spokojnie znaleść nocleg za 200-250 koron w jakimś fajnym pensionie na starówce.Szczerze polecam noclegi tranzytowe.Myślę,że nie warto gnać bez opamiętania do Cro.Podróż to też już wakacje.
pozdrav
tudee mam jeszcze jedno pytanie o ktorej zamierzasz wyjechac z Polski i o ktorej planusze nocleg w tym motelu
Halo toudee a gdzie jedziecie do cro i którędy, bo coś mi się wydaje, że będziemy tam w podobnym terminie.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi