Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie nocować w drodze do Cro???

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vegusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vegusia » 31.05.2006 10:49

Witam ,my tez już się nie pakujemy w jazde non stop bo to bez sensu i niebezpiecznie. Przeciez jak to ktos wcześniej napisał to tez jest atrakcja wyjazdu. Nam polecono noclegi 15km od granicy z Austrią. Fajny kompleks przy samej drodze!!! Co jest wazne bo nie trzeba zjeżdzac. Nazywa sie Areal U Jeziera www.arealujezera.cz ,naprawdę fajnie i niedrogo .Za każdym razem tam sie zatrzymujemy .Za 3 osoby około 150,00 zł bez sniadania ,które za około 12 zł/os mozna wykupić. Miejsce fajne można jak sie wcześniej przyjedzie jeszcze pospacerowac jub poplazowac nad jeziorem . Oczywiście dla nas jest to dobre miejsce bo my jedziemy z Elbląga czyli do przejechania cała Polska. Jak ktos jedzie z południa to jest oczywiste ,że zrobi sobie nocleg dalej lub wogóle . Ale tam polecam . :P
Littlespark
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Littlespark » 31.05.2006 11:05

Witam. Ja rowniz wyjezdzam do Chorwacji i rowniez bede nocowala po drodze. I jak wiekszosc ludzi tutaj, szukam noclegu. Najepiej w Mikulov. Choc ten kompleks Areal U jezera jest naprawde interesujacy i niedrogi. Tym bardziej, ze ja jade jeszcze przed sezonem i wychodzi jeszcze taniej. Jesli nie znajde nic "lepszego" to pewnie tam zajade. A trzeba tam rezerwowac, czy raczej sa tam wolne miejsca? I czy moze mi ktos polecic cos w miare taniego w Mikulovie? Pozdrawiam.
Rubinio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rubinio » 31.05.2006 11:57

toudee napisał(a):Rubinio napisał:
W motelu Podlehnik chyba coś się zmieniło - otrzymałem dziś, po 2 tygodniach oczekiwania, potwierdzenie dokonania rezerwacji.
Więc można jechać i nie myśleć czy będą miejsca.

Ja też już jestem szczęśliwym posiadaczem potwierdzenia rezerwacji w Podlehniku.
PS. Rubinio - kiedy jedziesz.

Wyjeżdżamy 25.06 rano w Wawy.

Pozdrawiam
Robert
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 31.05.2006 13:51

Rubinio napisał:

No to ze wspólnego piwka nici. My w Podlehniku spędzimy noc z 16/17.06.
dobis1964
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dobis1964 » 02.06.2006 06:58

rafał krasoń napisał(a):
KasiaN napisał(a):Dla mnie Czechy jak pisałam to trochę za blisko. Muszę byc wczesnie w Omisiu żeby znaleźć jakies sensowne miejsce na nocleg. Oekotel wydaje sie byc ok. I po drodze, co najwazniejsze. tylko faktycznie to sniadanie póxnawo. A moze przez rok coś sięzmienilo?

nie zmieniło się przynajmniej do początku maja 2006 na pewno.
pozdrawiam

Witam,
przeraziło mnie to późne śniadanie w oekotelu , bo mam zamiar tam nocować w drodze do Cro. Napisałam więc do hotelu koło Gratzu. Odpowiedzieli, że sniadania od wt. do pt. od 6.00 :P , so.-pon. od 7.00.
Ja tam będę w środa/czwartek, więc mi pasuje. Mam nadzieję, że nie nakłamali w e-mailu.
KasiaN
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaN » 02.06.2006 07:58

No to jezeli od7 to tez nie jest źle. My później ruszamy do Plitvic wiec nam właściwie tak bardzo nie zalezy na bardzo wczesnym sniadanku
Vegusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vegusia » 05.06.2006 08:40

Hej , najlepiej wcześnie zarezerwować .
zmrol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmrol » 05.06.2006 10:53

toudee napisał(a):Rubinio napisał:

No to ze wspólnego piwka nici. My w Podlehniku spędzimy noc z 16/17.06.

Ja wyjeżdzam 16 wczesnie rano z Częstochowy więc bede najprawdopodobniej nocowac gdzieś na Słowenii. Chciałabym sie dowiedziec gdzie znajduje sie ten Podlehnik- nasz prawdopodobny nocleg i ile płacisz za niego.
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 05.06.2006 11:37

Zmrol napisał:
Ja wyjeżdzam 16 wczesnie rano z Częstochowy więc bede najprawdopodobniej nocowac gdzieś na Słowenii. Chciałabym sie dowiedziec gdzie znajduje sie ten Podlehnik- nasz prawdopodobny nocleg i ile płacisz za niego.

Musiałbyś mieć dobrą mapę aby zaznaczony był na niej Podlehnik - to mała mieścina.
W skrócie droga Maribor - Ptuj - Krapina (już w CRO) - Zagrzeb, pomiędzy Ptujem a granicą po prawej stronie drogi (jadąc do CRO), niemal bezpośrednio przy niej znajduje się ten motel. Nie można na niego nie trafić.
Ceny za dwójkę ze śniadaniem 43 euro, za trójkę (czwórkę) 57 euro również ze śniadankiem.
Ponawiam linki
http://www.ptuj-tourism.si/namestitve/m ... lehnik.php
http://www.sloveniaholidays.com/podrobn ... &jezik=SLO
zmrol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmrol » 05.06.2006 11:51

tudee mam jeszcze jedno pytanie o ktorej zamierzasz wyjechac z Polski i o ktorej planusze nocleg w tym motelu
AgaMP
Globtroter
Re: [b]Gdzie nocować w drodze do Cro???[/b]

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaMP » 05.06.2006 11:59

My w tym roku nocujemy w Oekotelu pod Graz.Zastanawiam się czy warto opóźnić wyjazd i zajechać do Graz na małą wycieczkę? Dodam że jedziemy z dwójką dzieci (2 i 5 lat) i nie chciałabym ich za bardzo przemęczyć tą wycieczką.
Czy warto zjechać do Graz, jak radzicie?
Pozdrawiam

rynioo napisał(a):
dakard napisał(a):
KasiaN napisał(a):W pierwszej połowie sierpnia wybieram sie z rodziną do Chorwacji. Po raz pierwszy. Pomóżcie gdzie najlepiej przenocować. Myślę o połowie drogi, która wypada Austria/Słowenia. Doradźcie!!! Jedziemy do Omisiu. A może ktos tam tez się wybiera w tym czasie? :wink:

Zastanawiam sie w jakim celu spać po drodze? Trasy 1000-1500 km robimy zawszę na jeden raz w nocy ( mniejszy ruch ), jest to szybszy i tańszy sposób podróżowania, a idealnie jeśli mozna zmienić się za kierownicą, choć nie koniecznie.

Jak to w jakim celu spać po drodze?Po to aby coś zobaczyć.Dla mnie wakacje zaczynają się z chwilą wyjazdu z domu ,a nie przyjazdu do Cro.DZięki noclegom tranzytowym zwiedzam miasteczka z pogranicza czesko-austiackiego,które naprawdę są warte zwiedzenia.Cesky Krumlov poprostu mnie zauroczył i polecam zwiedzenie tego miasteczka każdemu.Mikulov to też super starówka z fajnym zameczkiem.W tym roku zatrzymuję sie w Znojmo i mam nadzieję,że też będę zadowolony.Myśle,ze nie ma co przesadzać z kosztami.W Krumlovie płaciłem 10 euro za osobę ze śniadaniem(ale trafiłem na Slavnosti),a w Mikulovie i Znojmo można spokojnie znaleść nocleg za 200-250 koron w jakimś fajnym pensionie na starówce.Szczerze polecam noclegi tranzytowe.Myślę,że nie warto gnać bez opamiętania do Cro.Podróż to też już wakacje.

pozdrav
KasiaN
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaN » 05.06.2006 13:24

O w Oekotelu? A czy zarezerwowaliście już pokój? Bo ja tak tylko nie wiem czy dobrze zrobiłam biorąc 4-osobowy bo wśród tych 4 osób jest 6-letnie dziecko. Moze powinnam wziac 3-os i wtedy za małego nie płacic? Poradźcie!!!
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 05.06.2006 14:46

Zmrol napisał:
tudee mam jeszcze jedno pytanie o ktorej zamierzasz wyjechac z Polski i o ktorej planusze nocleg w tym motelu

Z Ostrowa Wlkp. wyjeżdżam 15.06. Nocuję u ojca we Wrocku, zostawiam psa i 16.06 w drogę.
Ja mógłbym wyruszyć z tzw. "kurami" :D ale wszystko zależy od tego na którą zbierze się kuzyn z dzieciakami.
W poprzednich latach schodziło mu do ok. 08.00-09.00. Myślę więc, że tym roku nie będzie inaczej.
Przy naszej spokojnej jeździe - postoje, obiadek w Czechach prawdopodobnie do hotelu zjedziemy ok. 20.00-21.00.
Jakieś propozycje ? :D :D :wink:
aGGi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) aGGi » 05.06.2006 14:51

toudee napisał(a):No to ze wspólnego piwka nici. My w Podlehniku spędzimy noc z 16/17.06.

Halo toudee a gdzie jedziecie do cro i którędy, bo coś mi się wydaje, że będziemy tam w podobnym terminie. :)
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 05.06.2006 15:31

aGGi napisał(a):
Halo toudee a gdzie jedziecie do cro i którędy, bo coś mi się wydaje, że będziemy tam w podobnym terminie.

Jedziemy do Vrsaru na Istrii. Apartamenty mamy zarezerwowane od 17.06 do 30.06 - rano wracamy do kraju, chociaż na pewno nie będzie się chciało.
Spotkanie albo we Vrsarze albo w okolicy, albo w Rovinj 23.06 o 20.00 na "Fisherman's fest".
Jedziemy z Wrocka na Ołomuniec, Brno, Wiedeń Graz, Maribor Podlehnik.
następnego dnia trochę się cofniemy i autostradą przez Ljubljanę, Koper na Istrię.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie nocować w drodze do Cro??? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone