Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie nocować w drodze do Cro???

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rubinio
Odkrywca
Motel Podlehnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rubinio » 27.05.2006 09:44

Witam
Podłacze się do tego tematu, ponieważ pytam prawie o to samo.
Czy nocując w motelu Podlehnik rezerwowaliście wcześniej pobyt, czy jechaliście w ciemno?
Tydzień temu wysłałem mail-a o zarezerwowanie interesującego mnie terminu, wysłałem również formularz rezerwacji znajdujący się na stronie motelu, ale nie uzyskałem żadnej odpowiedzi.
Wiec jak to było w Waszym przypadku?

Pozdrawiam
Robert
rynioo
Croentuzjasta
Re: [b]Gdzie nocować w drodze do Cro???[/b]

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 27.05.2006 22:55

dakard napisał(a):
KasiaN napisał(a):W pierwszej połowie sierpnia wybieram sie z rodziną do Chorwacji. Po raz pierwszy. Pomóżcie gdzie najlepiej przenocować. Myślę o połowie drogi, która wypada Austria/Słowenia. Doradźcie!!! Jedziemy do Omisiu. A może ktos tam tez się wybiera w tym czasie? :wink:

Zastanawiam sie w jakim celu spać po drodze? Trasy 1000-1500 km robimy zawszę na jeden raz w nocy ( mniejszy ruch ), jest to szybszy i tańszy sposób podróżowania, a idealnie jeśli mozna zmienić się za kierownicą, choć nie koniecznie.

Jak to w jakim celu spać po drodze?Po to aby coś zobaczyć.Dla mnie wakacje zaczynają się z chwilą wyjazdu z domu ,a nie przyjazdu do Cro.DZięki noclegom tranzytowym zwiedzam miasteczka z pogranicza czesko-austiackiego,które naprawdę są warte zwiedzenia.Cesky Krumlov poprostu mnie zauroczył i polecam zwiedzenie tego miasteczka każdemu.Mikulov to też super starówka z fajnym zameczkiem.W tym roku zatrzymuję sie w Znojmo i mam nadzieję,że też będę zadowolony.Myśle,ze nie ma co przesadzać z kosztami.W Krumlovie płaciłem 10 euro za osobę ze śniadaniem(ale trafiłem na Slavnosti),a w Mikulovie i Znojmo można spokojnie znaleść nocleg za 200-250 koron w jakimś fajnym pensionie na starówce.Szczerze polecam noclegi tranzytowe.Myślę,że nie warto gnać bez opamiętania do Cro.Podróż to też już wakacje.

pozdrav
KrzyśN
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzyśN » 28.05.2006 12:44

Do Rubinio.

Jechalismy w ciemno a raczej juz się robiło ciemno kiedy w drodze do Chorwacji znależliśmy ten motel. Wczesniej trafiliśmy do kempingu w miejscowosci Ptuj( po prawej stronie zjazd ok. 1 km.) ale to "była porażka". Wszędzie brudno, smieci, i pokoje by nas kosztowały Ok. 90 E.
Szybko zwineliśmy się i po przejechaniu 4 km. byliśmy w Podlehniku :oops: . Na dole w restauracji było Słoweńskie wesele ale po całym dniu drogi zasneliśmy bez wiekszych problemów. Rano sniadanko i w drogę. W tym roku jedziemy bliżej i nie bedziemy korzystać z noclegu ale gdybym miał nocować w drodze do Chorwacji napewno wybrałbym ten motel.

Z pozdrowieniami KrzyśN
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.05.2006 14:33

Popieram!! Nocleg tranzytowy to dobra rzecz , choć podraża koszty. Ale czy warto normalnie pospać to sie okazuje dopiero jak się coś nam przytrafi złego w wyniku niewyspania , a starcza sekundy snu za kółkiem. Uważam , że jest wybitna róznica w tym , że się dojechało a tym , że sie udało dojechać!! Mam namiar na stronke w necie o spaniu w Mariborze , a to jest dobre miejsce jak się leci do Omisa
http://www.maribor-tourism.si/slo/preno ... ocisca.asp
Pozdrav!!
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 28.05.2006 16:59

Jadąc z kierunku od Warszawy proponuje rozpoczać podróż o 3 lub najpóżniej 4 rano. Tak zeby przespać część nocy i być wypoczętym. Jechać na Cieszyn, Brno, Mikulov, Wiedeń, Graz i do granicy słoweńskiej. Dalej dojechac przez Ptuj do Chorwacji i autostradą na 20 - 22 godzinę do Karlovaca w Chorwacji. Z Karlovaca na bramkach zjazd oko.ło 5 km do TURANI (kierunek na plitvickie jeziora) tam kwater jest pełno w cenie od 10 do 15 euro za osobe. Przespac sie w ludzkich warunkach, rano wrócić do Karlovaca i jechać autostradą do Splitu i dalej magistralą do Dubrownika. Jest to optymalny wariant . WAŻNA uwaga. Nie żałuj pieniedzy na nocleg, niewyspany spowodujesz wypadek. Wiem to po sobie. Pierwszy wyjazd do Chorwacji zaliczyłem bez noclegu, nigdy wiecej takiej głupoty nie zrobie. Na sen nie ma mocnych i bohaterów. Jak powieki opadaja to pozostaje tylko wybrac sen, jeśli nie to pozostaje ci cmentarny znicz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 28.05.2006 17:09

darek1 napisał(a): Na sen nie ma mocnych i bohaterów. Jak powieki opadaja to pozostaje tylko wybrac sen, jeśli nie to pozostaje ci cmentarny znicz

Mocno napisane!
Lecz jednocześnie bardzo prawdziwe....

FUX
KasiaN
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaN » 28.05.2006 20:06

Też nie rozumiem ludIZ którzy za wszelka cenę chcą jak najszybciej pokonać taki dystans - kosztem byc moż eswojego życia, a oprócz tego narażając innych. Jadąc do Chorwacji trzeba być przygotowanym na niemałe koszty. Dlatego dodatkowa noc w trasie wydaje mi sie po prostu koniecznościa przy takiej trasie. Wydaje mi sie że pozostane przy Oekotelu, ale jesli ktos zna coś odpowiedniejszego to oczywiście jestem zainteresowana podpowiedziami.
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 29.05.2006 07:18

Rubinio napisał:
Czy nocując w motelu Podlehnik rezerwowaliście wcześniej pobyt, czy jechaliście w ciemno?
Tydzień temu wysłałem mail-a o zarezerwowanie interesującego mnie terminu, wysłałem również formularz rezerwacji znajdujący się na stronie motelu, ale nie uzyskałem żadnej odpowiedzi.
Wiec jak to było w Waszym przypadku?

W ubiegłym roku rezerwowaliśmy spanko w Podlehniku - nie było problemu.
W tym roku coś się u nich poprzestawiało - na moje 3 maile również nie odpowiedzieli. Pisałem do agencji turystycznej w Ptuju prosząc o informację czy hotel działa, ew. czy nie zmienili e-maila
Okazało się, że hotel jeszcze stoi, e-mail jest OK, a odpowiedzi jak nie ma tak nie ma.
Pozostanie chyba jazda w ciemno. Myślałem również o noclegu w bezpośredniej okolicy Mariboru (jedziemy do Vrsaru) ale tam ceny są wyższe.
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 29.05.2006 07:29

KasiaN napisała:
Zamówiłam już pokój w Oekotelu ale czy ktoś mi może mi powiedziec czy dobrze zrobiłam że na 3 os dorosłe i 6-letnie dziecko zarezerwowałam pokoj 4 os.? I czy cena tam podana tzn. 17Euro to cena za osobę??

Z ich strony internetowej wynika, że 17 euro to cena za osobę. Za dziecko do 8 (pełnego) roku życia w pokoju rodziców nie płacicie.
beata118
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata118 » 29.05.2006 07:56

My w tym roku tak jak ostatnio będziemy nocować w Karlovacu. Polecam
Jacek Grocvhowalski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek Grocvhowalski » 29.05.2006 19:52

KasiaN napisał(a):Ja bym sie nie odwazyła przejechac tego na raz. Nie odpocząć w nocy jadąc jeszcze z dzieckiem? Ono usnie. Ja nie mogę spać na siedząco (niestety). A wolałabym tez dojechac na miejsce wypoczeta

Kasiu N - dodam jeszcze i cała!!! 8)
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 30.05.2006 10:10

Może się powtórzę ale jakoś nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi. Jadę z rodzinką pod koniec czerwca. Trasa Warszawa-Vrsar. Czy nie będę miała problemu ze znalezieniem noclegu "z trasy"? I gdzie najlepiej po drodze nocować ? Mikulov ? A gdzie niedrogo bliżej Postojnej ? Nie wiem dokładnie o której wyjedziemy i gdzie już będziemy szukając noclegu ...

Aha i jeszcze jedno. Jaką cenę za nocleg mam uznać za przyzwoitą a nie zdzierstwo ...?
Rubinio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rubinio » 30.05.2006 15:55

W motelu Podlehnik chyba coś się zmieniło - otrzymałem dziś, po 2 tygodniach oczekiwania, potwierdzenie dokonania rezerwacji.
Więc można jechać i nie myśleć czy będą miejsca.

Pozdrawiam
Robert
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 31.05.2006 08:02

Rubinio napisał:
W motelu Podlehnik chyba coś się zmieniło - otrzymałem dziś, po 2 tygodniach oczekiwania, potwierdzenie dokonania rezerwacji.
Więc można jechać i nie myśleć czy będą miejsca.

Ja też już jestem szczęśliwym posiadaczem potwierdzenia rezerwacji w Podlehniku.
PS. Rubinio - kiedy jedziesz.
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 31.05.2006 08:14

Ludzie zlitujcie się i powiedzcie czy mogę szukać noclegu "z trasy" ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie nocować w drodze do Cro??? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone