Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie najtaniej dostanę zieloną kartę?

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kamila_i_marcin
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamila_i_marcin » 18.08.2006 16:03

Niestety mój ubezpieczyciel nie zapewnia jej w pakiecie, kosztuje 48 USD za 15 dni, Orientujecie sie czy mozna gdzies taniej kupic?
Wiem, że w PZU ponad 60 USD :(
sashka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sashka » 18.08.2006 20:32

my ubezpieczylismy auto i siebie w GENERALI, zielona karte dostalismy gratis.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.08.2006 21:07

kamila_i_marcin napisał(a):Niestety mój ubezpieczyciel nie zapewnia jej w pakiecie, kosztuje 48 USD za 15 dni, Orientujecie sie czy mozna gdzies taniej kupic?
Wiem, że w PZU ponad 60 USD :(

A po co Ci potrzebna?
tboy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tboy » 18.08.2006 22:43

ja dzisiaj załatwiałem OC i AC na kolejny rok i zieloną kartę dostałem gratis, musiałem tylko podpisać jeszcze jedną umowę
ubezpieczałem się w HDI
kamila_i_marcin
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamila_i_marcin » 19.08.2006 08:07

No niestety ja 2 miesiące temu kupowałam ubezpieczenie więc musze ją teraz kupić osobno.
A potrzebna mi jest do Bosni i Herecegowiny
martita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martita » 19.08.2006 08:21

no jak byłam z chłopakiem po zieloną kartę (PZU) to była za darmo, więc nie wiem.. 8O [też potrzebowaliśmy bo będziemy przejeżdzać przez ten krowi cycek Bośni do Dubrovnika 8) ]
ale w sumie to ja się na tym nie znam :wink:
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 19.08.2006 22:49

Zieloną kartę na tydzień ( taką kupowaliśmy ) kupisz na granicy bośniackiej za 20 euro.
darekk_2005
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) darekk_2005 » 20.08.2006 08:57

kamila i marcin...ja kupowalem ubezpieczenie 4 miesiace temu i bez problemu odebralem sobie zielona karte w poniedzilek ten c byl (nie chce mi sie liczyć który to był)myślę że jeżeli twój ubezpieczyciel zapewnia ubezpieczeni to tak jak konkurencja na rynku karte zieloną dodaje gratis w ramach ubezpieczenia;)pozdrawiam;)
kamila_i_marcin
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamila_i_marcin » 20.08.2006 09:44

no własnie moj ubezpieczyciel CIGNA nie daje gratis :( kosztuje 46 USD

a na granicy nie mozna kupic krótszej? nam wystarczy na 1 dzień :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.08.2006 13:35

Sorry, może troszkę nie na temat, bo pytanie jest gdzie można kupić tanią zieloną kartę...ale nasunęła mi się taka refleksja. Czasami cena ubezpieczenia w znanej firmie tylko nieznacznie różni się od ceny jakiejś CIGNY - nieznacznie, czyli zbliżonej do ceny zielonej karty, która albo jest w pakiecie, albo jej nie ma. Mając w planach zagraniczny urlop warto wziąć to pod uwagę, bo dokupując kartę za ok. 150 zł ma się ubezpieczenie w dziwnej firmie za podobne pieniądze jak w bardziej znanych (i w razie czego wypłacalnych).
kamila_i_marcin
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamila_i_marcin » 20.08.2006 15:38

Slapol pewnie masz racje, ale akurat w moim przypadku opłacało się wykupic w Cignie, porównywałam w centrum ubezpieczen wszystkie oferty i nawet gdybym zdecydowała sie kupic teraz tą zieloną karte, to i tak łacznie wyszłoby mnie to duzo taniej niz np w PZU
kulas
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulas » 20.08.2006 19:57

kamila_i_marcin napisał(a):Slapol pewnie masz racje, ale akurat w moim przypadku opłacało się wykupic w Cignie, porównywałam w centrum ubezpieczen wszystkie oferty i nawet gdybym zdecydowała sie kupic teraz tą zieloną karte, to i tak łacznie wyszłoby mnie to duzo taniej niz np w PZU

Witam

W linku za 100 zl jest zielona na 15 dni. Tyle zapłaciłem ostatnio, tylko ja jestem tam ubezpieczony, a dla osob z zewnatrz moze byc inna cena. Zadzwon i sie zapytaj.

Pzdr
pj
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pj » 29.08.2006 15:07

Na blankiecie OC z tyłu wypisane są państwa gdzie nie potrzebna jest dodatkowo zielona karta. Chorwacja też tam jest i państwa UE.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.08.2006 20:03

pj napisał(a):Na blankiecie OC z tyłu wypisane są państwa gdzie nie potrzebna jest dodatkowo zielona karta. Chorwacja też tam jest i państwa UE.

Patrz wyżej - Kamila potrzebuje karty do BiH :)
kamila_i_marcin
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamila_i_marcin » 31.08.2006 20:10

Jesli chodzi o kupno zielonej karty na granicy, to myslicie ze na przejsciu koło Imtoski dostanę?
Następna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone