Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie najlepiej zainwestowac?(Gdje je najbolje investirati?)

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 22.02.2010 15:26

Zalozmy ze macie wolne srodki finansowe, ktore najchetniej zainwestowalibyscie w Chorwacji, w celu kupna malego mieszkania nad morzem.

Z tego, co jest na internecie, mozna sie zorientowac, ze podaz jest najwieksza (i ceny najnizsze) na wyspie Brac, oraz Ciovo/Trogir. W Splicie, wydaje sie ze podaz jest niska i ze ceny sa bardzo wysokie.

Z tego, co udalo wam sie zobaczyc, a jest nad morzem - gdzie byscie najchetniej zainwestowali i dlaczego?
Pepe12345
zbanowany
Re: Gdzie najlepiej zainwestowac?(Gdje je najbolje investira

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 22.02.2010 15:53

Nives napisał(a):Zalozmy ze macie wolne srodki finansowe, ktore najchetniej zainwestowalibyscie w Chorwacji, w celu kupna malego mieszkania nad morzem.

Z tego, co jest na internecie, mozna sie zorientowac, ze podaz jest najwieksza (i ceny najnizsze) na wyspie Brac, oraz Ciovo/Trogir. W Splicie, wydaje sie ze podaz jest niska i ze ceny sa bardzo wysokie.

Z tego, co udalo wam sie zobaczyc, a jest nad morzem - gdzie byscie najchetniej zainwestowali i dlaczego?

Ja bym najchętniej zainwestował 250 tys pln w 80- metrowy apartamencik, ale na Florydzie. Takie ceny że aż grzech przemilczeć ;) A w Chorwacji ? Hmmm.... jak to mawiają Rosjanie "One man's meat is another man's poison" Także... co kto lubi... ;)
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 22.02.2010 17:03

Pepe12345 napisał(a):Ja bym najchętniej zainwestował 250 tys pln w 80- metrowy apartamencik, ale na Florydzie. Takie ceny że aż grzech przemilczeć ;) A w Chorwacji ? Hmmm.... jak to mawiają Rosjanie "One man's meat is another man's poison" Także... co kto lubi... ;)

Za 250 tys. zl, to rzeczywiscie w Chorwacji mozna kupic cos malenkiego (nie wiem nawet, czy wogole starczy na cokolwiek).

Nie chodzi mi tylko o zwrot z inwestycji - chociaz on chyba pewny, skoro Chorwacja niedlugo wchodzi do EU, ale tez i piekno otoczenia. Chyba nie jest wszedzie az tak tloczno ze "One man's meat is another man's poison"?
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 22.02.2010 17:19

Na tak postawione pytanie, ciśnie mi się na usta jedyna odpowiedź.....

:wink:
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 22.02.2010 18:34

Nives napisał(a):
Pepe12345 napisał(a):Ja bym najchętniej zainwestował 250 tys pln w 80- metrowy apartamencik, ale na Florydzie. Takie ceny że aż grzech przemilczeć ;) A w Chorwacji ? Hmmm.... jak to mawiają Rosjanie "One man's meat is another man's poison" Także... co kto lubi... ;)

Za 250 tys. zl, to rzeczywiscie w Chorwacji mozna kupic cos malenkiego (nie wiem nawet, czy wogole starczy na cokolwiek).

Nie chodzi mi tylko o zwrot z inwestycji - chociaz on chyba pewny, skoro Chorwacja niedlugo wchodzi do EU, ale tez i piekno otoczenia. Chyba nie jest wszedzie az tak tloczno ze "One man's meat is another man's poison"?

Jestem w 100% świadomy że za kąt do mieszkania w Chorwacji trzeba dać dużo więcej niż te "marne" 250tys pln. Chciałem tylko delikatnie dać do zrozumienia że to dość drogi kraj, a gdzieś indziej (niekoniecznie w USA) może być i taniej i być może nie mniej atrakcyjnie? Hiszpania? Portugalia? Włochy? Francja? No, ale zakładam że kupujesz mieszkanie/kąt w celach zarobkowych, a to już trochę inna beczka.
;)
Ja bym osobiście wolał nowoczesny apartament 80m2 z basenem dla lokatorów i plażami na wyciągnięcie ręki na Florydzie za 250tys. pln. Oczywiście dla siebie, nie w celach zarobkowych.
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 22.02.2010 21:43

pepe12345, zgadza sie wszystko, ale ja ze wzgledow osobistych wlasnie rozpatruje tylko chorwacje :D

niedlugo powinna wejsc do UE, wiec mam nadzieje ze ceny jeszcze bardziej wzrosna.

wlasnie, chodzilo mi bardziej o to, ktora miejscowosc jest najlepsza i najwiecej obiecuje (jesli chodzi o wzrost cen w przyszlosci).

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone