Nemhain napisał(a):Czyli w banku na miejscu złotówki na kuny?
Tak - złotówka jest wymienialna.
Nemhain napisał(a):Czyli w banku na miejscu złotówki na kuny?
To Musisz zapoznać się z taryfą opłat i prowizji dla Twojej karty w danym banku (zapewne prowizja za przewalutowanie).makar_on napisał(a):Drodzy Forumowicze,
a czy jest jakas różnica w kursie (prowizja za wypłatę z bankomatu) gdy będziemy wypłacać kuny przy okienku a z bankomatu w tym samym banku?
Często przy banku jest tez i bankomat więc w nocy nie wypłacimy kun a w dzień nie musimy stać w kolejce.
GrzesiuŻar napisał(a):Ja od lat na 2 tygodnie biorę 1500E w gotówce dla mnie i żony, do tego 2x karta do bankomatu i tyle Za paliwo, bramki etc. płacę kartą, za apartament Euro i to samo Euro wymieniam też na Kuny w bankach (najtaniej). Winiety zamawiam przez niemiecką stronkę bez żadnej marży. A jak zabraknie Euro to do bankomatu i tyle. Mam dobrą kartę z brakiem opłat i bez podwójnych przewalutowań (niektóre karty Visa robią najpierw złotówki na Dolary/Euro i dopiero potem na Kuny...).
Zawsze śmieję się z ludzi stojących do bramek na wylocie z autostrady kilometrami, a do bramek z kartą pusto
pozdrawiam,
Grześ
majeczka napisał(a)::D gdzie mogę płacę kartami, euro zabieram z sobą, kuny wymieniam w miejscowym bankomacie.
SingSing74 napisał(a):majeczka napisał(a)::D gdzie mogę płacę kartami, euro zabieram z sobą, kuny wymieniam w miejscowym bankomacie.
Majeczko, chyba nie zrozumiałem. Na co wymieniasz kuny w bankomacie? I po co zabierasz euro?
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne